Iδέες φωτισμού με Ταινίες LED

FOTISMOS ME TAINIES LED
Τα φώτα led, γενικά, εκτός ότι είναι τα οικονομικότερα από άποψη κατανάλωσης ρεύματος, προσφέρουν και περισσότερες  δυνατότητες βοηθητικού φωτισμού σε σχέση με τους κλασσικούς λαμπτήρες, αφού διατίθενται σε πολλές διαφορετικές μορφές εκτός της κοινής λάμπας. 

Οι δε ταινίες led είναι από τις πιο πρακτικές επιλογές για σημεία που θέλετε να τοποθετήσετε κρυφό-διακοσμητικό φωτισμό ή να ενισχύσετε τον φωτισμό ενός χώρου, αφού μπορούν να τοποθετηθούν-κολληθούν πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια


TAINIES LED
Οι ταινίες led, που στην πίσω όψη τoυς διαθέτουν ισχυρό αυτοκόλλητο, μπορούν να κοπούν σε όποιο μήκος χρειάζεστε και στην άκρη τους να ενσωματωθεί είτε κανονικό φις και μετασχηματιστής για πρίζα είτε θήκη για κοινές μπαταρίες, υπάρχουν και αδιάβροχες κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους  και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία χρωματισμών. 
Όπως ακριβώς και στους κανονικούς λαμπτήρες υπάρχουν διαβαθμίσεις φωτεινότητας για να επιλέξετε ανάλογα με την χρήση, έχουν δυνατότητα  ενσωμάτωσης ροοστάτη για αυξομείωση του φωτισμού και μπορεί να διαθέτουν και τηλεχειριστήριο με το οποίο εκτός της λειτουργίας on/off αλλάζετε και τις αποχρώσεις φωτισμού στις πολύχρωμες ταινίες.
Τόσο σε μεγάλα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού όσο και σε αντίστοιχα eshops θα βρείτε έτοιμες σε συγκεκριμένες διαστάσεις ή ταινίες led με το μέτρο σε διάφορες ποιότητες και αποχρώσεις όπως και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα τοποθέτησής τους (καλώδιο, μετασχηματιστή, φις, μπαταρίες κλπ). Δείτε, ενδεικτικά, εδώ

FOTISMOS ME TAINIES LED
Ο κρυφός φωτισμός σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε, όπως και ο φωτισμός έργων-αντικειμένων τέχνης είναι από τις πιο εντυπωσιακές χρήσεις ταινίας led. 
FOTISMOS ME TAINIES LED
Με ταινίες led φυσικού ή χρωματιστού φωτός  μπορείτε πραγματικά να αναδείξετε έπιπλα-αντικείμενα και σημεία του χώρου σας με πολύ απλό τρόπο, απλώς κολλώντας την ταινία σε "κρυφά" σημεία στον τοίχο ή στην πίσω - κάτω όψη ενός επίπλου, έτσι ώστε αυτή να μην ορατή. 
FOTISMOS ME TAINIES LED
Ο φωτισμός του σημείου που βρίσκεται η τηλεόραση, αν αυτή είναι τοποθετημένη στον τοίχο, είναι επίσης μια ιδιαίτερα πρακτική χρήση της ταινίας led και όχι μόνο διακοσμητικά αλλά και λειτουργικά, αφού το φως για να είναι άνετη και όσο πιο ξεκούραστη η παρακολούθηση θα πρέπει να μην είναι έντονο και να έρχεται από το πίσω και πλαϊνό μέρος της οθόνης, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει με άλλου τύπου φωτιστικά-λαμπτήρες. 
FOTISMOS ME TAINIES LED
Ο φωτισμός σε ράφια, επιπλοσυνθέσεις, βιβλιοθήκες, βιτρίνες κλπ. επίσης είναι πολύ απλός με την χρήση ταινίας led που θα τοποθετήσετε στο κάτω μέρος των ραφιών. 
FOTISMOS ME TAINIES LED
Ο φωτισμός σε σκάλες εσωτερικών-εξωτερικών χώρων, από τις πιο χρήσιμες εφαρμογές ταινίας led. Ανάλογα με τον σχεδιασμό της σκάλας τοποθετείστε την ταινία στο κάτω ή πλαϊνό μέρος των σκαλοπατιών.
FOTISMOS ME TAINIES LED
Ο φωτισμός νύχτας σε επιλεγμένα σημεία και ιδιαίτερα σε ειδικές περιπτώσεις όπως σε χώρους που υπάρχουν μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι κλπ. με τις ταινίες led μπορεί να αποκτήσει την ένταση ακριβώς που χρειάζεστε και να δημιουργηθεί απλώς και μόνο κολλώντας την ταινία σε σημεία πλησίον του δαπέδου, περιμετρικά σε πόρτες κλπ. 
FOTISMOS ME TAINIES LED
Στον χώρο της κρεβατοκάμαρας μπορείτε να δημιουργήσετε είτε έντονο βοηθητικό είτε ατμοσφαιρικό είτε και πολύ διακριτικό φωτισμό νύχτας, ανάλογα με τον τύπο ταινίας led που θα χρησιμοποιήσετε και τα σημεία που θα επιλέξετε να την τοποθετήσετε. 
FOTISMOS ME TAINIES LED

FOTISMOS ME TAINIES LED
Ο φωτισμός σε καθρέφτες με ταινίες led μπορεί να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αν η ταινία είναι εμφανής, κολλημένη δηλαδή στην μπροστινή και όχι την πίσω πλευρά του καθρέφτη, αν δεν σας ενοχλεί η όψη της στην διάρκεια της ημέρας, ο φωτισμός θα είναι περισσότερο έντονος.  
FOTISMOS ME TAINIES LED
Ο φωτισμός, γενικά, γυάλινων επιφανειών με ταινίες led είναι από τις πιο εντυπωσιακές εφαρμογές λόγω της αντανάκλασης του φωτός πάνω στο γυαλί.
FOTISMOS ME TAINIES LED


FOTISMOS ME TAINIES LED
Ο κρυφός - βοηθητικός φωτισμός κουζίνας μπορεί να γίνει με ταινία led σε όποια σημεία θέλετε.
FOTISMOS ME TAINIES LED
Εκτός από τα σημεία πάνω από τον πάγκο, ράφια κλπ. ταινία led μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα και περιμετρικά του κάτω μέρους των ντουλαπιών, ένα είδος φωτισμού που επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ασφαλείας-νύχτας σε χώρους που υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι κλπ. 
FOTISMOS ME TAINIES LED
Τόσο στον φωτισμό κουζίνας, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο θέλετε, η ταινία led μπορεί να τοποθετηθεί-προσαρμοστεί σε ειδικά προφίλ αλουμινίου τα οποία επίσης θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού που διαθέτουν ταινίες. Δείτε, ενδεικτικά, εδώ.  
FOTISMOS ME TAINIES LED
Σε ντουλάπες, συρτάρια, ντουλάπια, στην αποθήκη, το πατάρι κλπ. οπουδήποτε χρειάζεστε φως που είναι σχεδόν αδύνατο να το διαθέτετε με συμβατικές λάμπες, τοποθετείστε ταινία led επιλέγοντας χρώμα και ένταση φωτός ανάλογα με την περίπτωση. 
FOTISMOS ME TAINIES LED
Σε χώρους διακοσμημένους με πολύ ιδιαίτερο design όπως και σε επαγγελματικούς χώρους π.χ ξενοδοχεία, καταστήματα κλπ. οι ταινίες led μπορούν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά εντυπωσιακό ...θεατρικό σκηνικό τοποθετημένες -εκτός άλλων σημείων- και στο κάτω μέρος επίπλων διαχέοντας το φως στο δάπεδο.
Και φυσικά και οι ταινίες όπως και τα απλά φωτάκια led μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε τύπου χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
pinterest.com/soulouposeto