Μοντέρνος χώρος με ιδιαίτερα "ζεστή" ατμόσφαιρα


Tμοντέρνο στυλ συχνά ταυτίζεται με χώρους σχετικά "άδειους" και  "ψυχρούς" κάτι που, αν βεβαίως δεν μιλάμε για το εντελώς Minimal ύφος, δεν ισχύει αφού ανάλογα τόσο με το πόσο πολύ μοντέρνας γραμμής έπιπλα-αντικείμενα θα χρησιμοποιηθούν όσο και με τον τρόπο που αυτά θα συνδυαστούν χρωματικά μπορεί να προκύψει και ένα ιδιαίτερα "ζεστό" σύνολο.
Στον συγκεκριμένο χώρο και ενώ απουσιάζει εξ΄ολοκλήρου οποιοδήποτε καθαρά κλασσικό στοιχείο και κάθε δωμάτιο χαρακτηρίζεται από κάποια εντελώς μοντέρνα επιλογή, το σύνολο διατηρεί την οπτική ζεστασιά του και κανένα έπιπλο-αντικείμενο όσο μοντέρνας φόρμας και αν είναι δεν τραβά μεμονωμένα την προσοχή, ούτε και μοιάζει παράταιρο ή διακοσμητικά "ακραίο".


Το λευκό τους τοίχους και στα μεγάλης επιφάνειας έπιπλα συνδυάζεται αρμονικά με παστέλ αποχρώσεις σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, ενώ κάποιες μαύρες λεπτομέρειες τονίζουν όσο χρειάζεται το σύνολο στον χώρο του καθιστικού.
Η επιλογή της ρουστίκ επένδυσης για το απλό τζάκι προσθέτει ακόμη μια έντονη χρωματική αντίθεση πάνω στο γενικά ανοιχτόχρωμο "φόντο" του καθιστικού, ενώ υφασμάτινα στοιχεία και κάποια μεγάλα σκούρα διακοσμητικά αντικείμενα "δένουν" τελικά το σύνολο που σε κάθε του σημείο σκούρα και ανοιχτόχρωμα στοιχεία είναι απολύτως μοιρασμένα

Το είδος και η διάταξη των στοιχείων που θα τοποθετηθούν στους τοίχους αρκούν για να χαρακτηρίσουν έναν χώρο σαν μοντέρνο ή όχι και η συγκεκριμένη επιλογή απουσίας μεγάλων κάδρων-διακοσμητικών και η αντικατάστασή τους από πολλά μικρότερα συγκεντρωμένα σε έναν τοίχο λειτουργεί απόλυτα πετυχημένα. "Γεμίζει" το σύνολο του χώρου χωρίς να τον υπερφορτώνει και ταυτόχρονα επιτρέπει να επιλεγούν κάδρα σε απόλυτα ταιριαστό ύφος και αποχρώσεις με τις υπόλοιπες διακοσμητικές επιλογές. 
Ένα στοιχείο που αναμφίβολα σχεδόν "αυτόματα" μπορεί να προσδώσει στην διακόσμηση ενός χώρου την απαραίτητη συνολικά ομοιομορφία σε στυλ επίπλων-αντικειμένων είναι αυτά να προέρχονται από τον ίδιο κατασκευαστή. Οι "σειρές" που διαθέτουν τα καταστήματα επίπλων-ειδών σπιτιού, με αντικείμενα-έπιπλα οι σχεδιαστές των οποίων έχουν προβλέψει ακριβώς αυτό το απόλυτα ταίριασμα μεταξύ τους σε σχήματα-αποχρώσεις-υλικά, έχουν αυτόν ακριβώς το στόχο και είναι εγγύηση ότι τίποτα στο σύνολο δεν θα μοιάζει "ξένο". Πολλοί βεβαίως θεωρούν ότι αυτή η επιλογή, οδηγεί τελικά σε σπίτια "ίδια μεταξύ τους" κάτι που είναι εντελώς ανακριβές αφού τα περιθώρια επιμέρους συνδυασμών σε κάθε χώρο είναι απλώς ...άπειρα, αρκεί βεβαίως κάποιος να ασχοληθεί και να βρει τον ιδανικό συνδυασμό για το σπίτι του, ανάλογα με το προσωπικό του γούστο και  όχι να αντιγράψει "φασόν" επιλογές από τον χώρο έκθεσης ενός καταστήματος.
Στο συγκεκριμένο σπίτι τα περισσότερα έπιπλα-διακοσμητικά αντικείμενα προέρχονται από την ΙΚΕΑ, χωρίς όμως κανένα να "κραυγάζει" την προέλευσή του, ενώ όλα τα διαφορετικά στοιχεία είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα με τρόπο που να ενσωματώνονται απολύτως στο σύνολο. 

Ίδιες αποχρώσεις και πανομοιότυπη επιλογή για την διακόσμηση των τοίχων με τα μικρά κάδρα-έργα τέχνης και για τον χώρο της τραπεζαρίας.
Τόσο το απλό ξύλινο τραπέζι όσο και οι διαφορετικές καρέκλες με τις οποίες πλαισιώνεται είναι σε ρουστίκ ύφος όμως οι λεπτομέρειες και αντικείμενα μοντέρνας γραμμής δημιουργούν τελικώς ένα εξίσου μοντέρνο με τον χώρο του καθιστικού σύνολο.
Τα πολύ ιδιαίτερα και σε απόλυτα μοντέρνο στυλ φωτιστικά που είναι χαρακτηριστικό του σπιτιού σε όλους τους χώρους πρωταγωνιστούν και στον χώρο της τραπεζαρίας, με την επιλογή δύο ανόμοιων μεταξύ τους κομματιών τοποθετημένα σε χαμηλό ύψος κατά μήκος του τραπεζιού. 

Παστέλ αποχρώσεις και έπιπλα εντελώς λιτής γραμμής μαζί με κάποια μικρά διακοσμητικά αντικείμενα, επίσης συγκεντρωμένα σε ένα σημείο του τοίχου, δημιουργούν και στην κρεβατοκάμαρα μια ιδιαίτερα προσωπική, ζεστή ατμόσφαιρα. 
Πολύ καλαίσθητο το σύνολο και στον χώρο του παιδικού δωματίου από το οποίο χωρίς να λείπει το χρώμα και οι "παιχνιδιάρικες" λεπτομέρειες κινείται σε ένα διαφορετικό ύφος από αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε "παιδικό" και είναι ένας χώρος που με πολύ μικρές παρεμβάσεις μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε εφηβικό-νεανικό δωμάτιο, κάτι που είναι βασικό για την πετυχημένη διαμόρφωση χώρων για παιδιά. 
Σκούρες αποχρώσεις για τα έπιπλα κουζίνας, σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμους τοίχους και χωρίς πλακάκια. 
Ο ιδιαίτερα φωτεινός χώρος επιτρέπει την χρήση του σκούρου πράσινου που έχει επιλεγεί για ντουλάπια, ενώ η ανοιχτή νησίδα-πάσο με σκαμπώ από την εξωτερική της πλευρά προσφέρει επιπλέον επιφάνεια πάγκου εργασίας και "ανοίγει" τον χώρο της κουζίνας προς την πλευρά του υπόλοιπου σπιτιού με απόλυτα λειτουργικό και πολύ όμορφο αισθητικά τρόπο. 
Περίπου Minimal στυλ στο μπάνιο με εξαιρετικά απλής μοντέρνας γραμμής νιπτήρα και ελεύθερα τοποθετημένη μπανιέρα, ενώ ο μεγάλος καθρέφτης χαρακτηρίζει και μεγαλώνει τον χώρο  που κινείται στο σύνολό του σε απόλυτο λευκό
_______________________


* Ο συνδυασμός των αποχρώσεων λευκό-σκούρο καφέ-παστέλ που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε διακοσμητικό ύφος με την ίδια επιτυχία. 
* Τα απόλυτα λιτής γραμμής έπιπλα που επίσης μπορούν να συνδυαστούν απλώς με ...κάθε τι σε οποιοδήποτε χώρο και να δημιουργήσουν διαφορετική εικόνα ανάλογα με τα υπόλοιπα στοιχεία που θα πλαισιωθούν. 
* Ο τρόπος έκθεσης μικρών κάδρων σε πολύ στενά ράφια, σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Εκτός από απόλυτα πετυχημένη διακοσμητικά η συγκεκριμένη επιλογή είναι ο πιο εύκολος τρόπος ώστε να μπορεί κάποιος να ανανεώσει την εικόνα ενός χώρου απλώς αλλάζοντας κάποια από αυτά. 
* Το σύνολο στον χώρο της τραπεζαρίας που επίσης μπορεί να "σταθεί" ακόμη και σε χώρους κλασσικής-νεοκλασσικής διακόσμησης.
* Η χρήση πολλών απλών γυάλινων διακοσμητικών αντικειμένων που είναι πραγματικά από τις πιο καλαίσθητες επιλογές, ενώ ταυτόχρονα το γυαλί δεν "φορτώνει" οπτικά τον χώρο ειδικά σε μεγάλου μεγέθους αντικείμενα σε  σχέση με αντίστοιχα από ξύλο, πηλό, πορσελάνη κλπ. 

ΠΗΓΗ: