Φωτιστικά ή Mobile με Χάρτινα Σπιτάκια

Μια φωτεινή χάρτινη ...πόλη κρεμασμένη στο ταβάνι σας!
Εντυπωσιακά DIY Φωτιστικά ή Mobile με χάρτινα σπιτάκια που θα φτιάξετε με πολύ απλά υλικά και θα διακοσμήσουν εξαιρετικά κάθε χώρο που θα τα τοποθετήσετε. Ιδανικά και για βρεφικά-παιδικά δωμάτια. 
diy-mobiles-fwtistika-me-xartina-spitakia
Για να δημιουργήσετε τα σπιτάκια θα χρειαστείτε μόνο λεπτό χαρτόνι, διακοσμητικά χαρτιά, εφημερίδες - περιοδικά, εκτυπώσεις βιβλίων κλπ. και κόλλα για χαρτί.
Απλώς κόψτε χαρτόνι και χαρτιά στα αντίστοιχα σχήματα, κολλήστε το διακοσμητικό χαρτί πάνω στο χαρτόνι και ενώστε τα κομμάτια μεταξύ τους  με κόλλα στο κλασσικό σχήμα σπιτιού, με ανοιχτή την κάτω πλευρά.
Στα πλαϊνά μέρη κάθε χάρτινης κατασκευής κόψτε τα σημεία που αναπαριστούν πόρτες - παράθυρα ώστε τελικά το σύνολο, όταν κρεμαστεί, να φωτίζεται όσο πιο έντονα.
Τα σπιτάκια μπορούν βεβαίως να δημιουργηθούν και απευθείας μόνο με  χρωματιστό χαρτόνι με σχέδια, αρκεί να είναι αρκετά λεπτό.  

Αν τα χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με ένα κρεμαστό φωτιστικό αυτό θα πρέπει να είναι γυάλινo, χάρτινο ή μεταλλικό, για να μπορέσετε να τα κολλήσετε σε διαφορετικά ύψη πάνω στο καπέλο του, με τρόπο που σχεδόν να το κρύψει εντελώς.  Ιδανικά για την συγκεκριμένη χρήση είναι τα συρμάτινα φωτιστικά, πάνω στα οποία με ευκολία μπορείτε και να στερεώσετε τα σπιτάκια με λεπτό σύρμα.
Σε κάθε περίπτωση θα χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες led και όχι πυρράκτωσης, που δεν ζεσταίνονται έτσι δεν κινδυνεύει να καεί το χαρτί και αρκετά δυνατής ισχύος ώστε τα σπιτάκια να φωτίζονται έντονα.

Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εσωτερικό μεταλλικό-συρμάτινο σκελετό από ένα απλό καπέλο επιτραπέζιου αμπαζούρ που θα στερεώσετε πάνω στο καλώδιο αρκετά πιο ψηλά από την λάμπα και πάνω του θα κρεμάσετε με πετονιά ή σπάγγο τα σπιτάκια, περιμετρικά και σε διαφορετικά ύψη, με τρόπο που όλα να φωτίζονται από την λάμπα.
Για να δημιουργήσετε ένα αντίστοιχης όψης φωτεινό DIY mobile χρησιμοποιείστε όποιου τύπου σκελετό προτιμάτε από ξύλο, σύρμα κλπ. κρεμάστε τα σπιτάκια με πετονιά ή λεπτό σπάγγο και προσθέστε μια σειρά led μπαταρίας με θερμό φως σε συρμάτινο καλώδιο, μοιράζοντας τα λαμπάκια μέσα σε κάθε σπιτάκι με τρόπο που η κατασκευή να φωτίζεται όσο πιο όμορφα. Το κουτάκι με τις μπαταρίες τοποθετείστε το μέσα σε ένα από τα σπιτάκια το οποίο θα είναι κλειστό με χοντρό χαρτόνι και  στο κάτω μέρος του και κολλήστε το με κολλητική ταινία με τρόπο που ο διακόπτης να εξέχει από ένα άνοιγμα-παραθυράκι για να μπορείτε με άνεση να τον ανοιγοκλείνετε. ΄
Όποιο επιμέρους τρόπο κατασκευής - σχεδιασμό και εάν επιλέξετε η τελική τους όψη είναι πραγματικά πολύ ξεχωριστή και καθορίζεται, εκτός από τον σωστό φωτισμό, από το είδος-σχέδιο χαρτιού που θα επιλέξετε. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: