Διακοσμητικά Στεφάνια από Τσόχα


Πολύ απλός τρόπος για να φτιάξετε Διακοσμητικά Στεφάνια για κάθε χώρο και ...περίσταση από Τσόχα
Ανάλογα με τα χρώματα τσόχας που θα χρησιμοποιήσετε τα στεφάνια αυτής της μορφής μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εποχιακές διακοσμήσεις, για να διακοσμήσετε τον χώρο σε πάρτυ γενεθλίων ή και ειδικές εκδηλώσεις αλλά και σαν διακοσμητικό τοίχο για όλες τις εποχές σε κάποιο σημείο του σπιτιού ή και επαγγελματικούς χώρους.  
diakosmhtika-stefania-apo-tsoxaΘα χρειαστείτε μόνο κομμάτια - "φύλλα" ή τσόχα με το μέτρο σε διάφορους χρωματισμούς και μια μεταλλική κρεμάστρα που θα ανοίξετε σε κυκλικό σχήμα ή απλό λεπτό σύρμα από το οποίο θα δημιουργήσετε τον σκελετό του στεφανιού. 
diy-stefani-apo-tsoxa

Με οδηγό σας ένα οποιοδήποτε στρογγυλό αντικείμενο στο κατάλληλο μέγεθος κόψτε έναν κύκλο από χαρτόνι που θα χρησιμοποιήσετε σαν "πατρόν" για να κόψετε την τσόχα σε μικρά στρογγυλά κομμάτια.
Περάστε τα διαδοχικά μέσα στον συρμάτινο σκελετό εναλλάσσοντας τα χρώματα μέχρι το στεφάνι να αποκτήσει τον απαιτούμενο όγκο και προσθέσετε με κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης έναν φιόγκο φτιαγμένο επίσης από τσόχα ή αντίστοιχης υφής μάλλινο ύφασμα. 

diy-xristougenniatiko-stefani-apo-tsoxa
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να δουλέψετε και κόβοντας την τσόχα σε μικρά τετράγωνα-παραλληλόγραμμα κομμάτια που επίσης θα περάσετε μέσα στο σύρμα ή και δημιουργώντας από την τσόχα μικρά "κουρελάκια" που θα δέσετε ή θα κολλήσετε πάνω στον σκελετό του στεφανιού. 
polyxromo-stefani-apo-tsoxa-gia-diakosmhsh-party

polyxromo-stefani-apo-kommatia-tsoxas

diakosmtika-xristougenniatika-stefanakia-apo-tsoxa
Όσο μεγαλύτερης περιεκτικότητας σε μαλλί είναι η τσόχα που θα χρησιμοποιήσετε τόσο πιο όμορφη θα είναι η υφή του στεφανιού, ενώ φυσικά κατασκευές αυτής της μορφής μπορούν να δημιουργηθούν και με παρεμφερή μάλλινα υφάσματα. 
diakosmhtiko-mallino-stefani