Μοντέρνο στυλ σε 40τμ

Ένα μικρό διαμέρισμα συνολικής επιφάνειας 40τμ, ανακαινισμένο με τρόπο απόλυτα λειτουργικό και διακοσμημένο με κυρίαρχη απόχρωση το γκρι, που όμως έχει χρησιμοποιηθεί απόλυτα πετυχημένα σε συνδυασμό κυρίως με το λευκό δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο μοντέρνο σύνολο. Οι μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες σε κεραμιδί, κίτρινο, μαύρο και κυρίως πράσινο προσφέρουν στον χώρο τις λιγοστές χρωματικές αντιθέσεις που χρειάζεται, ενώ οι αποχρώσεις του γκρι έχουν χρησιμοποιηθεί για το σύνολο των μεγάλων επιφανειών στους τοίχους, τα έπιπλα, το χαλί και σε όσα σημεία του δαπέδου δεν υπάρχει επίσης γκρι πλακάκι.
H επιλογή των επίπλων σε μοντέρνες αλλά "λιτές" γραμμές συμβάλλει σημαντικά ώστε κανένα σημείο του σπιτιού, παρά τις μικρές διαστάσεις του, να μην δείχνει "παραφορτωμένο". 
Τα δύο μεγάλα παράθυρα, το ένα με εξαιρετική θέα στον κόλπο της Στοκχόλμης, στον ενιαίο χώρο καθιστικό - υπνοδωμάτιο ασφαλώς βοηθούν ώστε ο χώρος παρά τις σκουρόχρωμες γενικά αποχρώσεις που κυριαρχούν να μην δημιουργεί ένα "σκοτεινό" οπτικό σύνολο. 
Το εσωτερικό άνοιγμα-παράθυρο στον τοίχο προς την πλευρά της κουζίνας επίσης συμβάλλει στον εντονότερο φωτισμό και δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου, ειδικά στην γωνία που έχει χρησιμοποιηθεί ως ...υπνοδωμάτιο. 

Η τραπεζαρία έχει οργανωθεί στον χώρο της κουζίνας διαμορφωμένη με πραγματικά εξαιρετικό τρόπο όχι μόνο αισθητικά αλλά κυρίως λειτουργικά, με πάγκο που στο κάτω του μέρος υπάρχουν κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι, ενώ το τραπέζι τοποθετημένο σε φωτεινό σημείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άνεση και ως γραφείο. 


Ο πολύ μικρός χώρος της λευκής κουζίνας έχει αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το vintage πλακάκι σε πρασινωπές αποχρώσεις δένει απόλυτα με τις συνολικές αποχρώσεις του σπιτιού. 

Παρά τις μικρές διαστάσεις του σπιτιού, σε αρκετά σημεία του έχουν τοποθετηθεί φυτά εσωτερικού χώρου που προσθέτουν μια γενική "ζωντάνια" και βοηθούν ακόμη περισσότερο στην ομοιόμορφη χρωματικά όψη του συνόλου που σε κάθε του σημείο κινείται ανάμεσα στο γκρι-λευκό-πρασινωπό και τις φυσικές αποχρώσεις του ξύλου σε έπιπλα - διακοσμητικά στοιχεία. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: