Έπιπλα - Συνδυασμοί για να δημιουργήσετε μια Vintage Τραπεζαρία με μικρό κόστος

vintage-trapezaria

Ο κλάδος εμπορίας επίπλων είναι από τους πιο αναπτυσσόμενους στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια και με βασικό χαρακτηριστικό, σε σχέση με προηγούμενες δεκαετίες, ότι πλέον μπορείτε να βρείτε τεράστια ποικιλία επίπλων σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, το γεγονός δε ότι δεν πρόκειται φυσικά για μασίφ ή Α΄ποιότητας ξύλο αλλά μαζικής παραγωγής κομμάτια, δεν μειώνει την καλαισθησία και ανθεκτικότητά τους. Έτσι το χαμηλό τους κόστος παρέχει την ευχέρεια πιο συχνών αλλαγών στην διαμόρφωση-διακόσμηση του σπιτιού σε σχέση με τις εποχές που ήταν δεδομένο ότι ειδικά μεγάλου μεγέθους έπιπλα πχ σαλόνια, τραπεζαρίες κλπ. ήταν υποχρεωτικά προορισμένα να κρατήσουν ...για μια ζωή.  :)


oikonomikh-vintage-trapezaria


Ειδικά όταν πρόκειται για σύνθεση τραπεζαρίας, το πιο "ευέλικτο" και ταυτόχρονα όμορφο αποτέλεσμα θα το πετύχετε χρησιμοποιώντας όχι σετ επίπλων αλλά μεμονωμένα τραπέζια που θα συνδυάσετε με ταιριαστές καρέκλες.   


trapezaria-me-karekles-viennhs

Η συγκεκριμένη τραπεζαρία σε Vintage - Αντικέ στυλ βασίσει την εντυπωσιακή της όψη τόσο στις καρέκλες με ψάθα Βιέννης όσο και στο εντελώς απλό ξύλινο τραπέζι η κεντρική επιφάνεια του οποίου έχει δημιουργηθεί από ακατέργαστο ξύλο - σανίδες. 
Τέτοια όψη μπορείτε να δώσετε σε κάθε τύπου ξύλινο τραπέζι που διαθέτετε, απλώς και μόνο αν βάψετε με βερνίκι ξύλου 3-4 σανίδες, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ξυλείας σε πολλές διαφορετικές ποιότητες- πάχη και τις βιδώσετε ή τις κολλήσετε με ξυλόκολλα ή σιλικόνη στην κεντρική επιφάνεια του τραπεζιού. Δείτε εδώ βήμα-βήμα αντίστοιχες κατασκευές καθισμάτων με πρόσθετες σανίδες, η βασική διαδικασία κατασκευής είναι ακριβώς ίδια.
Ίδιας αισθητικής αποτέλεσμα μπορεί φυσικά να δημιουργηθεί και με ένα εντελώς απλό ή κλασσικής γραμμής ξύλινο τραπέζι που ήδη έχετε, χωρίς καμιά μετατροπή, όπως και με ένα αντίστοιχο αλλά με μεταλλικό σκελετό - πόδια.
Καρέκλες αυτού του τύπου ξύλινες και κυρίως μεταλλικές, που δεν διαφέρουν ουσιαστικά στην όψη, θα βρείτε στην αγορά σε ποικιλία αποχρώσεων, αν και το μαύρο είναι το πιο ενδεδειγμένο χρώμα για το συγκεκριμένο στυλ, σε πολύ οικονομικές τιμές που ξεκινούν ακόμη και από τα 17€

Αν θέλετε να δώσετε στο σύνολο του χώρου που θα τοποθετήσετε μια τέτοια τραπεζαρία Vintage ατμόσφαιρα, προσθέστε ένα έπιπλο ανάλογου ύφους, που μπορεί να είναι ακόμη και μια απλή ή παλιά ξύλινη συρταριέρα ή μπουφές που θα βάψετε σε αντικέ στυλ και χρησιμοποιήσετε ταιριαστά κάδρα στον πιο κοντινό του τραπεζιού τοίχου. Η πλέον οικονομική επιλογή γι΄αυτό είναι να τυπώσετε από το internet εικόνες-φωτογραφίες που σας αρέσουν και να τις τοποθετήσετε με απλές μεταλλικές ή ξύλινες κορνίζες.
Με τα ίδια ακριβώς έπιπλα μπορείτε να δώσετε στον χώρο και πιο μοντέρνο στυλ, αν το προτιμάτε, απλώς διαφοροποιώντας τα πρόσθετα διακοσμητικά αντικείμενα που θα χρησιμοποιήσετε εκτός από το τραπέζι και τις καρέκλες.  


Βόλτες στην Αγορά