Εξοχικό σε Rustic & Ethnic στυλ

Η ανάμειξη του Ethnic με το Rustic, είναι από τις συνηθέστερες διακοσμητικές επιλογές "μικτού ύφους" και μπορεί να δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα με το αν τα Ethnic στοιχεία που θα συνδυαστούν με το φυσικό ξύλο, βασικό χαρακτηριστικό του Rustic στυλ, θα είναι ζωηρών, απαλών ή σκούρων αποχρώσεων.
Στην διαμόρφωση του συγκεκριμένου εξοχικού σπιτιού έχουν χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα έντονα "Μεσογειακά" χρώματα σε συνδυασμό με λευκό και φυσικό ξύλο σε διάφορους τόνους. 


Στον χώρο του καθιστικού, παρά το ότι για την διαμόρφωσή του έχουν χρησιμοποιηθεί λιγοστά έπιπλα, τα πολύχρωμα υφασμάτινα στοιχεία δημιουργούν μια ιδιαίτερα ζεστή και "ζωηρή" εικόνα, ενώ τα μικρά χειροποίητα τραπεζάκια-σκαμπώ αντί για ένα μεγαλύτερο τραπέζι, όπως και ο μεγάλος καθρέφτης μέσα στον οποίο αντανακλάται το παράθυρο κάνουν τον χώρο να δείχνει κατά πολύ μεγαλύτερος
Τα ριγέ πολύχρωμα μοτίβα στα υφάσματα, ένα κλασσικό στοιχείο του Ethnic στυλ, μπορούν γενικά να προσθέσουν ιδιαίτερα πετυχημένα όλο το χρώμα που χρειάζεται ένας χώρος ακόμη και αν οι τοίχοι ή οι μεγάλες επιφάνειες των επίπλων είναι αποκλειστικά λευκές. 
Στην διαμόρφωση των υπνοδωματίων πρωταγωνιστούν τα ιδιαίτερα κεφαλάρια που έχουν χρησιμοποιηθεί, το ένα από απλές σανίδες σε διαφορετικές αποχρώσεις και το άλλο από ψάθα.  
Και στα υπνοδωμάτια τα λίγα σε αριθμό αλλά έντονων αποχρώσεων υφάσματα "φωτίζουν" το λευκό-καφέ σύνολο και ταιριάζουν ιδανικά με όλες τις ξύλινες λεπτομέρειες και τα πλακάκια τερακότα στο δάπεδο, ενώ οι μεγάλου μεγέθους λάμπες η μία από γυαλί και η άλλη από ξύλο "τραβούν" το μάτι και αποτελούν σχεδόν τα μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία. 
Ο χώρος του καθιστικού επικοινωνεί με εκείνον τραπεζαρίας-κουζίνας στον οποίο οι φυσικές αποχρώσεις του ξύλου έχουν συνδυαστεί με πολύχρωμες λεπτομέρειες σε υφάσματα-αντικείμενα και κυρίως με το μπλε-γαλάζιο αντικέ μέσω του παλαιωμένης όψης μπουφέ και της μεγάλης βιτρίνας 
Στη βιτρίνα η τεχνική παλαίωσης και το έντονο μπλε έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του επίπλου, μια επιλογή που σε μεγάλου μεγέθους έπιπλα με γυάλινες πόρτες μπορεί να δώσει ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο και πιο "διακριτικό" διακοσμητικό αποτέλεσμα σε σχέση με το συνολικό τους βάψιμο σε έντονη απόχρωση. 
Για την μικρή κουζίνα διαμορφωμένη σε παραδοσιακό Rustic στυλ έχουν επιλεγεί εξ΄ολοκλήρου χτιστά στοιχεία πλαισιωμένα με φυσικό ακατέργαστο ξύλο.  Το απλό ψηλό πάσο διαχωρίζει οπτικά τον χώρο της από εκείνον της τραπεζαρίας δημιουργώντας ταυτόχρονα, από την εξωτερική του πλευρά, ακόμη ένα τραπέζι.  
Και στον χώρο του μπάνιου μια χτιστή κατασκευή αντικαθιστά το κλασσικό έπιπλο και ένας μαρμάρινος νιπτήρας, αντίστοιχος με τον νεροχύτη που έχει χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, τονίζουν το γενικά παραδοσιακό ύφος του σπιτιού.
Απόλυτα ταιριαστά με το συγκεκριμένο στυλ τα κλασσικά πλακάκια τερακότα που έχουν επιλεγεί για το δάπεδο σε όλους τους χώρους αλλά και για τον πάγκο της κουζίνας. 

Στον χώρο της μεγάλης βεράντας έχει διαμορφωθεί ένα ακόμη πλήρες καθιστικό με τους δύο λευκούς καναπέδες απλής γραμμής πλαισιωμένους όπως ακριβώς και στο εσωτερικό καθιστικό με υφασμάτινα στοιχεία έντονων αποχρώσεων.
Το κατασκευασμένο από παλιά πόρτα τραπέζι πολύ ιδιαίτερο και απόλυτα ταιριαστό με το σύνολο όπως και τα μπαμπού στόρια έχουν χρησιμοποιηθεί για την ηλιοπροστασία του χώρου. 

ΠΗΓΗ: