Ανάγλυφοι Πίνακες - Κάδρα από Χαρτόνι

anaglyfos-pinakas-zwgrafikhs-me-xartoni

Ένας ακόμη τρόπος για να δημιουργήσετε τους δικούς σας πίνακες αν η ικανότητά σας στην ζωγραφική δεν σας βοηθά ιδιαίτερα.
Θα χρειαστείτε ένα ξύλινο πλαίσιο-κορνίζα χωρίς τζάμι στην κεντρική επιφάνεια της οποίας θα κολλήσετε ένα κομμάτι λινάτσα,  λεπτό - ευλύγιστο χαρτόνι, πάστα διαμόρφωσης  χρώματα ζωγραφικής και κόλλα. 
Αρχικά δημιουργείστε το θέμα σας με κομματάκια χαρτόνι που θα κολλήσετε πάνω στην λινάτσα, φροντίζοντας ειδικά τα μεγαλύτερα κομμάτια του να διαθέτουν μια καμπυλότητα ή να είναι λυγισμένα όπως και κολλώντας τα κομμάτια όχι απευθείας στο ύφασμα αλλά πάνω σε μικρά "κρυφά" κομμάτια χαρτόνι έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι ελαφρά "υπερυψωμένο" και να έχει 3d όψη. 

Καλύψτε το σχέδιο με την πάστα διαμόρφωσης, δημιουργώντας ταυτόχρονα με ένα αιχμηρό αντικείμενο όλες τις λεπτομέρειες και προσθέτοντας ανά σημεία "όγκο" για όσο πιο ανάγλυφη τελική μορφή. Επεκτείνετε  σε κάποια σημεία που ταιριάζει ανάλογα και με το θέμα που έχετε επιλέξετε την πάστα και πάνω στο πλαίσιο της κορνίζας και με μια λεπτή στρώση καλύψτε το ολόκληρο, ώστε στο τελικό στάδιο της κατασκευής και αυτό να "ζωγραφιστεί" και να αποτελεί οπτικά ενιαίο σύνολο με το θέμα. 

Αφού η πάστα στεγνώσει ζωγραφίστε με χρώματα.
Η τελική όψη μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να είναι πραγματικά ιδιαίτερα εντυπωσιακή ανάλογα κυρίως με το πόσο ανάγλυφη όψη θα της δώσετε με την πάστα διαμόρφωσης αλλά φυσικά και την επιλογή-συνδυασμό των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε.