Δυστυχώς τα ξύλινα καρούλια καλωδίων (της ΔΕΗ και του ΟΤΕ ) δεν θα τα βρείτε να πωλούνται τόσο ευρέως, όπως οι παλέτες. Θα τα ...ανακαλύψετε κυρίως μόνο πεταμένα σε περιπτώσεις αλλαγής σε κολώνες-καλώδια ρεύματος-τηλεφώνου, όμως μόνο σκουπίδι δεν μπορούν να θεωρηθούν.
Σαν οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια μπορείτε να επεξεργαστείτε το ξύλο τους με ...χίλιους τρόπους. Απλή βαφή, τεχνικές παλαίωσης, ψηφιδωτά, επένδυση με σκοινί, προσθήκη γυαλιού, decoupage κλπ. ενώ ανάλογα με το είδος της κατασκευής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ολόκληρο το καρούλι είτε κομμάτια του, όπως και να προσθέσετε στοιχεία όπως π.χ ρόδες, ξύλινα μεταλλικά διαχωριστικά για να μετατρέψετε το κάτω τμήμα από ένα τέτοιο καρούλι σε μια ...βιβλιοθήκη κλπ.
Σε όλες τις περιπτώσεις για κατασκευές που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο καρούλι με την αρχική μορφή του για να φτιάξετε π.χ ένα τραπέζι, ο απλούστερος και πρακτικότερος τρόπος για να αποσυνδέσετε κάποια κομμάτια του, να κόψετε την μεσαία επιφάνεια μικραίνοντας το ύψος του, να προσθέσετε ξύλινα στοιχεία κλπ. κι αν δεν διαθέτετε τα κατάλληλα εργαλεία για να το κάνετε μόνοι σας, είναι να ζητήσετε από έναν ξυλουργό να το φέρει στην μορφή που ακριβώς θέλετε και στην συνέχεια εσείς να ...επιμεληθείτε την τελική του εμφάνιση που είναι και αυτή που τελικά δίνει σε αυτού του τύπου τις κατασκευές πολύ ιδιαίτερο και εντελώς διαφορετικό κάθε φορά ύφος, ανάλογα με το πως θα επιλέξετε να επεξεργαστείτε την επιφάνειά τους.