Πως θα φτιάξετε Χαλιά από Κουρελάκια & πλαστικό Πλέγμα


Χειροποίητα χαλάκια για κάθε χώρο που μπορείτε να φτιάξετε σε όποιο μέγεθος αντέχει η ...υπομονή σας με πολύ απλό και εύκολο τρόπο. 

Θα χρειαστείτε μόνο πλαστικό πλέγμα περίφραξης (σαν αυτό που χρησιμοποιούμε για προστατευτικό στα μπαλκόνια ή στην κηπουρική) και κουρελάκια από κάθε είδους υφάσματα, κομμένα όλα στην ίδια διάσταση.

Αφού κόψετε παλιά υφάσματα, παλιά λευκά είδη, ρούχα κλπ  σε κουρελάκια ίδιου μήκους τα περνάτε ανάμεσα στα κενά του πλέγματος δένοντας τα κόμπο. 
Φυσικά σε κάθε τετράγωνο από όσα αποτελούν το πλέγμα θα δέσετε παραπάνω από ένα κομμάτι υφάσματος, περνώντας και δένοντας τα κουρελάκια πότε κάθετα και πότε οριζόντια, ώστε να επικαλύπτεται και να "γεμίζει" εντελώς η επιφάνεια του πλέγματος. 

Συνεχίζετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, γεμίζοντας ολόκληρο το πλέγμα και δένοντας τα κουρελάκια όσο πιο κοντά το ένα στο άλλο, ώστε στο τέλος το χαλί να είναι "πλούσιο" και γεμάτο χωρίς να διακρίνεται σε κανένα σημείο το πλαστικό. 

Επειδή η τελική όψη του χαλιού, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το είδος υφάσματος που θα χρησιμοποιήσετε (χοντρό, πιο λεπτό, μάλλινο κλπ) αλλά και τον τύπο του πλέγματος, γιατί υπάρχουν διάφορα (με μικρά κενά, μεγαλύτερα κλπ) ξεκινήστε κάνοντας μια δοκιμή με ποιο ακριβώς τρόπο θα πρέπει να δεθούν τα κουρελάκια και αν ο κόμπος του υφάσματος θα είναι στην καλή ή την πίσω όψη του χαλιού.
Και στις δύο περιπτώσεις, όσο γεμίζετε το πλέγμα με ύφασμα, οι κόμποι δεν θα ξεχωρίζουν, αλλά ίσως σε πολύ λεπτά υφάσματα να είναι ομορφότερο το τελικό αποτέλεσμα αν φροντίσετε να βρίσκονται στην πίσω όψη.  
Για τέτοια χαλάκια μικρών διαστάσεων, αντί για πλαστικό πλέγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιαδήποτε επιφάνεια παρόμοιας μορφής από λάστιχο, πλαστικό, κλπ. όπως π.χ τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα για στράγγισμα κλπ. ή και το ειδικό ύφασμα για κέντημα, με αραιή όμως ύφανση, διαφορετικά θα χρειαστείτε μια βελόνα πλεξίματος ή ένα τσιμπιδάκι για να περάσετε το ύφασμα από τα κενά. 
Μπορείτε να τους δώσετε όποια όψη θέλετε, χρησιμοποιώντας μονόχρωμα ή πολύχρωμα υφάσματα, δημιουργώντας συμμετρικά σχέδια με διάφορες αποχρώσεις κλπ.  

Στις άκρες μπορούν και να στριφωθούν με μια χοντρή τρέσα ενώ η πίσω πλευρά, αν το θέλετε, μπορεί και να καλυφθεί με ένα κομμάτι από χοντρό πλαστικό, που θα κολλήσετε ή θα το ράψετε πάνω στο χαλί αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή του, αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε σε σημεία που πιθανόν να βραχεί όπως π.χ στο μπάνιο ή την κουζίνα. 
Είναι πολύ όμορφα για παιδικά δωμάτια, κρεβατοκάμαρες αλλά και σε κάθε χώρο και το μειονέκτημά τους ότι δεν σκουπίζονται με ηλεκτρική σκούπα ισοφαρίζεται με το γεγονός πως μπορείτε εύκολα να τα τινάξετε όπως φυσικά και να τα πλύνετε σαν οποιοδήποτε υφασμάτινο χαλί, ακόμη και στο πλυντήριο, αρκεί να μην χρησιμοποιήσετε πολύ ζεστό νερό και φυσικά χωρίς στίψιμο. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: