6 Εύκολοι τρόποι για να φτιάξετε Ομπρελοθήκες

Είτε συνηθίζετε να τοποθετείτε τις ομπρέλες σας έξω από το σπίτι ή τον επαγγελματικό σας χώρο είτε σε ένα σημείο της εισόδου, μια ομπρελοθήκη είναι χρήσιμη στην διάρκεια του χειμώνα ειδικά αν ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ότι οι ανοιχτές ομπρέλες φέρνουν ...γρουσουζιά :)) 


diy-omprelothikes

Εκτός από έτοιμες ομπρελοθήκες που θα βρείτε στην αγορά σε διάφορους τύπους και μεγέθη, μπορείτε και να τις φτιάξετε με απλούς και ιδιαίτερα οικονομικούς τρόπους. 1. Από ένα μεταλλικό καλάθι - κάδο σκουπιδιών 
Βάψτε έναν απλό μεταλλικό κάδο για σκουπίδια σε όποιες αποχρώσεις θέλετε και μετατρέψτε τον σε μια μοντέρνα ομπρελοθήκη. Χρησιμοποιείστε ένα ή περισσότερα χρώματα, χρυσαφί ή μπρονζέ χρώμα σε σπρέϊ κλπ ανάλογα με το τι ταιριάζει στο σημείο που θα την τοποθετήσετε. 

Ακόμη και τα μεταλλικά διάτρητα καλάθια απορριμμάτων γραφείου, που θα βρείτε στην αγορά σε ποικιλία σχεδίων μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ομπρελοθήκες στην είσοδο του σπιτιού χωρίς καμία απολύτως μετατροπή. 

2. Με οποιοδήποτε δοχείο και σκοινί
Το σκοινί μπορεί να ...κρύβει  ένα οποιοδήποτε πλαστικό, μεταλλικό, γυάλινο ή και χάρτινο δοχείο που εξυπηρετεί το σχήμα του.
Απλώς επενδύστε το με σκοινί, με την βοήθεια πιστολιού σιλικόνης.
Μπορείτε αν θέλετε και να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία είτε βάφοντας ορισμένα τμήματα με ακρυλικά χρώμα, είτε χρησιμοποιώντας ανά σημεία σκοινί διαφορετικής απόχρωσης.

3. Με  4 κομμάτια ξύλου φαρδιές σανίδες
Απλώς ενώστε τα ξύλα μεταξύ τους με ξυλόκολλα ή και βίδες και ενισχύστε τις γωνίες με μεταλλικές γωνιές που ταυτόχρονα θα διακοσμήσουν την ομπρελοθήκη σας. Φυσικά μπορείτε και να την βάψετε με βερνίκι ή χρώμα ξύλου.  

4. Από ένα μεταλλικό - γαλβανιζέ κασπώ
Σε καταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε πολύ οικονομικά ψηλά γαλβανιζέ κασπώ που είτε ως έχουν είτε αλλάζοντας την όψη τους με χρώμα, πρόσθετα στοιχεία, εφαρμογή τεχνικών παλαίωσης κλπ. πολύ εύκολα μετατρέπονται σε ιδιαίτερα πρακτικές ομπρελοθήκες. 

5. Με ένα απλό καλάθι
Χρησιμοποιείστε σαν ομπρελοθήκη ένα στενό και ψηλό καλάθι που αν θέλετε μπορείτε και να βάψετε με βερνίκι ξύλου. Ιδιαίτερα κατάλληλα για την συγκεκριμένη είναι και τα ψηλά πλαστικά καλάθια-κασπώ  που θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού σε οικονομικές τιμές.

4. Με ξύλινα κιβώτια
Η πιο ...στυλάτη επιλογή για να δημιουργήσετε ένα "επιπλάκι" εισόδου στο οποίο θα τοποθετείτε ομπρέλες αλλά και τα κλειδιά σας, μικροαντικείμενα ακόμη και τις ...βρεγμένες μπότες σας.
Ενώστε - βιδώστε μεταξύ τους 4 ξύλινα κιβώτια κιβώτια-καφάσια, με τρόπο που να σχηματιστεί ένας "κύβος" που στο κέντρο του θα διαθέτει κενό για τις ομπρέλες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: