Φτιάξτε εύκολα Καδράκια για την κουζίνα σας

Πολύ εύκολη και ελάχιστου κόστους ιδέα για να δημιουργήσετε ιδιαίτερα πρωτότυπα καδράκια για την διακόσμηση της κουζίνας σας. 
Θα χρειαστείτε μια κάθετη κορνίζα για φωτογραφίες με σχετικά φαρδύ πλαίσιο και χωρίς το τζάμι της, από ένα μαχαίρι-πηρούνι-κουτάλι, ισχυρή κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης, ύφασμα ή χαρτί και χρώμα σε σπρέϊ. 
Επιλέξτε όσο πιο ελαφρά μαχαιροπήρουνα, για να μπορούν εύκολα να κολληθούν και αν το προτιμάτε αντί για χρώμα σε σπρέϊ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε  τύπο χρώματος που ήδη διαθέτετε, ακόμη και αυτό που σας έχει περισσέψει από βάψιμο τοίχων, επίπλων κλπ. Απλά με το σπρέϋ η όλη διαδικασία είναι πολύ πιο γρήγορη.

Πολύ οικονομικές κορνίζες κατάλληλες για τέτοια κάδρα θα βρείτε, εκτός από τα γνωστά ...παιχνιδάδικα :)  ακόμη και στα 1 euro shops και αφού θα βαφτούν δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα το υλικό κατασκευής τους.   


Βάψτε το πλαίσιο της κορνίζας και τα μαχαιροπήρουνα. 
Κολλήστε το ύφασμα ή το χαρτί στο εσωτερικό κομμάτι της κορνίζας και στην συνέχεια τα μαχαιροπήρουνα πάνω στο ύφασμα σε όποια διάταξη θέλετε και ...αυτό είναι όλο :) 
Τα καδράκια αυτής της μορφής μπορούν να πάρουν πολλές διαφορετικές όψεις ανάλογα με τους συνδυασμούς αποχρώσεων που θα χρησιμοποιήσετε και να ταιριάξουν απόλυτα τόσο σε κλασσικές όσο και εντελώς μοντέρνες κουζίνες. 
Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο σας μπορείτε να διακοσμήσετε ένα σημείο της κουζίνας σας όχι με ένα μεγαλύτερα αλλά με δύο ή και περισσότερα τέτοια μικρά κάδρα, φτιαγμένα με ύφασμα ή χαρτί και αποχρώσεις παρεμφερείς αλλά όχι πανομοιότυπες, χρησιμοποιώντας μικρού μεγέθους μαχαιροπήρουνα σε διαφορετικά σχέδια. 
Εκτός από ύφασμα ή χαρτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί και διακοσμητικό αυτοκόλλητο - ταπετσαρία. 
Αν χρησιμοποιήσετε ύφασμα αυτό μπορεί να είναι ακόμη και ίδιο με κάποιο άλλο υφασμάτινο στοιχείο που υπάρχει στην κουζίνα πχ κουρτίνες, μαξιλαράκια κλπ. 
 
Το ίδιο εντυπωσιακά είναι και τα κάδρα αυτής της μορφής που μπορείτε να φτιάξετε με κορνίζες φωτογραφιών και ξύλινες κουτάλες βαμμένες σε κάποια σημεία με απλά ακρυλικά χρώματα και αποχρώσεις ταιριαστές με την κουζίνα σας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: