20 Μικρές αλλά Λειτουργικές και Όμορφες ΚρεβατοκάμαρεςH μελετημένη θέση και σωστή διαμόρφωση της ντουλάπας, η επιλογή ενός κρεβατιού με συνολικά ωφέλιμο όγκο, η χρήση λειτουργικών βοηθητικών επίπλων και ο σωστός φωτισμός του χώρου σε συνδυασμό με κάποιες χρωματικές αντιθέσεις στις αποχρώσεις των τοίχων είναι τα στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια λειτουργική και όμορφη κρεβατοκάμαρα, ακόμη και αν οι διαστάσεις του χώρου είναι μικρές. 


Η τοποθέτηση ντουλάπας με συρόμενες πόρτες στην "πλάτη" του κρεβατιού είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να εκμεταλλευτείτε πλήρως τον χώρο, ειδικά σε τετράγωνα δωμάτια.
Είναι η μεγαλύτερη αξιοποίηση χώρου που μπορεί να γίνει σε μικρά υπνοδωμάτια αφού με αυτόν τον τρόπο εκμεταλλεύεστε πλήρως στον τοίχο του κρεβατιού, που συνήθως παραμένει "άχρηστος" λειτουργικά. 

Η τοποθέτηση του κρεβατιού στην "εσοχή" μια σύνθεσης ντουλάπας είναι επίσης ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να αξιοποιήσετε τον ένα τοίχο για την τοποθέτηση και των δύο κύριων κομματιών μεγάλης διάστασης σε κρεβατοκάμαρες, της ντουλάπας και του κρεβατιού. 


Τα έντονα και χαρούμενα χρώματα σε λευκά είδη και το άσπρο στους τοίχους, είναι ένας απλός τρόπος για να "φωτίσετε" μικρές κρεβατοκάμαρες και να κάνετε τον χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος. 

Αν πάλι προτιμάτε τις σκούρες αποχρώσεις το dark grey και οι σκούρες αποχρώσεις του μπλε είναι εξαιρετικές αισθητικά και απόλυτα ταιριαστές τόσο με τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου όσο και με λευκά έπιπλα. 

Ειδικές κατασκευές και χωρίσματα πχ από γυψοσανίδα που δεν κοστίζουν πολύ και εύκολα δημιουργούνται όπως και συνθέσεις ραφιών, μπορούν να προσφέρουν ...τεράστιες λύσεις σε μικρούς χώρους. 

Mικρά λειτουργικά έπιπλα διπλής χρήσης πχ κομοδίνο - τουαλέτα - γραφείο, εκτός της εκμετάλλευσης του χώρου προσδίδουν και αισθητικά ένα πιο "ενδιαφέρον" οπτικό σύνολο σε σχέση με την κλασσική διάταξη κρεβάτι-κομοδίνα.


Μην προσπαθείτε να στριμώξετε  σε ένα μικρό δωμάτιο όσα αντικειμενικά δεν χωράει κάνοντας τον χώρο να "ασφυκτιά" οπτικά.
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τα εντελώς αναγκαία έπιπλα αφήνοντας ελεύθερο χώρο ειδικά περιμετρικά του κρεβατιού. 


Η γωνιακή τοποθέτηση του κρεβατιού πολύ συχνά είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσετε περισσότερο ελεύθερο χώρο, ειδικά σε στενόμακρα δωμάτια. 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto