Ιδέες - τρόποι για να συνδυάσετε στον ίδιο χώρο Κλασσικά & Μοντέρνα έπιπλα

Oι συνδυασμοί επίπλων διαφορετικού στυλ στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων μπορούν να δημιουργήσουν πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα αρκεί να γίνουν με τον κατάλληλο, ανάλογα με το είδος των επίπλων, τρόπο. 

Το σημαντικότερο στοιχείο σε χώρους που συνυπάρχουν κλασσικά και μοντέρνα έπιπλα, για μια πραγματικά πετυχημένη διακόσμηση,  είναι η χρήση επίπλων όχι μόνο διαφορετικής φόρμας αλλά κυρίως διαφορετικών υλικών.  

Τόσο σε μεγάλους όσο και πολύ περισσότερο σε μικρούς χώρους, ο συνδυασμός κλασσικού-μοντέρνου θα πρέπει να αφορά επιλεγμένα και λιγοστά σημεία και έπιπλα, ώστε η τελική συνολική εικόνα να χαρακτηρίζεται από μια γενική ομοιομορφία ανεξάρτητα από το στυλ που θα κυριαρχεί, κάτι που βεβαίως δεν θα συμβεί αν κλασσικά και μοντέρνα κομμάτια απλώς ...σκορπιστούν στο σύνολο του χώρου. 

Ο πιο απλός και "ακίνδυνος" θεωρητικά συνδυασμός σε έπιπλα διαφορετικού στυλ είναι αυτός ανάμεσα στο τραπέζι και τις καρέκλες τραπεζαρίας.
Ένα κλασσικό τραπέζι μπορεί να πλαισιωθεί με καρέκλες απόλυτα μοντέρνου στυλ ή και αντίστροφα, κλασσικής φόρμας ξύλινες καρέκλες να συνδυαστούν με τραπέζια μοντέρνου ύφους κατασκευασμένα από κάθε είδους υλικό. 

Στα καταστήματα επίπλων και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε 3  τύπους επίπλων που θεωρούνται "κλασσικές" επιλογές σε έπιπλα μοντέρνου σχεδιασμού και αποτελούν κομμάτια "πασπαρτού" για κάθε περίπτωση που θέλετε να συνδυάσετε κλασσικά και μοντέρνα έπιπλα στον ίδιο χώρο.  
1. λευκές ή χρωματιστές καρέκλες σε καμπύλη φόρμα από αδιαφανές ακρυλικό-πλαστικό. 
Μπορούν να συνδυαστούν πραγματικά ιδανικά με κάθε τύπου ξύλινο τραπέζι, ακόμη και πολύ "βαριές" κλασσικές τραπεζαρίες και γενικά πρόκειται για έναν τύπο καρέκλας που ενσωματώνεται πολύ εύκολα μέσα σε χώρους κλασσικής διακόσμησης. Θα τις βρείτε στην αγορά σε πολλά επιμέρους σχέδια, με ξύλινα ή μεταλλικά πόδια .    

Ειδικά σε λευκό χρώμα οι συγκεκριμένες καρέκλες μπορούν να ενταχθούν απόλυτα πετυχημένα στην διακόσμηση χώρων διαμορφωμένων από αυστηρά κλασσικό έως νεοκλασσικό ή ρουστικ στυλ.  
2. Οι καρέκλες από διαφανές ακρυλικό - πλέξιγκλας
Το έπιπλο που πραγματικά ο όγκος του "εξαφανίζεται" μέσα στον χώρο που θα τοποθετηθεί λόγω της διαφάνειας και είναι από τις πιο μοντέρνες επιλογές κατάλληλες για συνδυασμό με κάθε τύπου κλασσικά τραπέζια, γραφεία κλπ. 
Διατίθενται στην αγορά σε πολλά διαφορετικά σχέδια, δείτε ενδεικτικά εδώ, και αντίθετα με την αρχική εντύπωση που δημιουργούν πρόκειται για ιδιαίτερα άνετες καρέκλες με εργονομικό σχεδιασμό καθίσματος και μεγάλη αντοχή στο βάρος και τις γρατζουνιές. Βεβαίως, όπως και σε όλα τα έπιπλα, υπάρχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητά τους  με αντίστοιχες διαφοροποιήσεις και στις τιμές τους. 

3. Τα λευκά ακρυλικά τραπέζια
Ένας επίσης εντελώς μοντέρνος τύπος επίπλου που όμως μπορεί να συνδυαστεί με κάθε τύπου κλασσικές καρέκλες και να συνυπάρξει ακόμη και ως μοναδικό μοντέρνο κομμάτι σε χώρους με συνολικά κλασσική επίπλωση.  
Εκτός της διακοσμητικής τους ευελιξίας τα συγκεκριμένα τραπέζια, αν προβλέψετε στις καρέκλες που θα χρησιμοποιήσετε ο σχεδιασμός των ποδιών να είναι τέτοιας μορφής ώστε ολόκληρη η καρέκλα να μπορεί να "μπει" στο τραπέζι, είναι ιδανικά για τραπεζαρίες σε μικρούς χώρους. 
Ένας ακόμη ευέλικτος τύπος επίπλου που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμούς κλασσικής και μοντέρνας διακόσμησης είναι οι κλασσικές ξύλινες και ταπετσαρισμένες καρεκλοπολυθρόνες.
Ανάλογα με το είδος και την απόχρωση υφάσματος που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν θαυμάσια να εναρμονιστούν ακόμη και σε ιδιαίτερα μοντέρνου ύφους χώρους. 

Οι μεταλλικές καρέκλες-πολυθρόνες, που τα τελευταία χρόνια από την διαμόρφωση  επαγγελματικών χώρων όπου και πρωτοεμφανίστηκαν, έχουν μεταπηδήσει γενικά στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων, είναι ακόμη μια επιλογή για τις περιπτώσεις που θέλετε να δώσετε μοντέρνο ύφος σε μια τραπεζαρία με κλασσικό τραπέζι.
Θα τις βρείτε στην αγορά επίπλων σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων-αποχρώσεων, πολλά σχέδια έχουν παλαιωμένη όψη και είναι ένας τύπος επίπλου κατάλληλος και για να πλαισιώσει κλασσικά τραπέζια κουζίνας


Τα σημεία που βρίσκεται τοποθετημένο ένα γραφείο-σεκρετέρ, είτε κλασσικού είτε πιο μοντέρνου στυλ, είναι επίσης από τα πιο κατάλληλα για να δημιουργήσετε συνδυασμούς κλασσικών και μοντέρνων επίπλων, χρησιμοποιώντας διαφορετικού ύφους καρέκλα.  

Οι κλασσικοί ξύλινοι μπουφέδες-συρταριέρες κλπ. είναι ένα είδος επίπλων που συνήθως υπάρχουν σε όλα τα σπίτια, πολλά τέτοια έπιπλα έχουν και κάποια συναισθηματική αξία αν προέρχονται από μαμάδες, γιαγιάδες κλπ. και ένας απόλυτα πετυχημένος διακοσμητικά τρόπος για να τα αξιοποιήσετε και να τα εντάξετε σε χώρους διακοσμημένους σε οποιοδήποτε πιο μοντέρνο στυλ είναι να τα συνδυάσετε με έναν πίνακα μοντέρνας τέχνης.  
Τοποθετείστε ένα μοντέρνο κάδρο, ανάλογης διάστασης με αυτό του επίπλου, στον τοίχο που θα το τοποθετήσετε μαζί με μερικά ακόμη διακοσμητικά αντικείμενα στο στυλ του επίπλου ή του πίνακα, ανάλογα με το πιο από τα δύο στυλ να τονίσετε. Είναι γενικά ο ιδανικότερος τρόπος να αναδειχθούν αντικέ έπιπλα σε μοντέρνας διακόσμησης χώρους. 
Ένα συχνό διακοσμητικό λάθος όταν θέλουμε να συμπεριλάβουμε στην διακόσμηση ενός όχι κλασσικά διακοσμημένου χώρου τέτοια αυθεντικά παλιά ή και τεχνητά παλαιωμένης όψης κομμάτια είναι ότι προσπαθούμε να τα "κρύψουμε" σε σημεία που δεν θα κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση, ενώ θα πρέπει να συμβεί το εντελώς αντίθετο.
Τα παλιά έπιπλα-αντικείμενα έχουν τη θέση τους ακόμη και σε ιδιαίτερα μοντέρνους χώρους, η παρουσία τους δεν χρειάζεται να είναι καθόλου ...διακριτική και ένας ακόμη τρόπος για κατορθώσετε κάτι τέτοιο είναι το βάψιμο του τοίχου που θα τα τοποθετήσετε με μια έντονη μοντέρνα τεχνοτροπία που θα τραβά το μάτι ακόμη περισσότερο προς το σημείο του επίπλου. 

Αν σας αρέσουν τα έπιπλα τεχνητά παλαιωμένης όψης και θέλετε να συμπεριλάβετε τέτοια κομμάτια στην διακόσμηση χώρων σε μοντέρνο ύφος μια επιλογή είναι να τα βάψετε χρησιμοποιώντας τεχνικές πολλών χρωμάτων. Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες, λεπτομέρειες και σχετικές ιδέες
Τέλος δύο ακόμη διακοσμητικά κλασσικά στοιχεία που "δένουν" απόλυτα με διακοσμήσεις μοντέρνου ύφους, είναι οι κλασσικοί κρυστάλλινοι πολυέλαιοι και τα επίσης κλασσικού στυλ-σχεδίων χαλιά.
Και τα δύο μπορούν με απόλυτη επιτυχία να "υπηρετήσουν" και εντελώς μοντέρνες διακοσμήσεις και να συνδυαστούν με κάθε είδους έπιπλα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: