Διαμόρφωση χώρου για μικρά καθιστικά

IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
Η διαμόρφωση του καθιστικού, ανεξάρτητα από το μέγεθός του, εξαρτάται πρωτίστως από την χρήση του χώρου και που δεν είναι ίδιος σε κάθε σπίτι, ανάλογα με τον αριθμό ατόμων που θα εξυπηρετεί.
Ειδικά όταν ο συγκεκριμένος χώρος είναι μικρός χρειάζεται λίγη παραπάνω μελέτη σε όλες τις πιθανές επιλογές για το είδος και την διάταξη των επίπλων που θα χρησιμοποιήσετε, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που θέλετε κυρίως λειτουργικά αλλά και αισθητικά


Αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου που δεν μπορείτε να αλλάξετε όπως η θέση που βρίσκονται παράθυρα, πόρτες, σώματα καλοριφέρ ή το τζάκι κλπ. είναι αυτά που αρχικά θα σας κατευθύνουν για το σημείο που μπορεί να οργανωθεί το καθιστικό, με τα βασικά καθίσματα είτε εφαπτόμενα των τοίχων είτε ελεύθερα στον χώρο.
Πριν αποφασίσετε για την οριστική διάταξη των επίπλων κάντε αρκετές δοκιμές εξετάζοντας όλες τις πιθανές λύσεις, με βασικό στόχο την καθημερινή λειτουργικότητα του χώρου και στη συνέχεια το πως αυτός θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και τους επισκέπτες σας. 


IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
1. Οι γωνιακοί καναπέδες, αντίθετα με την αρχική μας σκέψη ότι χρειάζονται μεγάλους χώρους, είναι πολύ συχνά η καταλληλότερη λύση για ένα μικρό καθιστικό. 
   IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
Θα σας προσφέρουν καθημερινή άνεση και πλαισιωμένοι με μερικά ακόμη ευέλικτα καθίσματα π.χ καρέκλες, σκαμπώ κλπ. θα σας εξασφαλίσουν τον ίδιο αριθμό καθισμάτων με εκείνον που θα είχατε αν χρησιμοποιούσατε ένα 3θεσιο και ένα 2θεσιο καναπέ, καταλαμβάνοντας τελικά μικρότερο χώρο. 
IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
Και αισθητικά - διακοσμητικά οι γωνιακοί καναπέδες "ζεσταίνουν" τον χώρο και ευκολότερα δημιουργούν την αίσθηση ενός πιο ευρύχωρου δωματίου σε σχέση με την χρήση περισσότερων μεμονωμένων επίπλων. 
IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA

IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
Είναι η ιδανική επιλογή και για μακρόστενους χώρους-δωμάτια, αφού θα σας επιτρέψουν να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τόσο το μεγάλο μήκος όσο και το μικρός πλάτος του χώρου. 

IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
2. Οι πολυθρόνες-καρέκλες και γενικά τα εύκολα μετακινούμενα καθίσματα είναι επίσης μια επιλογή πολύ πιο πρακτική από τους καναπέδες για μικρά καθιστικά.
Ο όγκος τους είναι μικρότερος και αν σκεφτείτε ότι σε έναν μικρό διθέσιο καναπέ στην πραγματικότητα χωρά με άνεση μόνο ...ένας αν στον ίδιο χώρο τοποθετήσετε δύο μικρές πολυθρόνες ο συνολικός σας χώρος έχει αξιοποιηθεί καλύτερα. 
IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
Ανάλογα με το πόσο μικρός είναι ο χώρος και το πόσο αυτό εξυπηρετεί την καθημερινότητά σας μέσα στο σπίτι, ένα καθιστικό μπορεί να οργανωθεί ακόμη και χωρίς καναπέ, μόνο με πολυθρόνες ή άλλου τύπου μικρά καθίσματα. 
IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
3.Σκαμπώ, ταμπουρέ, πουφ κλπ. είναι επίσης εξαιρετικά πρακτικές λύσεις για μικρούς χώρους. Σας εξασφαλίζουν πολλά περισσότερα καθίσματα, όταν τα χρειάζεστε, σε σχέση με καναπέδες, πολυθρόνες κλπ. ενώ σε καθημερινή βάση δεν καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο. 

IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
4.Οι τοίχοι πάνω και γύρω από τον καναπέ είναι ένα πολύτιμος χώρος τις πιο πολλές φορές ανεκμετάλλευτος. 
Αντί λοιπόν στο σημείο αυτό να τοποθετήσετε μόνο κάποια κάδρα, καθρέφτη κλπ. αξιοποιείστε τον με την τοποθέτηση ραφιών που μπορούν να αντικαταστήσουν μια σύνθεση, βιβλιοθήκη κλπ. που θα έπρεπε να χωρέσετε σε άλλο σημείο ενός μικρού καθιστικού.  


IDEES GIA MIKRA KATHISTIKA
5.Συχνά το σημείο που βρίσκεται ένα παράθυρο σας δεσμεύει στην διαμόρφωση του καθιστικού και κατά κάποιο τρόπο "αχρηστεύει" τον τοίχο και πολύτιμο χώρο. 
Όμως μπορείτε, χωρίς να χάσετε το φως, να το "εντάξετε" και αυτό στην συνολική διαμόρφωση του χώρου πλαισιώνοντάς το με ράφια ή δημιουργώντας και ένα κάθισμα στο κάτω μέρος του και τελικά να χρησιμοποιήσετε την γωνία των τοίχων με όλους τους τρόπους που θα μπορούσατε να κάνατε και αν δεν υπήρχε το παράθυρο.