Πως θα φτιάξετε πολύ όμορφα και ζεστά Χαλάκια από Πομ Πομ
Όμορφα, ζεστά και πρωτότυπα χαλάκια που θα φτιάξετε από νήμα πλεξίματος. 
Το νήμα δεν είναι βεβαίως από τα πιο οικονομικά υλικά, για τέτοιου όμως είδοθς κατασκευές που δεν ενδιαφέρει να είναι ολόμαλλο ή α΄ ποιότητας, μπορείτε να αγοράσετε ό,τι πιο φτηνό βρείτε στα καταστήματα με είδη μοδιστρικής - πλεξίματος όπως και να εκμεταλλευθείτε προσφορές σε λαϊκές αγορές ή τα γνωστά καταστήματα με κινέζικα προϊόντα όπου μπορεί να βρείτε πακέτα με 5-6 κουβάρια νήματος προς 1-2 ευρώ. 
Μια εναλλακτική και πολύ οικονομική λύση είναι αντί για νήμα, να χρησιμοποιήσετε κομμάτια υφάσματος, που απλώς θα τα κόψετε πολύ πολύ στενά και θα τα ενώσετε - δέσετε μεταξύ τους, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα ενιαίο μακρύ "κουρέλι", με το οποίο θα δουλέψετε  όπως ακριβώς κι αν φτιάχνατε τα πον πον από νήμα, το τελικό αποτέλεσμα είναι εξίσου όμορφο. 

1. Κρατήστε τεντωμένους τον δείκτη και τον παράμεσο του ενός χεριού σας, αφήστε ένα μικρό κομμάτι νήματος στην άκρη κι αρχίστε να τυλίγετε το νήμα γύρω από τα δάκτυλά σας, έως ότου ο όγκος της κλωστής να είναι τέτοιος που να σας φαίνεται πως φτάνει για να δημιουργηθεί ένα μικρό πον πον. 

Ένα καλό μέγεθος για τέτοιου είδους κατασκευές δημιουργείται αν τυλίξετε την κλωστή περίπου 40-50 φορές, αλλά εξαρτάται και από το πάχος του νήματος. 


Αν σας βολεύει καλύτερα, αντί για τα δάχτυλά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ...πηρούνι και γύρω σε αυτό να τυλίξετε την κλωστή και να σχηματίσετε το πον πον. Επειδή έχει σημασία, στο τέλος της κατασκευής, όλα τα πον πον να είναι κατά το δυνατόν ίδια ή τουλάχιστον να δίνουν συνολικά μια ομοιόμορφη εικόνα κι αν αυτό σας βοηθά, απλώς μετρήστε για τα πρώτα που θα φτιάξετε πόσες πάνω κάτω φορές τυλίγετε την κλωστή, ώστε όλα να έχουν τελικά το ίδιο μέγεθος. 

Όταν το πον πον αποκτήσει τον επιθυμητό όγκο κόψτε και την άλλη άκρη του νήματος, στερεώστε σφικτά ακριβώς στην μέση του όγκου κλωστής που έχει σχηματιστεί με τις δυο ελεύθερες άκρες του νήματος, ώστε να το ελευθερώσετε από το χέρι σας χωρίς να χάσει το σχήμα του. 
2. Ελευθερώστε από το χέρι σας το μπαλάκι κλωστής και δέστε τις ελεύθερες άκρες του νήματος με έναν σφιχτό κόμπο, ακριβώς στην μέση του. 

Κρατώντας από το σημείο που το δέσατε, περάστε ένα ψαλιδάκι στο εσωτερικό του και κόψτε γύρω γύρω, ώστε να αποκτήσει το πον πον χνουδωτή όψη.
"Κουρέψτε" το γύρω γύρω με το ψαλιδάκι μέχρι να γίνει ολοστρόγγυλο και ..έτοιμο. Ένας ευκολότερος, εναλλακτικός τρόπος, ειδικά για κατασκευές που χρειάζεστε μεγάλο αριθμό πον πον, είναι να τυλίξετε το νήμα γύρω από ένα όσο μεγαλύτερου μήκους αντικείμενο π.χ ένα ξύλινο πλαίσιο, μεγάλη κορνίζα κλπ.
Αφού το τυλίξετε δένετε σφιχτά ανά ίσες αποστάσεις (περίπου ανά 4-5 εκατοστά) σημεία και στην συνέχεια κόβετε με το ψαλίδι ακριβώς στην μέση της απόστασης μεταξύ δύο δεσιμάτων και κουρεύετε τα κομμάτια νήματος για να αποκτήσουν ολοστρόγγυλο σχήμα. 


Για να δημιουργήσετε χαλάκια μπορείτε ή να ράψετε τα πον πον πάνω σε οποιοδήποτε ύφασμα, πετσέτα, πλεχτό, ψάθα κλπ ή να τα δέσετε σε πλαστικό πλέγμα, δημιουργώντας χαλάκια για την κρεβατοκάμαρα, για παιδικά δωμάτια και για οποιονδήποτε χώρο πιστεύετε πως δεν θα "ταλαιπωρούνται" και δεν θα βρωμίζουν ιδιαίτερα αλλά και όταν συμβεί φυσικά και μπορείτε να τα πλύνετε με χλιαρό νερό απλά χωρίς να τα στίψετε. 


Είναι εξαιρετικά κομψά και πολύ ζεστά, μπορείτε να τα δημιουργήσετε με πον πον διαφορετικών χρωμάτων ή και με δίχρωμο νήμα, να δώσετε στα χαλάκια στρογγυλό, τετράγωνο ή όποιο άλλο σχήμα, να συνθέσετε μεγάλου μεγέθους τέτοια χαλιά με διαφορετικών μεγεθών πον πον κλπ. 

Πολύ ζεστά και για παιδικά δωμάτια και γενικά για χώρους που τα παιδιά συνηθίζουν να ...κυλιούνται στο πάτωμα αλλά και σε εσάς θα προσφέρουν εξαιρετική αίσθηση κατεβάζοντας τους χειμωνιάτικους μήνες τα πόδια σας από το ...κρεβάτι. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: