Μοντέρνο-Ρετρό και Χρώμα σε 70τμ

moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²Μοντέρνο, γενικά, αλλά και με έντονα retro στοιχεία και με κύρια χαρακτηριστικά το ...φως, το συγκεκριμένο διαμέρισμα 70m² έχει διαμορφωθεί και σε ένα γενικά minimal ύφος, αφού σε όλους τους χώρους ο αριθμός των επίπλων-αντικειμένων είναι μικρός, κάτι που όμως δεν λειτουργεί έντονα οπτικά αφού οι ζωηρές αποχρώσεις  καλύπτουν το "κενό" ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλος ελεύθερος χώρος σε όλα τα σημεία του σπιτιού. 


moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²
Το ανοιχτόχρωμο ξύλινο πάτωμα που έχει χρησιμοποιηθεί στο σύνολο των δαπέδων σε συνδυασμό με τις επίσης ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους και το λευκό σε μεγάλες επιφάνειες (κουρτίνες, καναπές, επιτοίχια σύνθεση) επιτρέπουν στο έντονο χρώμα των υπόλοιπων στοιχείων να κυριαρχεί στον χώρο του καθιστικού, όπου όλες οι διακοσμητικές λεπτομέρειες ακολουθούν τις αποχρώσεις του εντυπωσιακού χαλιού και είναι τελικώς αυτό που χαρακτηρίζει το σύνολο της διακόσμησης στον συγκεκριμένο χώρο. 
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²

Ενώ το σύνολο των επίπλων-αντικειμένων κινείται γενικά σε μοντέρνο στυλ, οι φόρμες κάποιων στοιχείων όπως πχ το τραπέζι και οι καρέκλες της τραπεζαρίας, τα φωτιστικά ακόμη και τα μοτίβα στα υφασμάτινα στοιχεία φέρνουν αρκετά και προς το retro ύφος και δημιουργούν τελικώς ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο και "ήπια μοντέρνο" σύνολο, χωρίς κανένα από τα αντικείμενα-έπιπλα να "ξεχωρίζει" έντονα.  
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²
Ο χώρος της κουζίνας που διαχωρίζεται με ανοιχτό πάσο από εκείνον του καθιστικού-τραπεζαρίας επίσης είναι διαμορφωμένος ιδιαίτερα "διακριτικά" σε σχέση με το σύνολο. Εδώ το άσπρο σε συνδυασμό με τις αποχρώσεις του φυσικού ξύλου κυριαρχούν χωρίς άλλα έντονα χρωματικά στοιχεία που θα έκαναν την συνολική όψη οπτικά "κουραστική" και θα "χανόταν" ένα μέρος από τις έντονες αποχρώσεις που κυριαρχούν στον χώρο του καθιστικού. 
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²Στον χώρο του 2ου καθιστικού-γραφείου κυριαρχεί το γαλάζιο στους τοίχους και η οπτική επαφή, μέσω της συρόμενης πόρτας, με τον χώρο του κυρίως καθιστικού δημιουργεί ένα εξαιρετικό αισθητικά σύνολο με τις εκεί αποχρώσεις χωρίς ταυτόχρονα να φορτώνει άμεσα με παραπάνω χρώμα τον χώρο του μεγάλου καθιστικού κάτι που θα συνέβαινε αν ένας δικός του μεγάλος τοίχος είχε βαφτεί σε έντονη απόχρωση. 
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²
Το στυλ των επίπλων στο σύνολό τους, με τις λιτές γραμμές, το φυσικό χρώμα του ξύλου και την απουσία στοιχειών με μεγάλο όγκο μεγαλώνουν την οπτική του χώρου σε όλα τα σημεία.    
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²
 Ίδιες αποχρώσεις και στο υπνοδωμάτιο όπου και πάλι ένα χαλί είναι αυτό που ...δίνει τον συνολικό τόνο, ενώ η ταπετσαρία προσθέτει και εδώ μια retro πινελιά.  
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²
Για το μπάνιο, που επικοινωνεί με το υπνοδωμάτιο, έχει διατεθεί αρκετά μεγάλος χώρος σε σχέση με την συνολική επιφάνεια του διαμερίσματος και το ψηφιδωτό πλακάκι σε μπλε, απόχρωση παρεμφερής με αυτή που υπάρχει σε διάφορα στοιχεία στο σύνολο του σπιτιού,  κυριαρχεί στον χώρο σε συνδυασμό με το μοντέρνο αλλά απλού σχεδιασμού έπιπλο. 
moderno-kai-retro-styl-se-diamerisma-70m²
Παρατηρώντας κανείς λίγο πιο προσεκτικά το σχεδιάγραμμα διαμόρφωσης του συγκεκριμένου διαμερίσματος διαπιστώνει ότι το σύνολο του χώρου που καταλαμβάνουν το κεντρικό και βοηθητικό καθιστικό-γραφείο και της κουζίνας, θα μπορούσε να έχει διαρρυθμιστεί και διαφορετικά, με την κουζίνα στον χώρο του γραφείου-βοηθητικού δωματίου που έτσι θα ήταν ασφαλώς πιο άνετη, ενώ καθιστικό-τραπεζαρία θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στον χώρο που τώρα καταλαμβάνουν καθιστικό-κουζίνα και με διάταξη που ο καναπές να είναι προσανατολισμένος προς την πλευρά του μπαλκονιού. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: