Διακοσμητικοί Σταυροί από φυσικά υλικά

diakosmhtikoi-stayroi-apo-fysika-ylikaΑπό τις πιο απλές κατασκευές για το Πάσχα και απόλυτα εναρμονισμένη με την κατανυκτική του ατμόσφαιρα. 
Οι συγκεκριμένοι σταυροί που θα φτιάξετε πολύ εύκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά τοίχου αλλά και σαν "στεφάνια" στην πόρτα πλαισιωμένοι και με φυσικά λουλούδια,  ενώ από όσους διακατέχονται από ιδιαίτερο θρησκευτικό συναίσθημα θα εκτιμηθούν και ως ένα πολύ ξεχωριστό και χειροποίητο πασχαλινό δώρο

Θα χρειαστείτε μόνο ξερά κλαδάκια ή κληματόβεργες και σπάγγο-σκοινί σε φυσική απόχρωση. 
Αν δεν μπορείτε να βρείτε ξυλαράκια που να σας ικανοποιεί η εμφάνισή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κάθε τύπου αποξηραμένα-διακοσμητικά κλαδιά που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη σπιτιού - διακόσμησης. 
pasxalinoi-diakosmhtikoi-stayroi-apo-kladia-klhmatoverges
pasxalinoi-diakosmhtikoi-stayroi-apo-kladia-kai-louloudia
Σχηματίστε με τα κλαδιά δύο "ματσάκια" συγκρατώντας τα στη μέση με λίγο σπάγγο ή ένα λαστιχάκι και στη συνέχεια σχηματίστε τον σταυρό τοποθετώντας το ένα κάθετα και το δεύτερο οριζόντια, σε ύψος λίγο παραπάνω από την μέση του κάθετου. 
Τυλίξτε στο κέντρο του σταυρού σπάγγο-σκοινί σε όποιο σχηματισμό θέλετε και ...έτοιμος. Το τελείωμα του σπάγγου, αν σας εξυπηρετεί, μπορεί να κολληθεί με κόλλα. 
pasxalinoi-diakosmhtikoi-stayroi-apo-kladia
Ανάλογα με το είδος-απόχρωση κλαδιών που θα χρησιμοποιήσετε, το πόσο σφιχτά ή πιο αραιά θα τα συγκρατήσετε μεταξύ τους, αν όλα τα ξυλαράκια θα είναι ευθυγραμμισμένα ή κάποια θα εξέχουν στις άκρες κλπ διαφοροποιείται η όψη μιας τέτοιας κατασκευής, ενώ αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε σκοινί-σπάγγο και στις άκρες ή σε άλλα σημεία, αποξηραμένα κλαδάκια με μικρά διακριτικά λουλούδια, μικρά υφασμάτινα στοιχεία από λινάτσα, διακοσμητικό χόρτο σε φυσική απόχρωση, ξύλινα-μεταλλικά ταιριαστά διακοσμητικά ή βεβαίως και φυσικά λουλούδια κλπ. 
pasxalinoi-diakosmhtikoi-stayroi
Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε ο,τιδήποτε πλαστικό και κυρίως τεχνητά λουλούδια, θα καταστρέψουν εντελώς την όλη αισθητική μιας τέτοιας κατασκευής. 
Εναλλακτικά, αν βρείτε θαλασσόξυλα σε μέγεθος και σχήματα που να δημιουργούν καλαίσθητο αποτέλεσμα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε αντί για τα κλαδιά ή να τα συνδυάσετε μεταξύ τους και αυτές οι κατασκευές επίσης είναι πολύ ιδιαίτερες.
stayroi-apo-thalassoxyla-kladia
Με θαλασσόξυλα τοποθετημένα-κολλημένα μεταξύ τους σε διάφορους σχηματισμούς μπορούν επίσης να δημιουργηθούν σταυροί με μεγαλύτερο "όγκο", όμως και πάλι αυτά θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο μέγεθος-σχήμα για να είναι το αποτέλεσμα πραγματικά πετυχημένα.  
stayroi-apo-thalassoxyla

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: