ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΙΑΤOY - Food Plating

FOOD PLATING
Ο στολισμός-διακόσμηση πιάτων - food plating- και η δημιουργία πραγματικά εντυπωσιακού σερβιρίσματος ακόμη και σε απλά  φαγητά-γλυκά είναι ένας ολόκληρος κλάδος της επαγγελματικής μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής.
Η φαντασία των σεφ είναι ασφαλώς αυτή που κυρίως διαμορφώνει την τελική εικόνα ανά περίπτωση, όμως οι βασικές τεχνικές δεν είναι καθόλου δύσκολο να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα.


FOOD PLATING
Έτσι χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι ανάλογο σε ένα γιορτινό τραπέζι, πάρτυ κλπ. "παίζοντας" κυρίως με ρευστή σοκολάτα, ζάχαρη άχνη, κακάο, σάλτσες φρούτων ή μαγειρικής, φρούτα-τυριά-λαχανικά κομμένα σε σχήματα-σχέδια, πουρέδες λαχανικών π.χ καρότο, σπανάκι κλπ. 
FOOD PLATING
FOOD PLATING
Οι χρωματικές αντιθέσεις είναι αυτές που κυρίως δημιουργούν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και ακριβώς για αυτό τον λόγο, την ανάδειξη των χρωμάτων, επιλέξτε απλά κατάλευκα πιάτα-πιατέλες είναι τα καταλληλότερα

FOOD PLATING
FOOD PLATING
Ρευστά υλικά-σάλτσες, που θα τοποθετήσετε σε μπουκαλάκι απλικατέρ, σε όποια απόχρωση θέλετε μπορείτε να φτιάξετε χτυπώντας στο μπλέντερ ανάλογου χρώματος φρούτα-λαχανικά ή να χρησιμοποιήσετε αντίστοιχες έτοιμες σάλτσες που θα βρείτε στα super markets όπως και μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ, κρέμα μπαλσάμικου, σιρόπια ζαχαροπλαστικής. 
FOOD PLATING
FOOD PLATING
Δείτε στα videos μερικές βασικές τεχνικές στολισμού πιάτου με εύκολα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μόνο για να διακοσμήσετε πιατέλες σε ένα τραπέζι, μπουφέ κλπ. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto