Απίστευτο φωτεινό ...Νεραϊδόσπιτο από πλαστικά μπουκάλια & πηλό


Οι κατασκευές διακοσμητικών αντικειμένων για τις οποίες ως βάση - καλούπι τους χρησιμοποιούνται ανακυκλώσιμα υλικά είναι, γενικά, από τις πιο εντυπωσιακές και η όλη διαδικασία που επί της ουσίας βασίζεται στην αξιοποίηση του σχήματος ενός ευτελούς-άχρηστου αντικειμένου πραγματικά ιδιαίτερα δημιουργική.
Το συγκεκριμένο ...νεραϊδόσπιτο είναι μια κατασκευή αυτής της κατηγορίας με πραγματικά εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα, ο δε διαδικασία δημιουργίας της δεν παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία και απαιτεί απλώς στοιχειώδη υπομονή.
Φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορούν να δημιουργηθούν τέτοιου τύπου κατασκευές και από γυάλινα μπουκάλια ή βάζα. 

Θα χρειαστείτε τρία πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού διαφορετικών μεγεθών, αυτοξηραινόμενο πηλό μοντελισμού, αλουμινόχαρτο, ακρυλικά χρώματα και πιστόλι σιλικόνης.
Για να διευκολυνθείτε στο στάδιο επένδυσης του καλουπιού με τον πηλό, χρησιμοποιείστε έναν ποιοτικό έτοιμο αυτοξηραινόμενο πηλό μοντελισμού που δεν θα στεγνώνει πολύ γρήγορα, ώστε να έχετε τον χρόνο να τον δουλέψετε πάνω στα μπουκάλια και το αλουμινόχαρτο για την διαμόρφωση της κατασκευής. 
Στο 1ο στάδιο δημιουργείται με τα πλαστικά μπουκάλια το βασικό σχήμα της κατασκευής, αποτελούμενο από τρία τμήματα διαφορετικού μεγέθους, αντίστοιχο με εκείνο των μπουκαλιών. 

Κόψτε με κοπίδι το κάτω μέρος από τα δύο μεγαλύτερα μπουκάλια -ώστε να είναι ανοιχτά στην κάτω τους πλευρά- και ενώστε τα με το πιστόλι σιλικόνης.

Κόψτε το μικρότερο μπουκάλι λίγο κάτω από το σημείο που τελειώνει ο λαιμός, κόψτε ακόμη λίγο το δεύτερο κομμάτι του κάτω μέρους και ενώστε με το πιστόλι τα δύο κομμένα κομμάτια έτσι ώστε να δημιουργηθεί τελικά ένα κλειστό μπουκάλι μικρότερου ύψους. Κολλήστε το δεξιά και προς την πίσω πλευρά του πιο ψηλού μπουκαλιού, με τρόπο που να βρίσκεται ψηλά, στο ίδιο ύψος με τα άλλα μπουκάλια.  


Μετά την ολοκλήρωση του βασικού περιγράμματος στο 2ο στάδιο δημιουργούνται με το αλουμινόχαρτο οι πρώτες πρόσθετες λεπτομέρειες του σχήματος και τα καλούπια των μπουκαλιών αποκτούν τον όγκο που χρειάζεται στα σημεία που βρίσκονται οι σκεπές των σπιτιών, περιμετρικά του κάτω μέρους των μπουκαλιών και το σκέπαστρο της πόρτας.

Δημιουργείστε με το αλουμινόχαρτο λωρίδες αρκετού πάχους και το κωνικό σχήμα της σκεπής των σπιτιών και κολλήστε τα με το πιστόλι σιλικόνης στην κορυφή των μπουκαλιών, στο κάτω μέρος και το σκέπαστρο της πόρτας. 
Το αλουμινόχαρτο θα πρέπει σταθεροποιηθεί πλήρως με την κόλλα σε όλα τα σημεία, ώστε να μπορεί στην συνέχεια να καλυφθεί με τον πηλό χωρίς να μετακινείται. 
Τα παράθυρα και τις πόρτες θα τα σχεδιάσετε αρχικά με μαρκαδόρο, σε καμπύλο σχήμα. Για το μέγεθός τους συνυπολογίστε ότι στο τελικό στάδιο η κατασκευή θα φωτιστεί και όσο μεγαλύτερα είναι τα σημεία αυτά τόσο πιο φωτεινά θα είναι τελικώς τα σπιτάκια.  Στο 3ο και βασικό στάδιο της κατασκευής όλος ο μέχρι τώρα όγκος του καλουπιού, από μπουκάλια και αλουμινόχαρτο, επενδύεται με πηλό ενώ δημιουργούνται με αλουμινόχαρτο και τον ίδιο όπως και στο 2ο στάδιο τρόπο και όλα τα υπόλοιπα πρόσθετα στοιχεία: οι καμινάδες, η βάση στήριξης για το μικρό μπουκάλι, τα σκαλιά στην είσοδο.  

Ανοίξτε τον έτοιμο πηλό σε σχετικά λεπτό φύλλο και ξεκινείστε τμηματικά να καλύπτετε όλη την επιφάνεια των μπουκαλιών. Χρησιμοποιείστε κοπίδι, ένα μαχαίρι ή το χέρι σας για να δημιουργήσετε γραμμώσεις ή να κάνετε τον πηλό εντελώς λείο αντίστοιχα, ανάλογα με το τι χρειάζεται σε κάθε σημείο.
Τα κεραμιδάκια στις σκεπές, τις ανάγλυφες πέτρες σε κάποια σημεία των τοίχων και το περίγραμμα σε πόρτες - παράθυρα θα τα δημιουργήσετε επιπρόσθετα με μικρά κομματάκια πηλού στα ανάλογα σχήμα, αφού πριν έχετε καλύψει πλήρως το καλούπι και σε αυτά τα σημεία με λεπτό φύλλο πηλού. 
Όταν η όψη της κατασκευής σας ικανοποιεί και αφού κάνετε όσες διορθώσεις θέλετε, όσο ακόμη ο πηλός είναι εύπλαστος, αφήστε την να στεγνώσει εντελώς για τουλάχιστον 24 ώρες. 


4ο και τελικό στάδιο αυτό του βαψίματος. Τόσο ο τύπος των χρωμάτων όσο και οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε είναι θέμα επιλογής, το πρακτικότερο τεχνικά είναι τα ακρυλικά χρώματα νερού και αισθητικά οι γήϊνες αποχρώσεις σε συνδυασμό με λευκό.

Βάψτε αρχικά το σύνολο σε μια απόχρωση και στην συνέχεια ανά τμήματα σε όποια άλλα χρώματα έχετε επιλέξει. Για να δώστε ανά σημεία πειστική όψη πέτρας, κεραμιδιού, ξύλου κλπ. αφού τα βάψετε στην βασική τους απόχρωση, προσθέτετε κατά τόπους με πινέλο ή σφουγγαράκι πολύ μικρή ποσότητα άλλης απόχρωσης και "ανακατέψτε" τα χρώματα όσο αυτά είναι ακόμη υγρά.


Αφού στεγνώσουν πλήρως τα χρώματα μπορείτε να περάσετε ένα προστατευτικό βερνίκι σε ματ ή γυαλιστερή υφή που θα αδιαβροχοποιήσει πλήρως την κατασκευή και θα της προσθέσει όμορφο τελικό φινίρισμα.
Τοποθετείστε στο εσωτερικό των δύο ψηλότερων μπουκαλιών led μπαταρίας με έντονο θερμό φως και ...απολαύστε τι πραγματικά μπορεί να δημιουργηθεί από ένα ...σκουπίδι και με πολύ μικρό γενικό κόστος  αν κάποιος έχει την διάθεση και την φαντασία να φτιάξει κάτι όμορφο πραγματικά από το ...τίποτα.  
ΕΔΩ θα βρείτε την όλη διαδικασία και σε video


Ενδεικτικές Προτάσεις Αγοράς για τα Υλικά της Κατασκευής


ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
instructables.com