Άσπρο-Γκρι & αποχρώσεις του Ξύλου συνδυασμένα ιδανικά σε 40τμ


Ένα μοντέρνο διαμέρισμα 40τμ διαμορφωμένο λειτουργικά και αισθητικά με ιδανικό τρόπο για τις ανάγκες 1-2 ατόμων, χωρίς πραγματικά να λείπει τίποτα. 

Διακοσμητικά η επίπλωση και οι χρωματικοί συνδυασμοί που έχουν επιλεγεί , τόσο για τις μεγάλες επιφάνειες όσο και στα μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία, δημιουργούν έναν εξαιρετικά "ζεστό" χώρο.

Σχεδόν ενιαίος χώρος, με ελάχιστους εσωτερικούς τοίχους και πρόσθετα διαχωριστικά κατασκευασμένα από γυψοσανίδα ή γυαλί, κάτι που αυξάνει την οπτική εντύπωση για το συνολικό μέγεθος του σπιτιού. 
Η τοποθέτηση του κρεβατιού σε ένα κατά δύο σκαλιά υπερυψωμένο επίπεδο και ο οπτικός διαχωρισμός του από τον χώρο του καθιστικού με τον καναπέ απόλυτα πετυχημένη επιλογή τόσο λειτουργικά για την αξιοποίηση του χώρου όσο και διακοσμητικά.
 
Το γκρι-λευκό-μαύρο μαζί με κάποιες παλ λεπτομέρειες έχουν συνδυαστεί απόλυτα αρμονικά με τις αποχρώσεις του ξύλου που κυριαρχούν σε πάτωμα - έπιπλα δημιουργώντας ένα σύνολο έντονα φωτεινό, ενώ η χρήση επίπλων σε εντελώς απλές γραμμές βοηθά ώστε κανένα σημείο να μην μοιάζει "παραφορτωμένο" και οπτικά "κουραστικό", παρ΄όλο που όπως είναι φυσικό σε 40τμ όλα βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. 
Η χρήση γεωμετρικών σχεδίων σε πλακάκια, διακοσμητικά τοίχου, στο βάψιμο του τοίχου στην κρεβατοκάμαρα, στο χαλί και κάποια ακόμη υφασμάτινα στοιχεία όπως και τα καμπύλα σχήματα σε καρέκλες-πολυθρόνες, δημιουργούν ένα πολύ καλαίσθητο και "ενδιαφέρον" οπτικά σύνολο και βοηθά να σπάει η "μονοτονία" από τα εντελώς ίσια σχήματα που κυριαρχούν σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. 
Απόλυτα λειτουργική και καλαίσθητη και η σύνθεση γραφείου, που φιλοξενεί και την τηλεόραση, αποτελούμενη από εντελώς απλού σχεδιασμού έπιπλα-ράφια. 
 
Για τον χώρο της κουζίνας-τραπεζαρίας έχει διατεθεί ένα μεγάλο μέρος αναλογικά με τις συνολικές διαστάσεις του χώρου κάτι που επίσης βοηθά να νοιώθει κανείς ότι κινείται σε ένα ευρύχωρο σπίτι, ενώ το χρώμα του ξύλου που κυριαρχεί σε συνδυασμό και εδώ με λευκό-γκρι δημιουργούν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο σύνολο που "τονίζεται" ελαφρά με τα εξαιρετικά γεωμετρικά πλακάκια που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κουζίνα. 

Εργονομικά ο χώρος της κουζίνας αποτελεί "υπόδειγμα" διαμόρφωσης, αφού έχει αξιοποιηθεί το συνολικό ύψος του χώρου για τοποθέτηση ντουλαπιών εντελώς απλής σχεδίασης. 


Εξίσου λειτουργική και η διαμόρφωση του στενόμακρου μπάνιου, με πλήρη αξιοποίηση του χώρου. Ένας απλός ξύλινος πάγκος κάνει χρήση επίπλου, ο μεγάλος λιτός καθρέφτης δημιουργεί την οπτική ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου, ενώ το μεγάλο διακοσμητικό "ατού" που είναι φυσικά τα γεωμετρικά ασπρόμαυρα πλακάκια δημιουργούν ένα σύνολο πολύ ιδιαίτερο και διακοσμητικά.  
_______________________


* Τα πλακάκια δαπέδου σε σχέδια απομίμησης ξύλου σε όλους τους χώρους, όπως και εκείνα γεωμετρικών σχεδίων σε μπάνιο-κουζίνα. 
* Ο γενικός συνδυασμός του γκρι-λευκού-μαύρου με τις αποχρώσεις του ξύλου και κάποιες παλ λεπτομέρειες που δημιουργούν ένα συνολικά μοντέρνο ύφος, στο οποίο όμως βρίσκουν πολύ ταιριαστά τη θέση τους εντελώς απλής γραμμής έπιπλα. 

* Το πολύ εντυπωσιακό διακοσμητικό τοίχου από κομμάτια ξύλου στον τοίχο της τραπεζαρίας. 

* Στο τέλος της κουζίνας θα μπορούσε να προστεθεί ακόμη ένα επιδαπέδιο ντουλάπι σε γωνία, που θα "έσπαγε" την εντελώς ευθεία διάταξη και θα δημιουργούσε επιπλέον επιφάνεια πάγκου εργασίας. 
* Ο χώρος της τραπεζαρίας θα μπορούσε να διαμορφωθεί και με έναν στενό καναπέ, αντί δύο καθισμάτων. 

ΠΗΓΗ 
Jurnaldedesigninterior.com