Πως θα φτιάξετε Κουρτίνες - Γιρλάντες με Κοχύλια


Οι κουρτίνες από κοχύλια δεν θα σας προστατέψουν βεβαίως από το φως όπως μια αντίστοιχη υφασμάτινη, διακοσμητικά όμως είναι εξαιρετικά ιδιαίτερες και θα δημιουργήσουν έντονη έντονη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα σε όποιο χώρο τις χρησιμοποιήσετε. 

Ανάλογα με το σημείο που θα επιλέξετε για να κρεμάσετε μια τέτοια κουρτίνα, εκτός από πόρτες ή παράθυρα, μπορεί σε κάποιο βαθμό να λειτουργήσει και ως "παραβάν" στο εσωτερικό του σπιτιού ή του εξοχικού, διαχωρίζοντας οπτικά ένα χώρο από έναν άλλον.  

SEASHELL CURTAINS - GARLANDS


SEASHELL CURTAINS - GARLANDS
SEASHELL CURTAINS - GARLANDS
Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως δεύτερες κουρτίνες, κρεμασμένες πρόσθετα μαζί με την κανονική κουρτίνα ενός παραθύρου, μιας μπαλκονόπορτας ή με εκείνη του μπάνιου, δίνοντας απόλυτο καλοκαιρινό ύφος κι αν δεν έχετε την υπομονή να δημιουργήσετε μια ολόκληρη τέτοια καλοκαιρινή σύνθεση, μπορείτε απλώς να προσθέσετε - προσαρμόσετε μερικά κοχύλια πάνω σε κλασσικές κουρτίνες με πολλούς τρόπους όπως στο κάτω ή πάνω μέρος τους, στην δέστρα που την κρατά στο πλαϊ κλπ. 


SEASHELL CURTAINS - GARLANDS

SEASHELL CURTAINS - GARLANDS

Η απλούστερη μορφή τέτοιας κουρτίνας είναι εκείνη που πάνω σε πετονιά ή σκοινί θα δέσετε ανά διαστήματα κοχύλια, αφού τους ανοίξετε τρύπα με ένα πολύ λεπτό τρυπάνι. 

Μπορείτε να σταθεροποιήσετε τα κοχύλια είτε κάνοντας σε αυτό το σημείο κόμπο αρκετές φορές ή δένοντας το κάθε κοχύλι με απλή θηλιά ή με όποιον άλλο τρόπο σας εξυπηρετεί ανάλογα  και με το πόσο "χαλαρά" ή όχι θέλετε να "στέκονται" πάνω στο σκοινί ή την πετονιά. 

SEASHELL CURTAINS - GARLANDS

SEASHELL CURTAINS - GARLANDS

Για να  κρεμάσετε μια τέτοια κουρτίνα ή μια παρόμοια διακοσμητική κρεμαστή σύνθεση (γιρλάντα) με κοχύλια θα χρειαστείτε ένα ξύλινο πηχάκι (θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με είδη ξυλείας) ή ένα θαλασσόξυλο, λεπτό κορμό/κλαδί κλπ. 

Βιδώνετε πάνω στο πηχάκι/ξύλο τα ειδικά στρογγυλά γαντζάκια-κρεμάσματα (θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χρώματα-εργαλεία κλπ) που δεν χρειάζεται να τρυπηθεί το ξύλο για να τοποθετηθούν και σε κάθε ένα δένετε γερά από μια σειρά πετονιάς ή σχοινιού με κοχύλια. 

Εναλλακτικά μπορείτε και να τρυπήσετε το ξύλο σε όσα σημεία χρειάζεται και από την κάθε τρύπα να δέσετε - στερεώσετε μια σειρά κοχύλια ή και απλώς να δέσετε σφιχτά την κάθε σειρά γύρω από το ξύλο. 

SEASHELL CURTAINS - GARLANDS

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αντί για μια μεγάλη παρόμοια κατασκευή, θα φτιάξετε κάθε τύπου μικρότερες διακοσμητικές γιρλάντες με κοχύλια και σχοινί ή πετονιά, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εποχιακές καλοκαιρινές διακοσμήσεις κρεμασμένες σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού ή σε εξωτερικούς χώρους και στις οποίες, όπως φυσικά και στις κουρτίνες, μπορείτε εκτός από κοχύλια να προσθέσετε και άλλου είδους αντικείμενα όπως γυαλάκια της θάλασσας, θαλασσόξυλα, κομμάτια από καλάμ, χάντρες κλπ. 

SEASHELL CURTAINS - GARLANDS

SEASHELL CURTAINS - GARLANDS
Για κάθε παρόμοιου τύπου κατασκευή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους κοχύλια που θα μαζέψετε από κάποια παραλία, στην απόλυτα φυσική τους μορφή, ή να τα περάσετε πριν με ένα προστατευτικό - γυαλιστικό βερνίκι που θα τονίσει τα χρώματά τους ή βεβαίως και διακοσμητικά κοχύλια που θα βρείτε σε πολύ μεγάλη ποικιλία μεγεθών, σχημάτων και χρωμάτων σε καταστήματα με διακοσμητικά-εποχιακά-είδη σπιτιού. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

pinterest/soulouposeto