Διακοσμητικά Λουλούδια από γυάλινα είδη σερβιρίσματος

Οι συγκεκριμένες κατασκευές είναι ίσως η απάντηση για όλες τις φορές που σας χάρισαν κάποια γυάλινα - κρυστάλλινα αντικείμενα για το το σπίτι και αναρωτηθήκατε "και τώρα αυτό τι να το κάνω"; :)
Εξαιρετικά ιδιαίτερα γυάλινα λουλούδια για διακόσμηση εξωτερικών αλλά και εσωτερικών χώρων.
Η διαδικασία κατασκευής τους δεν έχει καμιά δυσκολία και εκτός από κάθε τύπου γυάλινα ή και πορσελάνινα σκεύη σερβιρίσματος θα χρειαστείτε μια ισχυρή κόλλα και μεταλλικές ράβδους στήριξης.  


Το βασικότερο μέρος στις κατασκευές αυτού του τύπου δεν είναι τόσο το τεχνικό όσο ο αρχικός σχεδιασμός για το μέγεθος-σχήμα των κομματιών που θα χρησιμοποιήσετε. Αναζητείστε πιάτα, πιατέλες, μπωλ και κάθε είδους γυάλινο-κρυστάλλινο σκεύος με εντυπωσιακή εμφάνιση και κάντε συνδυασμούς μέχρι να πετύχετε το αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί. 
Για να κολλήσετε τα γυάλινα κομμάτια μεταξύ τους θα χρειαστείτε μια ισχυρή εποξική κόλλα για γυαλί με αντοχή στο νερό, ώστε οι κατασκευές σας να μην κινδυνεύουν από την βροχή αν τις τοποθετήσετε σε εξωτερικό χώρο. Αναζητείστε σε χρωματοπωλεία μια κόλλα αυτού του τύπου οι περισσότερες έχουν την ένδειξη "marine" και προορίζονται για κολλήσεις σε βάρκες, σκάφη κλπ. Για κατασκευές εσωτερικού χώρου  η κόλλα ενός συστατικού E6000 είναι από τα καταλληλότερα προϊόντα της αγοράς.
Κολλήστε τα κομμάτια μεταξύ τους και περιμένετε 24 ώρες να σταθεροποιηθεί εντελώς η κόλληση πριν τα μετακινήσετε. 

Με την ίδια κόλλα θα προσαρμόσετε-κολλήσετε στο πίσω μέρος του πρώτου κομματιού την μεταλλική ράβδο που θα στηριχθεί στο έδαφος, για τέτοιες κατασκευές που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαν διακοσμητικά κήπου, μέσα σε γλάστρες κλπ.
Οι απλοί χαλκοσωλήνες είναι οι καταλληλότεροι για την συγκεκριμένη χρήση.

Ο σωλήνας στήριξης θα πρέπει να βυθιστεί περίπου στο 1/3 του μήκους του στο χώμα, ώστε οι κατασκευές να είναι απόλυτα σταθερές. 
Σε κατασκευές ιδιαίτερα μεγάλου βάρους, αν χρησιμοποιήσετε κρυστάλλινα πολύ βαριά κομμάτια κλπ. και αν νομίζετε ότι η στήριξή τους χρειάζεται ενίσχυση μπορείτε να το κάνετε με απλές βιδωτές βάσεις για χαλκοσωλήνες. Θα τις κολλήσετε με την ειδική εποξική κόλλα στην πίσω όψη του πρώτου πιάτου. 
Γυάλινα διαφανή αντικείμενα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε σε τέτοιου τύπου κατασκευές μπορούν και να βαφτούν σε όποιες αποχρώσεις θέλετε. 
Θα χρησιμοποιήσετε ή απλά χρώματα για γυαλί ή ειδικά χρώματα gloss που χρωματίζουν την επιφάνειά του αλλά διατηρούν την διαφάνεια του γυαλιού. Δείτε τα ενδεικτικά εδώ

Οι διακοσμητικές γυάλινες πέτρες που θα βρείτε σε πολυκαταστήματα με είδη σπιτιού είναι ένα στοιχείο ιδιαίτερα ταιριαστό στο γυάλινα αυτά λουλούδια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο περιμετρικά μεγάλων κομματιών για να προσθέσουν χρώμα, σε διαφανή πιάτα-πιατέλες, όσο και στο κέντρο τους. 
Στο κέντρο των λουλουδιών, γενικά, μπορεί να προστεθεί οποιοδήποτε ταιριαστό στοιχείο όπως μπίλιες, μικρά γυάλινα αντικείμενα, γυάλινα faux κοσμήματα που ταιριάζει το σχήμα τους κλπ. 

Ο συνδυασμός γυάλινων με κεραμικά ή πορσελάνινα κομμάτια επίσης μπορεί να να δημιουργήσει εξαιρετικό αποτέλεσμα, αρκεί να βρείτε τα κατάλληλα πιάτα-πιατέλες σε σχήματα και αποχρώσεις. 
Πολύ εντυπωσιακές είναι και οι κατασκευές αποτελούμενες από γυάλινα αντικείμενα μεγαλύτερου βάθους πχ μεγάλα μπωλ, παλιές φοντανιέρες, ποτήρια με καμπύλο σχήμα, μικρά βάζα κλπ. για να δημιουργήσετε λουλούδια με "κλειστή" όψη στο σύνολό ή στο κέντρο τους. 

Τέτοια βαθιά γυάλινα κομμάτια μπορούν να κολληθούν στον σωλήνα ή σε κάθε τύπου διακοσμητική μεταλλική βάση με τρόπο που να σχηματίζουν την μορφή ενός γυάλινου ...φωτιστικού στο κέντρο που οποίου μπορείτε να κολλήσετε ένα απλό ηλιακό φωτιστικό ή να χρησιμοποιήσετε ταιριαστά σε σχήμα γυάλινα αντικείμενα για την δημιουργία κρεμαστών ηλιακών φωτιστικών για τον κήπο ή το μπαλκόνι σας.
 
Οι κατασκευές για διακόσμηση εσωτερικών χώρων είναι ακόμη πιο απλές, αφού δεν θα χρειαστεί να προσαρμόσετε ράβδο στήριξης, και απλώς θα τις τοποθετήσετε σε απλές επιτραπέζιες βάσεις.  
Γενικά, τα καταλληλότερα γυάλινα-κρυστάλλινα για την δημιουργία τέτοιων λουλουδιών είναι τα vintage και ρετρό χρωματιστά πιάτα, βάζα, μπωλ κλπ. που ενώ ίσως για χρήση στο σπίτι σας φαίνονται κάπως ...βαριά έως και ...κακόγουστα :) για την συγκεκριμένη χρήση είναι ιδανικά.
Τέτοια κομμάτια θα βρείτε σε καταστήματα ειδών σπιτιού, παζάρια, λαϊκές αγορές  ακόμη και στα 1 Euro Shops αλλά και σε παλαιοπωλεία σε ιδιαίτερα οικονομικές τιμές, δεδομένου ότι ασφαλώς και δεν χρειάζεται να είναι αυθεντικά κρυστάλλινα.  

Το ίδιο όμορφες είναι και οι κατασκευές αποτελούμενες κυρίως από διαφανή γυάλινα κομμάτια σε συνδυασμό με μόνο ένα χρωματιστό. Οι αντανακλάσεις του ήλιου πάνω στην διαφάνεια του γυαλιού είναι ακόμη εντονότερες και δίνουν στα λουλούδια αυτά ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη. 

Φυσικά εκτός από λουλούδια, ανάλογα με τον τύπο των αντικειμένων που θα χρησιμοποιήσετε, μπορούν να δημιουργηθούν και άλλοι σχηματισμοί π.χ πεταλούδας, ενώ πραγματικά απίστευτες είναι οι γυάλινες ...κουκουβάγιες που μπορούν να δημιουργηθούν με πιατέλες σε συνδυασμό με φλυτζάνια-ποτήρια για τον σχηματισμό των ματιών. :)
Γενικά με κάθε τύπου γυάλινο αντικείμενο, ακόμη και φθαρμένα - ελαφρά σπασμένα σε κάποια σημεία φυσητά γυαλιά που δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με άλλο τρόπο, οικονομικά γυάλινα διακοσμητικά που θα βρείτε οπουδήποτε σε οικονομική τιμή κλπ.  μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά πολύ ξεχωριστά διακοσμητικά λουλούδια. Σε εξωτερικούς χώρους ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθούν είναι να δημιουργήσετε όχι μόνο μία αλλά 2-3 τέτοιες κατασκευές που θα τοποθετήσετε μαζί σε κάποιο σημείο του κήπου ή του μπαλκονιού. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: