Πως θα φτιάξετε χρωματισμένη Διακοσμητική Άμμο χωρίς ...άμμο

Έτοιμη χρωματισμένη διακοσμητική άμμο θα βρείτε σε καταστήματα με είδη διακόσμησης και κατασκευών, όμως τις πιο πολλές φορές σε συγκεκριμένες αποχρώσεις.
Μπορείτε όμως να την φτιάξετε σε όποια απόχρωση και ποσότητα σας χρειάζεται από κάθε χρώμα για χρήση σε διακοσμήσεις βάζων, κηροπηγίων κλπ. με πολύ απλό τρόπο και χωρίς να χρειαστείτε κανονική άμμο.  


ylika-kataskeyhs-gia-diakosmhtikh-xromatismenh-ammo-apo-alati
Θα χρειαστεί μόνο να αναμείξετε μαγειρικό αλάτι με υγρό χρώμα τροφίμων, μέσα σε σακουλάκια τροφίμων-κατάψυξης με αεροστεγές κλείσιμο.  
Για κάθε φλυτζάνι αλατιού υπολογίστε περίπου 10-12 σταγόνες χρώμα, ποσότητα που θα αυξήσετε ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε την απόχρωση.
Ανακατέψτε έως όλη η ποσότητα αλατιού να χρωματιστεί και κλείστε καλά το σακουλάκι. Όταν το αλάτι στεγνώσει εντελώς, περίπου σε 2-3 ημέρες, είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε.
Ο τρόπος αυτός, της ανάμειξης και στεγνώματος μέσα στην κλειστή σακούλα προστατεύει το αλάτι από την υγρασία του περιβάλλοντος που έχει την ιδιότητα να απορροφά και που αν συμβεί χαλά την όψη και υφή του τελικού αποτελέσματος.   
  gyales-me-xromatismenh-ammo
gyales-me-diakosmhtikh-xromatismenh-ammo
Η όψη του χρωματισμένου αλατιού είναι πανομοιότυπη με το να είχατε χρησιμοποιήσει έτοιμη διακοσμητική άμμο και σε βάζα, γυάλες, κηροπήγια κλπ. μπορείτε και να συνδυάσετε την διακοσμητική άμμο από ...αλάτι με κανονική άμμο θαλάσσης, όπως και να χρησιμοποιήσετε σκέτο αλάτι για να προσθέσετε το λευκό χρώμα σε τέτοιου τύπου πολύχρωμες κατασκευές.  
Δείτε και...