Διακοσμητικά τοίχου- κάδρα με αποξηραμένα λουλούδια

Eντυπωσιακά DIY κάδρα με τρισδιάστατη όψη που θα φτιάξετε πολύ εύκολα και με ελάχιστο κόστος χρησιμοποιώντας κάθε είδους αποξηραμένα λουλούδια.
Εκτός από λουλούδια-κλαδάκια, θα χρειαστείτε μια φαρδιά κορνίζα ή οποιοδήποτε ανοικτό στην μπροστινή όψη του "κουτί", χαρτόνι, foam φύλλα (λεπτό φελιζόλ) για κατασκευές, κόλλα, λαδόκολλα και καρφίτσες.
Δείτε ενδεικτικά εδώ κορνίζα-πλαίσιο κατάλληλο για τέτοιου είδους κατασκευές και εδώ foam φύλλα που θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα χαρτοπωλεία-βιβλιοπωλεία.
Τοποθετείστε τα κομμένα λουλούδια ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και αφήστε τα για 1-2 εβδομάδες να πιεστούν και να αποξηρανθούν μέσα σε ένα χοντρό βιβλίο. Ο χρόνος πλήρους αποξήρανσης διαφέρει ανάλογα με το είδος των λουλουδιών, κάποια είδη χρειάζονται ακόμη περισσότερες μέρες.
Βεβαίως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λουλούδια που έχετε αποξηράνει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, δείτε αναλυτικά εδώ


Κόψτε το χαρτόνι και το foam φύλλο στις διαστάσεις που χρειάζεται και κολλήστε τα στην κορνίζα. 

Κάντε έναν αρχικό σχεδιασμό για την διάταξη με την οποία θέλετε να συνθέσετε τα λουλούδια στο κάδρο και τοποθετείτε τα καρφώνοντας στο κάθε ένα από μια καρφίτσα. Οι καρφίτσες στερεώνονται εύκολα και σταθερά πάνω στο foam φύλλο και η κατασκευή αποκτά μια τελική τρισδιάστατη όψη, καθώς τα λουλούδια βρίσκονται στο μπροστινό μέρος κάθε καρφίτσας. 

ΠΗΓΗ: