Airbnb στα χρώματα της ...Μεσογείου

Ένα παραθαλάσσιο Airbnb λίγα λεπτά μακριά από το κέντρο της Βαρκελώνης, στο οποίο κυριαρχεί η καλοκαιρινή διακόσμηση και ατμόσφαιρα και το απόλυτα Μεσογειακό στυλ ένας χώρος που έχει βραβευθεί για τον τρόπο διαμόρφωσης-διακόσμησής του και το πόσο λειτουργικός και άνετος έχει αποδειχθεί για τους επισκέπτες του, με πιο σημαντικό και αξιοπρόσεκτο στοιχείο ότι στην πραγματικότητα δεν έχει χρησιμοποιηθεί τίποτα εξεζητημένο και όμως τα πάντα μέσα από την απλότητά τους δημιουργούν ένα εντυπωσιακά καλαίσθητο και λειτουργικό σπίτι. 


Στον ενιαίο χώρο καθιστικού-τραπεζαρίας-κουζίνας οι αποχρώσεις του μπλε σε μικρά στοιχεία και διακοσμητικές λεπτομέρειες δένουν αρμονικά με το λευκό και τις αποχρώσεις του ξύλου που κυριαρχούν ενώ το ομοιόμορφο σε όλα τα σημεία λευκο-μπέζ δάπεδο συμβάλλει στο να δείχνει ο χώρος ακόμη μεγαλύτερος. "
Η οργάνωση της τραπεζαρίας είναι υποδειγματική για ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, άμεσα προσβάσιμη από τον κύριο χώρο της κουζίνας, εξυπηρετεί με άνεση τέσσερα άτομα χωρίς ο όγκος των επίπλων να "πνίγει" το σημείο που είναι εντελώς ελεύθερο περιμετρικά, ενώ αισθητικά οι χρωματικές διαφορές σε καρέκλες και τραπέζι δημιουργούν ένα απόλυτα ταιριαστό και πολύ καλαίσθητο σύνολο.  
Η διαμόρφωση της κουζίνας επίσης είναι ό,τι λειτουργικότερο μπορεί να προσδοκά κανείς σε ένα airbnb. Άνετη και πλήρως εξοπλισμένη, με μεγάλη επιφάνεια πάγκων και ιδιαίτερα πολλά ντουλάπια, γενικά εφάμιλλη αυτής ενός σπιτιού για μόνιμη διαμονή. Στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για χώρους βραχυχρόνιας μίσθωσης στους οποίους πολύ συχνά η κουζίνα "παραμελείται" ενώ πραγματικά σε ένα σπίτι σαν αυτό, προορισμένο να φιλοξενήσει 4 άτομα για καλοκαιρινές διακοπές,  η σωστή ή όχι διαμόρφωση-οργάνωσή της πραγματικά διαφοροποιεί την καθημερινότητα των επισκεπτών μέσα σε αυτό. 
Ο κύριος χώρος του καθιστικού σε απόλυτα ...Μεσογειακά χρώματα με τα υφάσματα να κυριαρχούν και διακοσμημένος γενικά με πολύ πιο "ζεστό" τρόπο σε σχέση με ένα τυπικό ενοικιαζόμενο δωμάτιο αλλά χωρίς κανένα έντονα προσωπικό στοιχείο-αντικείμενο των των ιδιοκτητών, κάτι που επίσης καθορίζει το πόσο άνετα αισθάνεται ένας επισκέπτης σε airbnb.  
Γενικά οι πολύ καλαίσθητες λεπτομέρειες στο σύνολο του σπιτιού έχουν προστεθεί κατά βάση σε χρηστικά και όχι αμιγώς διακοσμητικά αντικείμενα όπως π.χ η κρεμάστρα τοίχου, κηροπήγια, τασάκια, σερβίτσια κλπ. και σε κανένα σημείο του το σπίτι δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι έχουν προστεθεί "άχρηστα" στοιχεία-αντικείμενα προς εντυπωσιασμό του επισκέπτη. Αντίθετα έχει προσεχθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια σε όλα τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.
Το παλαιωμένης όψης ξύλινο κεφαλάρι, το μπλε κομοδίνο στο ίδιο ύφος και το διαφορετικό δεύτερο κομοδίνο από κορμό δέντρου, κλέβουν τις εντυπώσεις στην μεγαλύτερη κρεβατοκάμαρα που μαζί με τα ψάθινα καπέλα και τον καλαίσθητο συνδυασμό λευκών ειδών δημιουργούν ένα σύνολο απόλυτα καλοκαιρινό και ιδιαίτερα "ευρύχωρο" οπτικά. 
Ίδιο ύφος και χρωματικοί συνδυασμοί και στο δεύτερο δωμάτιο που επίσης διαθέτει τα εντελώς απαραίτητα και μεγάλο ελεύθερο χώρο, στοιχείο που επίσης εκτιμάται ιδιαίτερα από τους επισκέπτες airbnb αφού σε κανέναν δεν αρέσει να ...σκοντάφτει πάνω στις βαλίτσες του ή σε "άχρηστα" μικροέπιπλα.  
Τα τεχνητά παλαιωμένης όψης έπιπλα-αντικείμενα είναι, γενικά, μια ιδιαίτερα πρακτική επιλογή για Aribnb οργανωμένα κυρίως για θερινή διαμονή, αφού αφ΄ενός βαμμένα σε λευκό-μπλε δημιουργούν αυτόματα καλοκαιρινή ατμόσφαιρα, αφ΄ετέρου είναι μια από τις οικονομικότερες επιλογές για εξοπλισμό τουριστικών καταλυμάτων αφού φυσικά κάτω από την αντικέ τους όψη μπορεί να ...κρύβεται ένα παλιό-φθαρμένο ή και πολύ φτηνό έπιπλο που όμως η εμφάνιση του μετά την παλαίωση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. 
Οι αποχρώσεις της ...θάλασσας επίσης έντονες και στα δύο μπάνια,  διαμορφωμένα απόλυτα λειτουργικά. 

Πρόκειται συνολικά για έναν πολύ προσεγμένο στην διαμόρφωση-διακοσμήσή του χώρο, πεντακάθαρο και με καινούργια όλα τα υφάσματα-αντικείμενα που τον αποτελούν γι΄αυτό και η συνολική αίσθηση που δημιουργεί είναι κατά πολύ διαφορετική από Airbnb που έχουν εξοπλιστεί με την λογική "να αξιοποιήσουμε ό,τι μας βρίσκεται". Το συγκεκριμένο είδος τουριστικού καταλύματος με την όλο και αυξανόμενη ζήτηση και παρά το γεγονός ότι προσφέρεται από ιδιώτες και όχι επαγγελματίες στον χώρο του τουρισμού, δεν παύει να είναι μια κανονική επιχείρηση και είναι δεδομένο ότι για να αποφέρει αξιόλογα έσοδα προϋποθέτει και μια δαπάνη για την σωστή διαμόρφωση-διακόσμηση του χώρου.
Για την ...ιστορία το συγκεκριμένο διαμέρισμα διατίθεται στην τιμή των 90ευρώ/διανυκτέρευση για 4 άτομα και είναι ενδεικτικό ότι εκτός της φιλοξενίας των ιδιοκτητών, της πολύ καλής γειτονιάς-τοποθεσίας αφού με τα πόδια μπορεί κανείς να βρεθεί στην παραλία και βρίσκεται δίπλα σε στάσεις μέσων μεταφοράς που οδηγούν στο κέντρο της Βαρκελώνης, στα σχόλια των επισκεπτών υπάρχουν πολλές αναφορές για το πόσο όμορφα διακοσμημένος είναι ο χώρος του. 
_______________________

* Ο τρόπος που συνολικά έχει υιοθετηθεί το καλοκαιρινό Μεσογειακό στυλ σε όλους τους χώρους αλλά χωρίς υπερβολές. 
* Ο εξαιρετικός συνδυασμός επίπλων-αποχρώσεων στην τραπεζαρία που πραγματικά θα μπορούσε να είναι το τραπέζι φαγητού σε ένα εξοχικό σπίτι μόνιμης διαμονής. 
* Το γεγονός ότι σε όλα τα σημεία ο ελεύθερος χώρος είναι μεγάλος και έτσι παρ΄όλο που πρόκειται για ένα διαμέρισμα 60τμ οι επισκέπτες μπορούν να κινηθούν και να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα με άνεση. 

ΠΗΓΗ 
homecelona.com