Κατασκευή για Παχύφυτα από πήλινα γλαστράκια


Πολύ ιδιαίτερη σύνθεση σε μορφή "μπάλας" για τον κήπο ή το μπαλκόνι από το www.bhg.com και για να φυτέψετε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο κυρίως παχύφυτα, κακτοειδή και γενικά εποχιακά φυτά μικρής ανάπτυξης και με όχι ιδιαίτερες απαιτήσεις φροντίδας.

Θα χρειαστείτε μικρές πήλινες γλάστρες ίδιου μεγέθους και σιλικόνη σε σωληνάριο, που θα βρείτε σε όλα τα χρωματοπωλεία όπως και το αντίστοιχο πιστόλι τοποθέτησης της συσκευασίας της, ο μοναδικός τρόπος για να την χρησιμοποιήσετε. 

Εναλλακτικά για να κολλήσετε τις γλάστρες μεταξύ τους, αν αυτό σας εξυπηρετεί περισσότερο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόλλα για πλακάκια που επίσης θα βρείτε σε καταστήματα με χρώματα - υλικά οικοδομών, σε μορφή σκόνης που αναμειγνύεται με νερό και απλώνεται με απλή σπάτουλα. 
Τοποθετείστε τις γλάστρες πάνω σε μια σταθερή επιφάνεια, "ξαπλωμένες" την μία δίπλα στην άλλη, σχηματίζοντας έναν κύκλο.
Απλώστε ένα παχύ στρώμα σιλικόνης στα σημεία που η μία γλάστρα ενώνεται με την άλλη. Τοποθετείστε ακόμη μια σειρά γλάστρες πάνω στην αρχική, ξεκινώντας με την πρώτη γλάστρα της δεύτερης σειράς να ακουμπά πάνω σε σημείο που ενώνονται δύο γλάστρες της πρώτης σειράς. "Κλείστε" το κενό στην κορυφή της κατασκευής με 2-3 ακόμη γλάστρες, που θα κολλήσετε μεταξύ τους έτσι ώστε η κατασκευή να έχει το σχήμα μισής σφαίρας.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο δημιουργείστε και την άλλη μισή σφαίρα, αλλά χωρίς να κλείσετε το κενό στην κορυφή, ώστε το κομμάτι αυτό να μπορεί να στηρίζεται σταθερά στο έδαφος. 
Όταν η σιλικόνη ή η κόλλα στεγνώσει και σταθεροποιηθεί εντελώς, γυρίστε ανάποδα το 2ο κομμάτι της κατασκευής και κολλήστε πάνω του το 1ο μέρος, έτσι ώστε να προκύψει μια ...ολοστρόγγυλη μπάλα.

Γεμίστε τα γλαστράκια με χώμα και φυτέψτε παχύφυτα, κακτοειδή ή και μικρά εποχιακά φυτά.

Δείτε την διαδικασία κατασκευής στο video (από το 3:00' και μετά)ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: