Πως θα φτιάξετε πολύ εύκολα διακοσμητικές "Καμπάνες" από γυάλινα βάζα

Εκτός της γενικής τους απλότητας και αισθητικής τα γυάλινα διακοσμητικά αντικείμενα διαθέτουν ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα που τα κάνει από τα ιδανικότερα στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων.  Η διαφάνεια του γυαλιού έχει σαν αποτέλεσμα όσα πολλά τέτοια αντικείμενα και αν τοποθετήσετε σε έναν χώρο ο συνολικός τους οπτικός "όγκος" να είναι κατά πολύ μικρότερος, σε σχέση με αντικείμενα κατασκευασμένα από άλλα  αδιαφανή υλικά. Έτσι πολύ δύσκολα ένας χώρος θα "παραφορτωθεί" διακοσμητικά όσα γυάλινα αντικείμενα π.χ βάζα, κηροπήγια, γυάλες κλπ. και αν χρησιμοποιήσετε, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Οι γυάλινες διακοσμητικές καμπάνες  είναι από τα πιο ξεχωριστά γυάλινα αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις, δημιουργώντας συνθέσεις σε vintage, κλασσικό αλλά και πιο μοντέρνο ύφος, ανάλογα με τα αντικείμενα που θα τις πλαισιώσετε. 

Σε καταστήματα ειδών σπιτιού θα βρείτε ποικιλία σχεδίων - μεγεθών από έτοιμες τέτοιες "καμπάνες", με ή χωρίς βάση, αλλά κατά βάση σε τιμές που ...δεν τις λέει κανείς και ιδιαίτερα οικονομικές.
Είναι όμως πολύ εύκολο να τις δημιουργήσετε μόνοι σας από απλές γυάλες-βάζα σε κατάλληλα σχήματα και να τις διακοσμήσετε με ταιριαστές λεπτομέρειες, έτσι που και αισθητικά να γίνουν ανώτερες από τα έτοιμα τυπικά σχέδια του εμπορίου. 
 

Εκτός από γυάλες - βάζα, οποιουδήποτε μεγέθους αφού τέτοιες "καμπάνες" μπορούν να δημιουργηθούν ακόμη και από ...ποτήρια στο κατάλληλο σχήμα, θα χρειαστείτε πομολάκια επίπλων και κόλλα για να τα κολλήσετε στο γυαλί.
Από τα ποιοτικότερα προϊόντα για συγκόλληση υλικών όπως γυαλί, μέταλλο, πλαστικό, ύφασμα κλπ. είναι η εποξική κόλλα ενός μόνο συστατικού Ε6000. Θα την βρείτε σε όλα τα μεγάλα καταστήματα - eshops με είδη για κατασκευές-χόμπυ, δείτε ενδεικτικά εδώ.

Τοποθετείστε κόλλα στο πομολάκι και ακουμπήστε-πιέστε το ακριβώς στο κέντρο της βάσης της γυάλας που θα χρησιμοποιήσετε. Σκουπίστε όση ποσότητα κόλλας πιθανόν "ξεχειλίσει" περιμετρικά του σημείου κόλλησης και μην μετακινήσετε το αντικείμενο για περίπου 24 ώρες. Μετά το διάστημα αυτό η κόλλα Ε6000 θα έχει στερεοποιηθεί και αδιαβροχοποιηθεί εντελώς. Φυσικά αν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο προϊόν ακολουθείστε τις οδηγίες χρήσης του. 
Για κατασκευές αυτού του τύπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους ξύλινα ή μεταλλικά πομολάκια επίπλων-ντουλαπιών σε όμορφα σχέδια αλλά και να τα συνδυάσετε με πρόσθετα υλικά όπως π.χ ξύλο, δέρμα, σκοινί, φελλό κλπ. που επίσης θα κολλήσετε με μια ισχυρή κόλλα, δίνοντας στο τελικό αποτέλεσμα πραγματικά πολύ ξεχωριστή όψη. 
Αντικείμενα που έχουν για εσάς ιδιαίτερη συναισθηματική αξία, μικρά συλλεκτικά αντικείμενα κάθε τύπου, λουλούδια, παλιές κάρτες, πορσελάνινες μινιατούρες, μικρά ασημικά, παλιές φωτογραφίες,  δαντέλες αλλά και κοσμήματα, είναι κάποια μόνο από τα αντικείμενα-υλικά με τα οποία μπορούν να δημιουργηθούν εξαιρετικής αισθητικής συνθέσεις για γυάλινες διακοσμητικές καμπάνες. 
Μεμονωμένες βάσεις για διακοσμητικές καμπάνες αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια πιατέλα, πιάτο κλπ. θα βρείτε σε καταστήματα με είδη - εξοπλισμό σπιτιού, δείτε ενδεικτικά εδώ, τις οποίες μπορείτε βεβαίως και να βάψετε σε όποια απόχρωση ταιριάζει στην κατασκευή σας. 
Εκτός από την διακόσμηση του σπιτιού οι γυάλινες διακοσμητικές "καμπάνες" μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε στολισμούς ειδικών περιστάσεων, γάμους- βαφτίσεις όπως και για διακόσμηση σε επαγγελματικούς χώρους και βιτρίνες. 
Εκτός από μικρά πομολάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μεγαλύτερα σε διάμετρο αλλά και κάθε είδους μεταλλικά διακοσμητικά αντικείμενα που το σχήμα τους ταιριάζει για αυτή την χρήση. Για παράδειγμα μεταλλικά παλιά καπάκια βάζων, μεταλλικά εξαρτήματα από παλιές λάμπες, διακοσμητικά φανάρια κλπ.
Σε παλαιοπωλεία και καταστήματα παλιών - μεταχειρισμένων ειδών σπιτιού θα βρείτε τόσο γυάλες-βάζα όσο και αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χερουλάκια σε πολύ όμορφο αντικέ στυλ.  
Οι γυάλινες "καμπάνες" μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συνθέσεις από κάθε είδους αντικείμενα που μπορεί να είναι τοποθετημένα απευθείας πάνω πχ σε τραπέζι, μπουφέ κλπ. ή μέσα σε κάθε τύπου σκεύη όπως πιατέλες, πιάτα, ξύλινες βάσεις, μεταλλικοί δίσκοι, πορσελάνινα σκεύη κλπ. 
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε και να προσθέσετε "χερουλάκι" σε απλά γυάλινα βάζα-γυάλες με καπάκι και εάν έχετε την δυνατότητα να κόψετε έστω και ελάχιστα το γυαλί σε μια γυάλα-καμπάνα, ώστε να περνά αέρας, είναι εξαιρετικές και για να τοποθετήσετε κεριά. 
Εδώ, εντελώς ενδεικτικά, τα πιο συνηθισμένα σχήματα βάζου-γυάλας που θα βρείτε στην αγορά για να φτιάξετε τις δικές σας γυάλινες διακοσμητικές καμπάνες, αν και βεβαίως και το σχήμα όπως και στο στυλ σε χερουλάκι και βάση είναι θέμα γούστου του καθενός και εδώ μια από τις πληρέστερες συλλογές που θα βρείτε στην αγορά από έτοιμες καμπάνες για όσους προτιμούν το ...αγοράζω από το ...δημιουργώ. :) 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: