Διαμορφώστε την ...τέλεια γωνιά Γραφείου με λιγότερα από 250€


diakosmhsh-xorou-grafeiou
Οικονομικές Προτάσεις και Εναλλακτικές Ιδέες 
για να διαμορφώσετε - επιπλώσετε - διακοσμήσετε καλαίσθητα κάθε χώρο του σπιτιού με το μικρότερο δυνατό κόστος 
diakosmhsh-grafeiou-se-boho-styl
instagram.com


diakosmhsh-grafeiou-se-boho-ethnic-styl
Ξεκινώντας "χωρίστε" νοερά την εικόνα σε τμήματα για να διαπιστώσετε εύκολα ότι κανένα σημείο και κυρίως αυτό που καταλαμβάνουν μόνο το έπιπλο γραφείου και η καρέκλα, αν απομονωθεί από όλα τα γύρω του στοιχεία, δεν δημιουργεί κάποια ιδιαίτερη αίσθηση διακοσμητικά και ότι είναι το σύνολο όλων των αντικειμένων που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά πλάτος αλλά και κατά ύψος του τοίχου που αναδεικνύουν το κάθε κομμάτι και διαμορφώνουν τελικά έναν πολύ όμορφο, ατμοσφαιρικό και οπτικά ισορροπημένο χώρο. 

1. Έπιπλο Γραφείου
paliosinitheies-palia-grafeia
Παλιά Γραφεία - Τραπέζια από 35€

Το συγκεκριμένο μικτό διακοσμητικό στυλ, με στοιχεία Boho - Ethnic αλλά και Κλασσικού - Vintage ύφους, υποστηρίζεται ιδανικά από ξύλινα έπιπλα κλασσικής γραμμής. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και το πιο απλό γραφείο-τραπέζι σε φυσική απόχρωση ξύλου ή και λευκό αντικέ, όμως κανένα οικονομικό και όχι ξύλινο γραφείο (από mdf, μοριοσανίδα κλπ) δεν θα δημιουργήσει το ίδιο αποτέλεσμα αισθητικά. Τα ξύλινα γραφεία βεβαίως κοστίζουν πολύ παραπάνω γι΄αυτό και η πιο οικονομική επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα αυθεντικό παλιό κομμάτι που θα βρείτε σε καταστήματα με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα σε τιμές που ξεκινούν ακόμη και από τα 35-40€ και με ένα μέσο κόστος, για πραγματικά εξαιρετικά έπιπλα ...άλλης εποχής, τα 80€. 
Θα χρειαστεί να το τρίψετε, να φρεσκάρετε το χρώμα του με βερνίκι ξύλου ή με μια απλή τεχνική παλαίωσης να τονίσετε το αντικέ του στυλ όμως το αποτέλεσμα θα είναι να αποκτήσετε ένα αυθεντικό παλιό έπιπλο με πολύ μικρό κόστος αναλογικά με την ποιότητα και την αισθητική του. 

2. Καρέκλα
      
xylinh-karekla-me-psatha
Καρέκλα Ξύλο-Ψάθα 70€
     

        
                            karekla-me-metalliko-skeleto
Καρέκλα Μπαμπού με μεταλλικό σκελετό 99€
             

Στο συγκεκριμένο γραφείο έχει χρησιμοποιηθεί καρέκλα μπαμπού με μεταλλικό σκελετό, ένα πολύ όμορφο και απόλυτα ταιριαστό με το συνολικό στυλ του χώρου κομμάτι, με ένα και μοναδικό μειονέκτημα. Την ...τιμή της :) αφού λόγω των υλικών τους οι καρέκλες αυτού του τύπου δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικές.
Πολύ ταιριαστή και πιο οικονομική επιλογή μια ξύλινη καρέκλα-πολυθρόνα με ψάθα στο κάθισμα ή εναλλακτικά χρησιμοποιείστε μια κλασσική ξύλινη καρέκλα που ίσως και να διαθέτετε ή που επίσης μπορείτε να ...δημιουργήσετε βάφοντας και δίνοντας της αντικέ ύφος, ανάλογο με το γραφείο που θα χρησιμοποιήσετε, με μια απλή τεχνική παλαίωσης. Επίσης ταιριαστή στο συγκεκριμένο στυλ μια ξύλινη καρέκλα σκηνοθέτη με λευκό καραβόπανο

3. Συμπληρωματικά Διακοσμητικά Στοιχεία


keramika-kaspo-me-ethnic-sxedia
Σετ 3 κεραμικά κασπώ 17€

oikonomika-kadra-me-fyta

Στην συγκεκριμένη διακοσμητική πρόταση ο ρόλος τόσο των κρεμαστών φυτών, των κεραμικών κασπώ που φιλοξενούν τις γλάστρες όσο και του κάδρου με επίσης σχετική με φυτολογία θέμα, είναι καθοριστικός για την γενική αισθητική του συνόλου.
Χρησιμοποιείστε για το δάπεδο κεραμικά κασπώ σε Boho - Ethnic στυλ, καλάθια σε ανάλογο ύφος ή όμορφες απλές πήλινες γλάστρες σε μεταλλικές βάσεις, τυπώστε από το internet μια εικόνα με φυτά (δείτε ενδεικτικά εδώ) που θα μεγενθύνετε και θα τοποθετήσετε σε μια εντελώς απλή κορνίζα και για όλα τα υπόλοιπα στοιχεία όπως το πορτατίφ, τα μακραμέ κρεμαστά κασπώ, την κουρτίνα αν ήδη δεν διαθέτετε κάποια κλπ. επιλέξτε τις πιο οικονομικές επιλογές που θα βρείτε κυρίως σε πολυκαστήματα ειδών σπιτιού, φροντίζοντας απλώς να είναι αισθητικά - χρωματικά ταιριαστές με τα υπόλοιπα μεγαλύτερα στοιχεία-έπιπλα που θα χρησιμοποιήσετε.  


Στη θέση της συρταριέρας μπορεί να τοποθετηθεί και μια εντελώς απλή χαμηλή σύνθεση με ράφια για βιβλία, οποιουδήποτε τύπου χαμηλό έπιπλο με συρτάρια ή ράφια, εκτός βεβαίως αν ήδη διαθέτετε μια συρταριέρα που μπορεί και να βαφτεί σε λευκή απόχρωση ή χρησιμοποιήστε όπως ακριβώς και για το γραφείο ένα αυθεντικό παλιό κομμάτι που θα συντηρήσετε ή θα αναπαλαιώσετε μόνοι σας.
Ειδικά σε μπουφέδες-ντουλάπια-συρταριέρες στα καταστήματα με παλιά - μεταχειρισμένα έπιπλα θα βρείτε κατά καιρούς πραγματικά σπάνια και πολύ μεγάλης αξίας κομμάτια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. 

paliosinitheies-palioi-mpoufedes
Παλιοί Μπουφέδες - Ντουλάπια - Συρταριέρες

Γενικά, στην προσπάθεια να διακοσμήσετε καλαίσθητα οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού ή και να ...αντιγράψετε ιδέες που σας άρεσαν όπου και αν τις εντοπίσατε, εστιάστε αρχικά σε ό,τι αντίστοιχο πιθανώς θα μπορούσατε να "φτιάξετε" αξιοποιώντας ποιοτικά έπιπλα-αντικείμενα που ήδη διαθέτετε ή που με μικρό κόστος μπορείτε να βρείτε μεταχειρισμένα και για όλα τα υπόλοιπα και πιο μικρά στοιχεία που θα αγοράσετε, αν πληρούν την αισθητική που χρειάζεται, μην ασχοληθείτε τόσο με την ποιότητα των υλικών κατασκευής τους. Αυτή είναι μια φιλοσοφία που, εκτός των άλλων, σας επιτρέπει να ανανεώνετε πιο συχνά τους χώρους σας χωρίς να το σκέφτεστε αν θα αντικαταστήσετε κυρίως μικρά διακοσμητικά αντικείμενα πχ κάδρα, κασπώ, φωτιστικά, μια κουρτίνα κλπ. κάτι που σίγουρα θα συμβεί αν για κάθε ένα από αυτά έχετε δαπανήσει μια μικρή ...περιουσία :)
Με τον συγκεκριμένο τρόπο, ειδικά αν ήδη έχετε κάποιο από τα βασικά έπιπλα, η συγκεκριμένη διαμόρφωση χώρου γραφείου μπορεί να κοστίσει και λιγότερο από 150€, ενώ το τελικό διακοσμητικό αποτέλεσμα δημιουργεί την εντύπωση ότι πραγματικά έχει χρειαστεί πολύ μεγαλύτερο ποσό.