Πως θα φτιάξετε Παγκάκια - Καναπέδες από παλιά Κρεβάτια


Και  αν η ερώτηση είναι "ποιου τύπου κρεβάτια;" η απάντηση είναι "κάθε ξύλινο ή σιδερένιο κρεβάτι μπορεί να μετατραπεί σε κάθισμα".
Χρησιμοποιώντας είτε μόνο το κεφαλάρι είτε και το κάτω μέρος του σκελετού, τα πόδια, τις πλαϊνές επιφάνειες ακόμη και τις τάβλες που σε πολλά παλιά κρεβάτια ακουμπά το στρώμα θα προκύψει ένας πολύ ξεχωριστός καναπές ή παγκάκι, ενώ φυσικά μπορείτε και να βάψετε - επεξεργαστείτε με χρώμα τα κομμάτια έτσι ώστε να αποκτήσουν εντελώς διαφορετική όψη από την αρχική τους. 


Οι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε στα κομμάτια είναι πάρα πολλοί, πάντως σε γενικές γραμμές οποιοδήποτε κεφαλάρι από ένα παλιό κρεβάτι μπορεί να αποτελέσει την πλάτη ενός καναπέ, ενώ ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα που θέλετε να έχει το κάθισμα  θα χρησιμοποιήσετε είτε αυτούσια είτε κομμένα κάποια από τα υπόλοιπα στοιχεία του κρεβατιού ή και κάποια πρόσθετα ξύλα. 


Είναι πραγματικά ένας πολύ ευρηματικός τρόπος για να αξιοποιήσετε παλιά κρεβάτια ή ακόμη κι αυτά που θα βρείτε σε στοκ, παλιατζίδικα κλπ. δημιουργώντας εντυπωσιακά και εξαιρετικά ιδιαίτερα καθίσματα για τον κήπο, το μπαλκόνι, αλλά και για την κουζίνα, ένα χωλ και γιατί όχι και για το καθιστικό.
Η βασική πιθανή δυσκολία σε τέτοιου είδους κατασκευές είναι τα ειδικά εργαλεία για να κόψετε τα ξύλα ή το σίδερο όπου χρειάζεται,  να ανοίξετε τρύπες για τις βίδες κλπ. Αν λοιπόν ούτε τα διαθέτετε, ούτε και κάποιος φίλος/γνωστός έχει μια σχετική εμπειρία σε τέτοιες εργασίες, απλώς δώστε τα κομμάτια του κρεβατιού και εξηγείστε το σχέδιο του καναπέ σ΄ένα ξυλουργό, η απλή συναρμολόγησή τους δεν κοστίζει ακριβά. Στην συνέχεια, μπορείτε μόνοι σας να βάψετε τον καναπέ, να εφαρμόσετε αν σας αρέσει κάποια τεχνική παλαίωσης κλπ

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: