Πως θα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερο χρόνο το Δέντρο & τις Χριστουγεννιάτικες Συνθέσεις από φυσική πρασινάδα


Τα φυσικά στοιχεία είναι από τα πιο καλαίσθητα για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Στεφάνια - γιρλάντες - επιτραπέζιες συνθέσεις κλπ από φυσική πρασινάδα διαθέτουν ασφαλώς μια αισθητική πολύ ανώτερη σε σχέση με τα αντίστοιχα τεχνητά - πλαστικά και το μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι με την πάροδο των ημερών αρχίζουν να ξεραίνονται και να χάνουν την όμορφη όψη τους, εκτός αν τα ...βοηθήσετε να διατηρηθούν φρέσκα για πολύ περισσότερο. Κατ΄αρχήν όλα τα κλαδιά - φυσική πρασινάδα που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι φρεσκοκομμένα.
Πριν τα χρησιμοποιήσετε για οποιουδήποτε είδους στολισμό τοποθετείστε τα για μία νύχτα μέσα σε νερό, σε μια λεκάνη ή στην μπανιέρα. 

Όταν τα βγάλετε αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς σε όσο πιο δροσερό σημείο μακριά από θερμαντικά σώματα και χωρίς να τα εκθέσετε στον ήλιο  και στην συνέχεια ψεκάστε τα με ένα ενυδατικό σπρέϊ για φυτά εσωτερικού χώρου, που θα βρείτε σε μεγάλα φυτώρια - ehsops ειδών κήπου, δείτε ενδεικτικά εδώ.
Τα σκευάσματα αυτά που είναι ειδικά για την προστασία φυτών εσωτερικού χώρου από την αφυδάτωση, με την δημιουργία ενός προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια των φύλλων, μπορούν να βοηθήσουν και τα κομμένα κλαδιά να διατηρήσουν για περισσότερο διάστημα την υγρασία τους.
Αν ανήκετε σε εκείνους που συνηθίζουν να στολίζουν νωρίς ψεκάστε ξανά γιρλάντες, συνθέσεις, στεφάνια κλπ. ανά 10 περίπου ημέρες.
Το ίδιο αποτελεσματικά είναι τα συγκεκριμένα ενυδατικά σπρέϊ και για τα φυσικά έλατα, ειδικά αν αφού τα αγοράσετε ξεκαρφώσετε την ξύλινη βάση που συνήθως διαθέτουν και τοποθετήσετε την άκρη του κορμού μέσα σε νερό για μια ολόκληρη μέρα.