Πολύχρωμα Γλαστράκια από Τσιμεντόλιθους


Πολύ απλή και διασκεδαστική κατασκευή για το μπαλκόνι, τον κήπο ή και το εσωτερικό του σπιτιού ανάλογα με τα είδη φυτών που θα επιλέξετε να φυτέψετε στα πολύ ιδιαίτερα αυτά γλαστράκια από τσιμεντόλιθους.
Κατασκευή κατάλληλη και για να την δημιουργήσετε μαζί με παιδιά μικρής ηλικίας, δίνοντάς τους τα πρώτα ερεθίσματα για να αγαπήσουν την κηπουρική.


Θα χρειαστείτε: - μονούς τσιμεντόλιθους - ακρυλικά χρώματα - προστατευτική ταινία βαψίματος - γεωύφασμα (ειδικό πλαστικοποιημένο ύφασμα που θα βρείτε σε φυτώρια) -βοτσαλάκια
Με την προστατευτική ταινία οριοθετήστε πάνω στον κάθε τσιμεντόλιθο τα  χρωματιστά τμήματα που θα έχουν, σε όποια γεωμετρικά σχήματα προτιμάτε.
Βάψτε κάθε τμήμα και το επάνω μέρος - χείλος του τσιμεντόλιθου, συνδυάζοντας τα χρώματα που έχετε επιλέξει. 
Η ποσότητα χρώματος που θα χρειαστείτε από κάθε απόχρωση είναι πολύ μικρή και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και χρώματα νερού κάθε είδους που σας έχουν περισσέψει από οποιαδήποτε κατασκευή-εργασία στο σπίτι. 

Αφού στεγνώσει το χρώμα κόψτε ένα μικρό κομμάτι γεωύφασμα, τοποθετήστε το στο εσωτερικό κάθε τσιμεντόλιθου και γεμίστε το με χώμα.
Φυτέψτε μικρά εποχιακά φυτά και καλύψτε την επιφάνεια του χώματος με βοτσαλάκια.
Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους βαμμένους τσιμεντόλιθους και ως κασπώ, απλώς τοποθετώντας στην εσοχή τους μικρά γλαστράκια. 
Tip: Αν θέλετε τα γλαστράκια να αποκτήσουν εντελώς λεία εξωτερική επιφάνεια και να μην διακρίνεται η "άγρια" όψη του τσιμεντόλιθου, πριν την διαδικασία βαψίματος χρησιμοποιείστε έτοιμο ακρυλικό στόκο που θα βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία.
Απλώστε τον με σπάτουλα στις εξωτερικές πλευρές των τσιμεντόλιθων με την κλασσική διαδικασία στοκαρίσματος τσιμεντένιων επιφανιών και αφού στεγνώσει τρίψτε ελαφρά με γυαλόχαρτο, ώστε σε όλα τα σημεία να είναι λείος.  

Δείτε και...