Πως θα φτιάξετε πολύ οικονομικά Βαμβακερά Διακοσμητικά Καλάθια

diy-vamvakera-diakosmhtika-kalathia

          Tip          


Τα καλάθια αυτού του τύπου δεν  προορίζονται για τοποθέτηση αντικειμένων με μεγάλο βάρος, εκτός βεβαίως αν δεν μετακινούνται όπως 
πχ ένα κασπώ. 

Διαφορετικά θα πρέπει να διατηρήσετε εσωτερικά το αντικείμενο πάνω στο οποίο θα τα φτιάξετε, χρησιμοποιώντας σιλικόνη όχι μόνο για να κολλήσετε τις σειρές του σκοινιού μεταξύ τους αλλά και το σκοινί επάνω στο δοχείο - "καλούπι. 

Στο τέλος της κατασκευής μπορείτε να επενδύσετε εσωτερικά το καλάθι με φόδρα, ύφασμα ή λινάτσα ώστε και η μέσα πλευρά του να είναι καλαίσθητη. 

Τα βαμβακερά καλάθια εκτός από πολύ καλαίσθητα είναι και ιδιαίτερα πρακτικά αφού ταυτόχρονα με την διακοσμητική τους χρήση μπορούν να σας εξυπηρετήσουν πολύ για την αποθήκευση-τακτοποίηση κάθε είδους αντικειμένων πχ βιβλίων, περιοδικών, ειδών ραπτικής-πλεξίματος κλπ. ενώ η πιο διαδεδομένη χρήση τους είναι σαν κασπώ για φυτά εσωτερικού χώρου.  


Εκτός από τα έτοιμα καλάθια αυτής της μορφής που θα βρείτε στην αγορά, σε τιμές ομολογουμένως όχι και ιδιαίτερα χαμηλές ειδικά για τα μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, είναι πολύ εύκολο να τα κατασκευάσετε σε όποιο χρώμα, μέγεθος και σχήμα θέλετε.


diy-kalathia


Τα βασικά που θα χρειαστείτε είναι Κορδόνι/Σκοινί και ένα Πιστόλι Σιλικόνης


vamvakero-kordoni-skoini-gia-kataskeyes
Κορδόνι Βαμβακερό 0,95€ /μέτρο

Σαν "καλούπι" χρησιμοποιείστε οποιοδήποτε αντικείμενο ταιριάζει σε μέγεθος και σχήμα με τα αντίστοιχα που θέλετε να έχει το καλάθι. Πχ ένα γαλβανιζέ κασπώ, ένα πλαστικό ή μεταλλικό καλαθάκι σκουπιδιών κλπ. 

Τοποθετείστε ανάποδα το δοχείο που θα χρησιμοποιήσετε ως "καλούπι" και ξεκινείστε από το κέντρο της βάσης του να το καλύπτετε με σειρές σκοινί που θα κολλάτε μεταξύ τους με το πιστόλι σιλικόνης.
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και χωρίς να κόψετε το σκοινί συνεχίζετε να το κολλάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα καλάθι ίδιου σχήματος και ύψους με το αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσετε σαν καλούπι, οπότε και το αφαιρείτε.


Τα χερούλια σε ένα τέτοιο καλάθι μπορούν να δημιουργηθούν και από το ίδιο το κορδόνι, απλώς επεκτείνοντας στα συγκεκριμένα σημεία 2 σειρές του σκοινιού στο σχήμα που θέλετε να έχουν, αλλά πολύ πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα θα δώσουν δυο δερμάτινα χερουλάκια από δέρμα που μπορείτε να κόψετε ακόμη και από μια παλιά ζώνη και θα προσαρμόσετε πάνω στο σκοινί με την ειδική πένσα για τρουκς. 
Πένσα + 100 τρουκς  7,90€
Διακοσμητικά καλάθια με ιδιαίτερα εντυπωσιακή όψη μπορείτε να φτιάξετε με την ίδια ακριβώς διαδικασία και χρησιμοποιώντας όχι μονόχρωμο αλλά πολύχρωμο-δίκλωνο νήμα - κορδόνι χειροπλεκτικής.


Πολύχρωμα Νήματα-Κορδόνια ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ