7 Ξεχωριστές Ιδέες Διακόσμησης για Παιδικά Δωμάτια


Ξεχωριστές και ...Πολύχρωμες Ιδέες Διακόσμησης για Παιδικά Δωμάτια, απλές κατασκευές που σίγουρα θα αρέσουν πολύ στα παιδιά 
και που αν βρίσκονται σε κατάλληλη ηλικία
 πολλές από αυτές μπορείτε να τις φτιάξετε και μαζί τους

diakosmhsh-paidikou-dwmatiou-idees-gia-kataskeyes Αντικαταστήστε την κουρτίνα του παιδικού δωματίου με ένα στόρι και βάψτε το στα χρώματα του ...ουράνιου τόξου! 
Εναλλακτικά μπορείτε να δημιουργήσετε μια παρόμοιας όψης κουρτίνα με κομμάτια πολύχρωμης γάζας ή χρωματιστές κορδέλες, όπως και απλώς να ζωγραφίσετε στον τοίχο του δωματίου ένα ...τεράστιο ουράνιο τόξο. 
Για τα πιτσιρίκια, ανεξάρτητα που σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία δεν έχουν τον τρόπο να το εκδηλώσουν, ο προσωπικός τους χώρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός.
Προσθέστε στο δωμάτιο μια γωνιά ...χαλάρωσης που θα φτιάξετε με μια κουνουπιέρα και ένα πουφ ή μεγάλο μαξιλάρι πατώματος. 
Προσθέστε στην κουνουπιέρα χρωματιστά υφάσματα, τρέσες από πομ πομ κλπ. ή και μια σειρά διακοσμητικά φωτάκια μπαταρίας, αν βεβαίως το κρίνετε ασφαλές ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. 

Πολύ εντυπωσιακή κρεμαστή κατασκευή που μπορεί να δημιουργηθεί σε όποιο μέγεθος θέλετε. Θα την φτιάξετε από μπαλόνια και βαμβάκι ή βάτα γεμίσματος μαξιλαριών και επιπρόσθετα θα χρειαστείτε ατλακόλ και χαρτί αφής (το λεπτό χαρτί συσκευασίας γυαλικών) 
Φουσκώστε τα μπαλόνια και κολλήστε τα με την ατλακόλ αρχικά μεταξύ τους σε σχηματισμό σύννεφου. Προσαρμόστε στο δέσιμο 2-3 κεντρικών μπαλονιών σπάγγο ή πετονιά για να μπορέσετε στο τελικό στάδιο να κρεμάσετε την κατασκευή.
Χρησιμοποιείστε 2-3 στρώσεις φύλλα από χαρτί αφής και ατλακόλ για να "ενώσετε" στέρεα τα μπαλόνια μεταξύ τους και επίσης με ατλακόλ κολλήστε πάνω στο χαρτί βαμβάκι ή βάτα που θα "ανοίξετε" με τα χέρια σας ώστε η τελική του όψη να μοιάζει με ...σύννεφο :) 
Κολλήστε στον τοίχο πάνινες ή λούτρινες φιγούρες κεφαλιών ζώων που θα βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών και δημιουργείστε με χρώμα το υπόλοιπο σώμα τους, σχεδιάζοντας ένα απλό περίγραμμα του σώματός τους. 
Με χρώμα, κόντρα πλακέ, αφρώδη φύλλα ή και σκληρό χαρτόνι, ανάλογα με το σας είναι πιο εύκολο δημιουργείστε σε ένα σημείο του δωματίου ένα δέντρο, στο εσωτερικό του οποίου τοποθετείστε ράφια για βιβλία. 
Με ένα στρογγυλό μαξιλαράκι και μερικές υφασμάτινες λωρίδες που θα πλέξετε σε κοτσίδα, δημιουργείστε μια ...κούκλα που θα κολλήσετε στον τοίχο και πάνω στα μαλλιά της θα μπορεί η πιτσιρίκα σας να τοποθετεί τα κοκαλάκια για τα δικά της μαλλιά :) 
Η υφή του υφάσματος, γενικά, το κάνει το καταλληλότερο υλικό για την διακόσμηση σε δωμάτια παιδιών μικρής ηλικίας.
Προτιμήστε λοιπόν ένα τέτοιο δέντρο που θα φτιάξετε από κομμάτια πολύχρωμων υφασμάτων και θα κολλήσετε στον τοίχο, από αντίστοιχης όψης έτοιμα διακοσμητικά, αυτοκόλλητα βινυλίου κλπ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto