Διακοσμητικός Κανόνας Χ2

Όχι 1 αλλά ...2
Ο  Διακοσμητικός Κανόνας Χ2 στην Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων και πως με δύο ίδια αντικείμενα, τοποθετημένα στο ίδιο σημείο, θα πετύχετε ένα πολύ πιο όμορφο αποτέλεσμα στην διακόσμηση κάθε χώρου του σπιτιού. 
diakosmhtikos-kanonas-X2
Από την γενική διάταξη - τοποθέτηση επίπλων έως τα πολύ μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, η χρήση τουλάχιστον δύο ίδιων στον ίδιο χώρο-σημείο, είναι ικανή να δημιουργήσει "αυτόματα" την οπτική συμμετρία στην οποία σε μεγάλο βαθμό βασίζεται μια πετυχημένη διακόσμηση.  
Είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να διευκολυνθείτε ειδικά όταν σε μικρό χώρο υπάρχει αρκετά μεγάλος αριθμός αντικειμένων και που η χρήση ανά σημεία δύο ίδιων δημιουργεί μια πιο "ξεκάθαρη" εικόνα χωρίς να φορτώνει το σύνολο του χώρου με διαφορετικά χρώματα-σχήματα-υλικά. 
Η συγκεκριμένη διακοσμητική τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί με κάθε είδους και μεγέθους χρηστικά ή διακοσμητικά αντικείμενα σε όποιο σημείο - επιφάνεια και αν βρίσκονται και συχνά είναι η ...μαγική λύση σε όλες τις περιπτώσεις που ενώ σας αρέσει πολύ ένα αντικείμενο που έχετε επιλέξει για την διακόσμηση του σπιτιού σας, όταν το τοποθετήσετε κάτι σας φαίνεται να "είναι  λάθος".
Με ψηλά αντικείμενα και τον συγκεκριμένο τρόπο πολύ εύκολα θα δώσετε και το απαιτούμενο ύψος σε κάθε μορφής διακοσμητική σύνθεση, όπως σε διακοσμήσεις μπουφέδων, κονσόλες, βοηθητικά τραπέζια κλπ. τοποθετώντας δύο ίδια αντικείμενα στις άκρες  τους. 
Ο διακοσμητικός κανόνας  Χ2 δεν είναι απαραίτητο να δημιουργεί "αυστηρή" απόλυτη συμμετρία, αν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο. 
Για παράδειγμα δύο διακοσμητικά μαξιλάρια στον καναπέ μπορούν να τοποθετηθούν είτε αντικριστά στις δύο γωνιές είτε μαζί στην μία πλευρά του, πάντως σε κάθε περίπτωση το αισθητικό τους αποτέλεσμα είναι πολύ ανώτερο από το να τοποθετήσετε στον καναπέ ένα μόνο μαξιλάρι :) 
Ίδια ακριβώς είναι η γενική φιλοσοφία για κάθε μορφής αντικείμενο πχ διακοσμητικά καλάθια, φυτά, κηροπήγια, επιτραπέζια αλλά και κρεμαστά φωτιστικά κλπ. 
Γενικά το "γέμισμα" του χώρου ή μια επιφάνειας με ομοειδή και ίδιας ή παρεμφερούς όψης αντικείμενα κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό λειτουργεί πολύ πιο όμορφα αισθητικά.  
Σε ιδιαίτερα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται τοποθετημένα πχ στο τραπεζάκι του σαλονιού χρησιμοποιείστε ακόμη και παραπάνω από δύο ίδια ή παρεμφερή αντικείμενα πχ κεράκια, κηροπήγια, γυάλινα βάζα μικρού μεγέθους, μικρά φυτά εσωτερικού χώρου κλπ. για ένα πραγματικά πολύ όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.