Καλλιέργεια Φυτών Εσωτερικού Χώρου σε Νερό

Διατηρήστε Φυτά Εσωτερικού Χώρου και όχι μόνο 
σε Νερό αντί για χώμα 
Μοσχεύματα  από πολλά είδη φυτών έχουν την ικανότητα να ριζώνουν στο νερό, ώστε στην συνέχεια να τα μεταφυτεύσετε στο χώμα, όμως εξίσου πολλά είδη κυρίως Εσωτερικού Χώρου μπορούν να ζήσουν και για πάντα μέσα στο νερό μια διαδικασία που κάνει την διατήρησή τους πολύ πιο εύκολη και εντυπωσιακή διακοσμητικά σε σχέση με τον συμβατικό τρόπο καλλιέργειας σε γλάστρα. 
kalliergeia-fytvn-esoterikou-xorou-se-nero-anti-gia-xvma
Θα χρειαστεί μόνο να κόψετε μοσχεύματα (κλαδάκια) και αφού αφαιρέσετε τα φύλλα στο κάτω μέρος να τα τοποθετήσετε σε γυάλες - βάζα με νερό.
Ανάλογα με το ύψος του μοσχεύματος χρησιμοποιείστε χαμηλά ή πιο ψηλά βάζα-γυάλες με λαιμό, ώστε το αρχικό κλαδάκι να στηρίζεται σωστά και τουλάχιστον στην αρχή εμφιαλωμένο νερό που περιέχει λιγότερα άλατα και μεγαλύτερη ποσότητα συστατικών που βοηθούν στην γρηγορότερη ανάπτυξη του φυτού. 
fyta-esoterikou-xorou-se-nero
Κάθε 20-30 ημέρες συμπληρώνετε νερό για να αντικαταστήσετε την ποσότητα που εξατμίζεται ενώ βεβαίως όταν το νερό θολώσει-βρωμίσει μπορείτε και να το αδειάσετε πλήρως και να ξαναγεμίσετε το βάζο.
Η χρήση εμφιαλωμένου νερού σε μόνιμη βάση, όταν τα φυτά έχουν ήδη αναπτυχθεί, δεν τους προσφέρει κάτι ιδιαίτερο βοηθά απλώς αισθητικά στην καλύτερη εμφάνιση του βάζου που δεν θολώνει από τα άλατα που περιέχονται στο νερό βρύσης.  
fyta-esoterikou-xorou
Στα βάζα μπορεί να προστεθεί υγρό λίπασμα, όπως ακριβώς και στην συμβατική καλλιέργεια με χώμα, απλά σε ελαφρά μικρότερη ποσότητα ενώ οι συνθήκες σε ό,τι αφορά το φως που θα πρέπει να δέχονται το φυτά, ανάλογα με το είδος, θα πρέπει να ίδιες όπως ακριβώς και αν βρίσκονταν σε γλάστρα με χώμα. 
vraiofyllo-kai-pothos-se-nero
Ο Πόθος, ο Τηλέγραφος και ο Αγγλικός Κισσός είναι κάποια από τα πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που το ίδιο γρήγορα όπως στο χώμα αναπτύσσονται και μέσα σε νερό, ενώ με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καλλιεργήσετε πολλά ακόμη είδη όπως Ωραιόφυλλο, Φιλόδεντρο, Μπιγκόνια, Χλωρόφυλλο (Αράχνη), Σπαθίφυλλο, Φίκο κλπ.  
Πολλά από τα μυρωδικά επίσης ευδοκιμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάζα με νερό όπως Μέντα, Δυόσμος, Δεντρολίβανο, Βασιλικός,Λεβάντα.
Η διαδικασία είναι τόσο απλή που μπορείτε να πειραματιστείτε με τον συγκεκριμένο τρόπο για όποιο είδος φυτού εσωτερικού χώρου σας αρέσει, ακόμη και αν δεν ευδοκιμήσει το συγκεκριμένο που θα επιλέξετε θα έχετε χάσει απλά ένα ...κλαδάκι του. 
Αν βεβαίως δεν θέλετε οι ρίζες του φυτού να είναι ορατές μπορείτε να τοποθετήσετε το βάζο-γυάλα του μέσα σε κασπώ ή κανονική γλάστρα για την οποία ποτέ δεν θα αναρωτηθείτε αν την ποτίζετε λιγότερο ή περισσότερο απ΄όσο πρέπει :) ενώ φυσικά φυτά που έχουν αναπτύξει ριζικό σύστημα με τον συγκεκριμένο τρόπο μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να τα μεταφυτεύσετε σε χώμα.