Παιδική Αποκριάτικη Στολή ΑΝΑΝΑΣΓουστόζικη παιδική αποκριάτικη στολή ... Ανανάς!  εύκολη στην κατασκευή της χωρίς να απαιτεί γάζωμα και κατάλληλη για παιδιά και πολύ μικρής ηλικίας αφού δεν περιλαμβάνει τίποτα πλαστικό ή αιχμηρό και είναι εξ΄ολοκλήρου φτιαγμένη από τσόχα
Θα χρειαστείτε μόνο τσόχα σε κίτρινο και πράσινο χρώμα, ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι, βαμβάκι, μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο ή ακρυλικό χρώμα, ένα κομμάτι λάστιχο ραπτικής, βελόνα-κλωστή.  


Για να φτιάξετε την μπέρτα κόψτε ένα ημικύκλιο πάνω σε ένα διπλό κομμάτι κίτρινης τσόχας παραλληλόγραμμου σχήματος. Με ψαλίδι δημιουργείστε τρία ανοίγματα, ένα στον λαιμό και δύο στο σημείο των χεριών.
Με μια οδοντογλυφίδα και ακρυλικό χρώμα ή μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο δημιουργείστε πάνω σε την μπέρτα κάθετες σειρές από μικρά V για να της δώσετε την όψη ...Ανανά :)  
Για να φτιάξετε το καπέλο κόψτε ένα στρογγυλό κομμάτι κίτρινης τσόχας και ένα ίσης διάστασης χαρτόνι. Με την βελόνα και μικρές κοντινές βελονιές "σουρώστε" το ύφασμα, γεμίστε το με βαμβάκι και τοποθετείστε το χαρτόνι. Τεντώστε την άκρη της κλωστής ώστε το ύφασμα να κλείσει καλά γύρω από το χαρτόνι και δέστε γερά την κλωστή με μερικούς κόμπους. 
Με χοντρή βελόνα και κλωστή διαπεράστε ολόκληρο το καπέλο από το κέντρο του και στερεώστε την κλωστή στο μέσα μέρος πάνω στο χαρτόνι και στο ύφασμα, έτσι ώστε η εξωτερική πλευρά του καπέλου να μην είναι εντελώς ομοιόμορφη αλλά ελαφρά "καπιτονέ". 
Ράψτε στερεώστε στις δύο άκρες του καπέλου το λάστιχο, για να μπορεί να συγκρατηθεί στο κεφάλι του παιδιού και κολλήστε με κόλλα ένα ακόμη στρογγυλό κομμάτι τσόχας ώστε και η εσωτερική πλευρά του καπέλου να είναι "επιμελημένη". 
Κόψτε δύο τρίγωνα από την πράσινη τσόχα, ψαλιδίστε την δημιουργώντας μικρότερα τρίγωνα και χωρίς το ψαλίδι να φτάνει έως την άκρη.
Τοποθετείστε τα δύο ψαλιδισμένα τρίγωνα το ένα πάνω στο άλλο και διπλώστε τα έτσι ώστε να δημιουργηθεί το ...φύλλωμα του Ανανά :)
apokriatikhs-stolh-ANANAS
Mε τον ίδιο τρόπο και κόκκινη τσόχα μπορεί να φτιαχτεί ένα αποκριάτικο κουστούμι ...Μήλο και φυσικά απλώς ...μεγενθύνοντας τα κομμάτια αντίστοιχες αποκριάτικες στολές μπορούν  να δημιουργηθούν και για ενήλικες
apokratikh-stolh-MHLO
www.deliacreates.com