Κλασική Αρχιτεκτονική - Μοντέρνα Διακόσμηση

Μείγμα κλασικού-μοντέρνου με το πρώτο να εστιάζεται κυρίως στην επιβλητική αρχιτεκτονική του διαμερίσματος που και μετά την ανακαίνισή του έχει διατηρήσει βασικά χαρακτηριστικά της αρχικής του διαμόρφωσης. 
Ψηλοτάβανο με φαρδιές γύψινες κορνίζες, ξύλινα πατώματα, πολύ μεγάλα και ψηλά παράθυρα που ξεκινούν από την οροφή, διπλές ξύλινες εσωτερικές πόρτες. 
Χώρος διακοσμημένος σε μοντέρνο στυλ συνδυασμένο με κάποιες αυθεντικές αντίκες και διαμορφωμένος με λιγοστά έπιπλα-αντικείμενα, έτσι που  το ...ίδιο το σπίτι και η αρχιτεκτονική του να κυριαρχούν στην συνολική εικόνα και όχι η διακόσμησή του, o δε χώρος συνολικά να δημιουργεί την αίσθηση ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα κάτι λιγότερο από 50τμ που καταλαμβάνει. 
O χώρος του καθιστικού χαρακτηρίζεται από σχεδόν minimal διακοσμητικό ύφος, με τα εντελώς απαραίτητα έπιπλα και το γκρι-μπλε των τοίχων να κυριαρχεί συνδυασμένο με μπεζ-καφέ-λευκό σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία.  
Ένα στοιχείο που σε ολόκληρο το σπίτι ακολουθεί το ύφος της αρχιτεκτονικής του είναι τα  κλασσικά χαλιά σε απαλούς χρωματισμούς, απόλυτα "δεμένα" με όλα τα μοντέρνου συνδυασμού φωτιστικά, έργα τέχνης, αντικείμενα.
Ο απόλυτα κλασσικός παλιός καθρέφτης έχει τοποθετηθεί με ιδιαίτερο τρόπο και σε σημείο που να δημιουργείται ακόμη ένα μεγάλου
ύψους στοιχείο που ακολουθεί το αντίστοιχο της εσωτερικής πόρτας ανάμεσα σε καθιστικό-υπνοδωμάτιο.
Ένα παλιό τραπέζι-κονσόλα, χωρίς καμιά μετατροπή-συντήρηση, πλαισιωμένο από έναν επίσης αντικέ καθρέφτη και παλιά αλλά και μοντέρνου σχεδιασμού αντικείμενα έχει τοποθετηθεί εκεί που η πιο συνηθισμένη επιλογή θα ήταν να ...φυτρώσει :) μια μοντέρνα τραπεζαρία, δημιουργώντας μια γωνιά απόλυτα ταιριαστή με την συνολική ατμόσφαιρα του σπιτιού. Είναι πολύ πιθανό ότι πρόκειται για το παλιό τραπέζι κουζίνας και τον αρχικό καθρέφτη μπάνιου του ίδιου διαμερίσματος πριν την ανακαίνισή του.  

Μπεζ-λευκό-καφέ έχει χρησιμοποιηθεί στο σύνολο των τοίχων εκτός καθιστικού και είναι οι κυρίαρχες αποχρώσεις και στην διαμόρφωση του ιδιαίτερα "ζεστού" χώρου της κρεβατοκάμαρας. 

Η πολύ ιδιαίτερη διακοσμητική κουρτίνα-κουνουπιέρα, στερεωμένη στην οροφή, μειώνει οπτικά το συνολικό ύψος του χώρου, τα έπιπλα και εδώ ελάχιστα με το επιβλητικό παράθυρο, χωρίς κουρτίνες, να κυριαρχεί στον χώρο και το ...φως να χρησιμοποιείται σαν το βασικό "διακοσμητικό" στοιχείο του δωματίου που έχει διαμορφωθεί σχεδόν αποκλειστικά με υφασμάτινα στοιχεία.    
Ο χώρος της κουζίνας τυπικό δείγμα συνύπαρξης κλασσικού-μοντέρνου και ουσιαστικά χωρισμένος στα δύο. Στην μία πλευρά έχει δημιουργηθεί μια σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα σε λευκό και inox, ενώ την απέναντι καλύπτουν τα παλιά ξύλινα ντουλάπια που αρχικά διέθετε το διαμέρισμα βαμμένα επίσης σε λευκό χρώμα. 
Στην ανακαίνιση των ντουλαπιών δεν έχει γίνει καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια να "εξαφανιστεί" το παλιό τους στυλ, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, ενώ λειτουργικά δημιουργούν στον χώρο της κουζίνας πραγματικά ...τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους για ένα τόσο μικρό σπίτι.   
Το παράθυρο που καλύπτει το σύνολο του τοίχου είναι και εδώ ο "πρωταγωνιστής", ενώ η μικρή τραπεζαρία που έχει διαμορφωθεί συνδυάζοντας κλασσικού σχεδιασμού τραπέζι με απόλυτα μοντέρνου ύφους καρέκλες ακολουθεί και αυτή απόλυτα πετυχημένα το συνολικό μοίρασμα της διαμόρφωσης του χώρου ανάμεσα σε "χθες-σήμερα".   
Και στον χώρο του μπάνιου τα παλιά κλασσικά πλακάκια έχουν διατηρηθεί και πλαισιωθεί με διακριτικές ψηφίδες στο δάπεδο και μοντέρνας αλλά απλής γραμμής είδη υγιεινής, ενώ ο καθρέφτης με το γυάλινο ραφάκι ...βγαλμένος από άλλες  εποχές τονίζει ακόμη και εδώ ότι πρόκειται για ένα παλιό σπίτι που έχει μεν ανακαινιστεί και εκσυγχρονιστεί αλλά χωρίς να χάσει τίποτα από την αρχική του ταυτότητα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: