Ο πιο οικονομικός τρόπος για να κατασκευάσετε Καθρέφτες Τοίχου μεγάλου μεγέθους


Aπλός στην υλοποίησή του και ιδιαίτερα οικονομικός τρόπος για να κατασκευάσετε εντυπωσιακούς καθρέφτες τοίχου με χωρίσματα, σε όποιο μέγεθος και σχήμα θέλετε. 
diy-kathreftes-toixou

Θα χρειαστείτε μια βάση - πάνελ από λεπτό mdf, ξύλινα πηχάκια, μικρού πάχους καθρέφτες χωρίς πλαίσιο που θα βρείτε σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, συνήθως σε σετ 2,4 ή 6 κομματιών σε πολύ οικονομική τιμή και σιλικόνη ή μια ισχυρή εποξική κόλλα.
Προμηθευτείτε πρώτα τους καθρέφτες ώστε ανάλογα με την δική τους διάσταση να υπολογίσετε το μέγεθος mdf που χρειάζεστε έτσι ώστε να χωρούν μαζί με τα πηχάκια-χωρίσματα ακριβώς και χωρίς κενά μεταξύ τους. 
Αρχικά κολλήστε με ξυλόκολλα ή καρφώστε με μικρά καρφάκια τα ενιαία μεγάλα πηχάκια στις  εξωτερικές πλευρές του mdf.
Κόψτε τα κάθετα και οριζόντια πηχάκια που θα δημιουργήσουν τα εσωτερικά χωρίσματα, τοποθετείστε τα πάνω στο mdf χωρίς να τα κολλήσετε και ακουμπήστε στα χωρίσματα τους καθρέφτες. Το στάδιο αυτό της "δοκιμής" είναι αναγκαίο όσο καλά και αν έχετε μετρήσει, ώστε να είστε βέβαια ότι τα πηχάκια θα κολληθούν στην σωστή τους θέση και η όψη της τελικής κατασκευής θα είναι απόλυτα συμμετρική.
Αφού οριστικοποιήσετε την διάταξη - θέση κάθε ξύλου αφαιρέστε προσεκτικά τους καθρέφτες, κολλήστε τα πηχάκια στην θέση τους και βάψτε το πάνελ στήριξης με πινέλο ή χρώμα σε σπρέϊ σε όποια απόχρωση θέλετε.
Κολλήστε με σιλικόνη ή εποξική κόλλα κάθε καθρέφτη στην θέση του και βιδώστε στο πίσω μέρος του mdf στηρίγματα-άγκιστρα για το κρέμασμα του καθρέφτη στον τοίχο.  
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ όμορφο αισθητικά και με τον ίδιο τρόπο μπορούν να δημιουργηθούν καθρέφτες κάθε μεγέθους και σχήματος. 
Σε μια κατασκευή αυτής της μορφής μπορεί να προστεθεί και 2ο εξωτερικό πιο φαρδύ πηχάκι, αν θέλετε να μεγαλώσετε το φάρδος της κορνίζας του καθρέφτη, αντί για απλό βάψιμο του mdf μπορούν να εφαρμοστούν τεχνικές παλαίωσης και βεβαίως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα δουλέψετε όχι πάνω σε mdf αλλά σε ξύλινα αντικείμενα όπως παλιές πόρτες, παράθυρα κλπ για να τα μετατρέψετε με καθρέφτες τοίχου. 
Με ξύλινα πηχάκια επίσης πολύ εύκολα μπορείτε να χωρίσετε έναν ενιαίο καθρέφτη που ίσως διαθέτετε και να του δώσετε πιο εντυπωσιακή όψη. Απλώς μετρήστε, κόψτε, βάψτε και κολλήστε τα ξύλα πάνω στον καθρέφτη με σιλικόνη. 
Ένας τύπος ιδιαίτερα οικονομικού καθρέφτη για κατασκευές αυτής της μορφής είναι οι βάσεις για κεριά καθρέφτες που θαυμάσια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για κανονικούς καθρέφτες και να κολληθούν πάνω σε ένα ξύλινο πάνελ μαζί με ξύλινα πηχάκια. 


Ενδεικτικές Προτάσεις Αγοράς για τα Υλικά της Κατασκευής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto