Αποκριάτικα Κοσμήματα από ...Ζυμαρικά


Διασκεδαστικές κατασκευές Αποκριάτικων Κοσμημάτων από ...Ζυμαρικά για μικρές αλλά και πιο ...μεγάλες κυρίες που δεν θέλουν να αποχωριστούν τα κοσμήματά τους ούτε κατά την αποκριάτικη μεταμφίεσή τους :)

apokriatika-kosmhmata-apo-zymarika
Θα χρειαστείτε καθαρό οινόπνευμα ή ξύδι, χρώμα τροφίμων-ζαχαροπλαστικής σε υγρό, ζυμαρικά μικρού μεγέθους σε διάφορα σχήματα και ανθεκτικά πλαστικά σακουλάκια τροφίμων. Τοποθετείστε μέσα σε ένα σακουλάκι περίπου 1/5 φλυτζανιού οινόπνευμα ή ξύδι, 6-7 σταγόνες χρώμα και 1 - 1/2 φλυτζάκι ζυμαρικά.
Ανακινείστε ελαφρά ώστε το χρώμα να καλύψει τα ζυμαρικά και αφήστε τα για λίγα λεπτά, έως  απόχρωση να σας ικανοποιεί.
Αδειάστε τα ζυμαρικά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς.
Δείτε και εδώ την όλη διαδικασία σε video. 

Η ακριβής ποσότητα χρώματος που θα χρειαστείτε εξαρτάται τόσο από την ποιότητά του όσο και από την απόχρωση. Για παράδειγμα χρησιμοποιώντας κίτρινο χρώμα θα χρειαστεί περισσότερη ποσότητα για να καλύψει την παρόμοια απόχρωση των ζυμαρικών. Για να κάνετε τις αποχρώσεις πιο έντονες, απλά προσθέστε περισσότερο χρώμα. 

Όταν στεγνώσουν χρησιμοποιείστε χοντρές κλωστές ή σπάγγο, κορδέλες, κόλλα κλπ. ή και πρόσθετα στοιχεία, για να τα συνθέσετε σε κάθε μορφής πολύχρωμα ...κοσμήματα :) 
Οι κατασκευές αυτής της μορφής, όπως και όλες οι αποτελούμενες από πολύ μικρά κομμάτια, δεν είναι φυσικά κατάλληλες για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας