50+ Έπιπλα από παλέτες σε Μοντέρνο στυλ

Αν και μπορούν να προσαρμοστούν σε οποιοδήποτε διακοσμητικό ύφος τα έπιπλα από παλέτες είναι από τις πιο λειτουργικές, οικονομικές και αισθητικά ταιριαστές επιλογές κυρίως για φοιτητικά-νεανικά σπίτια και χώρους διακοσμημένους σε, γενικά, μοντέρνο ύφος. 
Σε τέτοιους χώρους μπορούν να ....χωρέσουν πολλές περισσότερες παλετοκατασκευές από έναν καναπέ ή ένα τραπέζι, ακόμη και το σύνολο των βασικών επίπλων του σπιτιού μπορεί να δημιουργηθεί από παλέτες-παλετόξυλα, δημιουργώντας ένα τελικό αποτέλεσμα που και αισθητικά και συνδυαστικά με το κόστος του σαφώς θα υπερτερεί από εκείνο π.χ ενός πακέτου επίπλωσης για φοιτητικά-νεανικά σπίτια που θα βρείτε στην αγορά και γενικά από έπιπλα μαζικής παραγωγής, τις πιο πολλές φορές κατασκευασμένα όχι από ξύλο.Η κάθε κατασκευή από παλέτες, αν κανείς θελήσει να ασχοληθεί με αυτό αφιερώνοντας ασφαλώς χρόνο όχι μόνο για το κύριο μέρος της κατασκευής αλλά και την μετέπειτα τελική επεξεργασία-βάψιμο, μπορεί πραγματικά να γίνει ένα μοναδικό έπιπλο πολύ ιδιαίτερου design.  
Ακόμη και αν δεν τα καταφέρνετε με παρόμοιες ενασχολήσεις, προμηθευτείτε παλέτες και αποτανθείτε σε έναν ξυλουργό. Δείξτε εικόνες-σχέδια από αυτά που κατά ...χιλιάδες θα βρείτε στο internet για κάθε είδος κατασκευής από παλέτες και με όχι μεγάλο κόστος είναι σίγουρο ότι θα σας φτιάξει αυτό ακριβώς που θέλετε. 
Εδώ θα βρείτε πληροφορίες για το που θα βρείτε παλέτες και εδώ πολλές επιμέρους ιδέες και οδηγίες για τέτοιες κατασκευές.  


Δείτε αναλυτικά και ανά κατηγορία/τύπο επίπλου, ιδέες για κατασκευές από παλέτες σε μοντέρνο στυλ. 

Καναπέδες
Από τις πιο εύκολες και πιο ...δημοφιλείς παλετοκατασκευές, δεδομένου ότι καναπέδες μπορούν να κατασκευαστούν ακόμη και με 2 ή 4 ολόκληρες παλέτες τοποθετημένες διαδοχικά, χωρίς καμιά μετατροπή, και πλαισιωμένες με κάθε τύπου μαξιλάρια-στρώματα
Σε καθιστικά διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ συνδυάστε τον καναπέ με τραπέζια, ραφιέρες ή άλλου είδους έπιπλα από παλέτες που ασφαλώς μπορούν να επεξεργαστούν-βαφτούν με κάθε τεχνική όπως ακριβώς οποιοδήποτε άλλο είδος ξύλου.  
Χρησιμοποιώντας μικρότερου μήκους στρώμα-μαξιλάρια από εκείνο του καναπέ δημιουργείται στην μία ή και στις δύο πλαϊνές πλευρές ενσωματωμένο ...βοηθητικό τραπεζάκι, ενώ και τα κενά ανάμεσα στα ξύλα αποτελούν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο
Οι βαμμένες σε άσπρο ή μαύρο χρώμα παλέτες είναι ιδανικές για κατασκευές καναπέδων-καθιστικών σε μοντέρνους χώρους που κινούνται διακοσμητικά σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις. 
Οι ...παλετοκαναπέδες είναι η πιο οικονομική επιλογή για χώρους που χρειάζεστε ιδιαίτερα μεγάλων διαστάσεων απλούς ή γωνιακούς καναπέδες αφού, ακόμη και αν δεν βρείτε δωρεάν και χρειαστεί να αγοράσετε τις παλέτες, το συνολικό τους κόστος μαζί με τα μαξιλάρια είναι κατά πολύ μικρότερο από συμβατικούς καναπέδες αντίστοιχων διαστάσεων.Γραφεία-Βιβλιοθήκες
Οι επιλογές - συνδυασμοί - σχέδια για να συνθέσετε ένα γραφείο από παλέτες είναι απλώς ...άπειρα, ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο σας  και μια από τις πρακτικές λύσεις, ειδικά για μικρούς χώρους, οι συνθέσεις τοίχου-ραφιέρες/βιβλιοθήκες οι οποίες διαθέτουν και ένα φαρδύ ράφι σαν κεντρική επιφάνεια του γραφείου. 
Τα κενά ανάμεσα στο ξύλα κάνουν τις παλέτες να υπερτερούν σε τέτοιου είδους κατασκευές για τοποθέτηση υπολογιστή, εκτυπωτή, στερεοφωνικών κλπ. από άλλα συμπαγή και ενιαία κομμάτια-είδη ξύλου ή συμβατικά έπιπλα και στο γεγονός ότι πολύ πιο εύκολα σε μια παλετοκατασκευή θα περάσετε και θα κρύψετε τα ...δεκάδες καλώδια.  
Ρόδες επίπλων ή πόδια, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με σχετικά είδη και πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού, μπορούν να προστεθούν-προσαρμοστούν σε κάθε τύπου γραφείο-τραπέζι από παλέτες. 
Είτε επιλέξετε βερνίκι σε φυσική απόχρωση ξύλου είτε χρώμα για να τις βάψετε και μετά από επιμελημένο τρίψιμο (ειδικά σε μεταχειρισμένες παλέτες) η υφή των επίπλων γίνεται εντελώς λεία χωρίς καμία διαφορά από εκείνη ενός κανονικού ξύλινου γραφείου.   

Αν απλώς αφαιρέσετε μερικά ξύλα από μια παλέτα βαρέως τύπου (Euroπαλέτα) και την στερεώσετε - βιδώσετε στον τοίχο έχετε έτοιμη μια μικρή ...βιβλιοθήκη. Και αυτού του τύπου οι κατασκευές είναι ιδανικές για μικρούς χώρους λόγω του πολύ μικρού βάθους τους, ενώ στο ύψος μπορούν να προσαρμοστούν στο μέγεθος που θέλετε προσθέτοντας είτε ολόκληρες παλέτες είτε δημιουργώντας μια σύνθεση με κομμένα παλετόξυλα. 

Τραπέζια
Η οικονομικότερη επιλογή σε τραπεζάκι καθιστικού, ειδικά αν κάπου βρείτε δωρεάν μεταχειρισμένες παλέτες, για φοιτητικά - νεανικά σπίτια. 
Ανάλογα με το ύψος που θέλετε να έχει το τραπέζι απλώς ...προσθέστε παλέτες που θα καρφώσετε μεταξύ τους, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο και αποθηκευτικούς χώρους στα κενά ανάμεσά τους. 
Ειδικά στα τραπέζια πολύ ιδιαίτερο μοντέρνο design δίνει το ζωγράφισμα  της κεντρική τους επιφάνειας, αλλά και η χρήση stencils
Πρόσθετα μεταλλικά στοιχεία (γωνιές, ρόδες κλπ) ή και τζάμι θα δώσουν σε ένα τραπεζάκι από παλέτες ακόμη πιο εντυπωσιακή όψη. 
Ο συνδυασμός βερνίκι-χρώμα στην κεντρική επιφάνεια ενός τραπεζιού από παλέτες δημιουργεί επίσης ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Κρεμάστρες - Ραφιέρες
Οι κρεμάστρες τοίχου επίσης είναι από τις πιο απλές κατασκευές αφού αυτό που θα χρειαστεί είναι να αφαιρέσετε κάποια ξύλα από μια παλέτα τα οποία μπορούν στην συνέχεια να καρφωθούν ξανά σε διαφορετική θέση δημιουργώντας ραφάκια και να προσθέσετε-βιδώσετε σε όποια σημεία θέλετε γάντζους για κρέμασμα ρούχων.  
Από μια απλή κρεμάστρα, ένα έπιπλο εισόδου έως παπουτσοθήκες ή μια ανοιχτή ...ντουλάπα, τα πάντα μπορούν να κατασκευαστούν από παλέτες, δίνοντας στον χώρο που θα τα τοποθετήσετε πραγματικά πολύ ιδιαίτερο μοντέρνο στυλ. 
Οι επιτοίχιες συνθέσεις με ενσωματωμένο καθρέφτη-φωτισμό είναι από τις εντυπωσιακές κατασκευές από παλέτες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές διαφορετικές χρήσεις π.χ σαν έπιπλα εισόδου, μπάνιου ή στην κρεβατοκάμαρα
Σε έπιπλα εισόδου ιδιαίτερα λειτουργικές είναι οι κατασκευές που περιλαμβάνουν κρεμάστρα και παπουτσοθήκη, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί και ακριβώς όπως ένα τραπεζάκι από παλέτες με τη διαφορά ότι αρχικά θα τις κόψετε κατά μήκος στη μέση ώστε να μειώσετε το βάθος του επίπλου.  
Τα απλά κουρτινόξυλα ράβδοι είναι η πιο πρακτική και οικονομική επιλογή για να προσθέσετε μεταλλικά στοιχεία σε ραφιέρες από παλέτες. 
Και στην κουζίνα και στο μπάνιο οι ...παλετοκατασκευές είναι μια άκρως λειτουργική και ταυτόχρονα πολύ οικονομική επιλογή για όποιο σημείο χρειάζεστε ραφιέρες, μικρά έπιπλα τοίχου, κρεμάστρες κλπ. 
Κρεβάτια
Με τον ίδιο γενικό τρόπο που δημιουργείται ένας απλός καναπές από παλέτες μπορεί να κατασκευαστεί και σκελετός-βάση κρεβατιού σε όποιο μέγεθος θέλετε. 
Αν το συνολικό πλάτος ή αυτό μόνο στο επάνω μέρος της κατασκευής φροντίσετε να είναι μεγαλύτερο από αυτό του στρώματος δημιουργούνται ενσωματωμένα στο κρεβάτι κομοδίνα

Τα κεφαλάρια από παλέτες δημιουργούν ένα ιδιαίτερα μοντέρνο διακοσμητικό ύφος στην κρεβατοκάμαρα και φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε ένα συμβατικό κρεβάτι. 
Ένα κεφαλάρι από παλέτες μπορεί να κατασκευαστεί με πάρα πολλούς τρόπους είτε με ολόκληρες ή κομμένες παλέτες είτε και με μεμονωμένα παλετόξυλα και πάνω σε αυτό να ενσωματωθούν φώτα, βοηθητικά ραφάκια - κομοδίνα κλπ. 

Συνθέσεις - Έπιπλα tv
Εκτός από τα απλά χαμηλά τραπεζάκια για τηλεόραση-στερεοφωνικό ολόκληρες συνθέσεις πραγματικά πολύ ιδιαίτερου desing μπορούν να δημιουργηθούν για την συγκεκριμένη χρήση εξ΄ολοκλήρου από παλέτες-παλετόξυλα ή και με προσθήκη από απλές σανίδες

Το σχήμα και η διάταξη των ξύλων κάνουν τις επιτοίχιες κατασκευές από παλέτες ιδανικές για να τις φωτίσετε με φωτάκια ή ταινίες led, δίνοντας τους πραγματικά πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση, όπως και για την κατασκευή μοντέρνων και πολύ ιδιαίτερων φωτιστικών τοίχου. 
Γενικά, δεν υπάρχει ξύλινη κατασκευή που να μην μπορεί να δημιουργηθεί από παλέτες ή παλετόξυλα και είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής το στυλ που θα δώσετε στο κάθε κομμάτι και σε ποιο βαθμό το ξύλο θα παραμείνει στην φυσική του μορφή ή θα επεξεργαστεί, ώστε τελικά τα έπιπλα που θα φτιάξετε να έχουν την ίδια όψη όπως και αν είχατε χρησιμοποιήσει απλές ξύλινες σανίδες ή οποιαδήποτε παρεμφερή ποιότητα ξύλου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto