Κάδρα-Διακοσμητικά Τοίχου τύπου ΒιτρώAκόμη και ο απλός χρωματισμός σε ενιαία κομμάτια γυαλί, που ασφαλώς είναι κάτι πολύ διαφορετικό από την πραγματική τέχνη ή και επαγγελματική τεχνική του Βιτρώ, στην οποία τα αντικείμενα-επιφάνειες δημιουργούνται σαν ψηφιδωτά από ξεχωριστά κομμάτια χρωματιστού ή ζωγραφισμένου γυαλιού συνδεδεμένα μεταξύ τους με γύψο - μολύβι ή κολλημένα πάνω σε γυάλινες επιφάνειες με ειδική κόλλα, μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό.  Με μια τέτοια, απλή, τεχνική απομίμησης βιτρώ μπορείτε να δημιουργήσετε εντυπωσιακά DIY κάδρα από γυαλί-τζάμι. 


Θα χρειαστείτε:

- Γυαλί-Τζάμι

- Eκτύπωση του σχεδίου που θέλετε να αποτυπώσετε στο γυαλί. 
Δείτε ενδεικτικά εδώ έτοιμα σχέδια.
Αν φυσικά τα καταφέρνετε ή πρόκειται για κάποιο απλό γεωμετρικό σχέδιο, μπορείτε να το σχεδιάσετε μόνοι σας.   


- Χρώμα περιγράμματος και ακρυλικά χρώματα ή αντίστοιχα ειδικά χρώματα για γυαλί. Δείτε ενδεικτικά εδώ.

- Ατλακόλ (προαιρετικά)
1. Εκτυπώστε το σχέδιο και τοποθετήστε το χαρτί κάτω από το γυαλί. 


 -2. Με το χρώμα περιγράμματος "ξεπατικώστε" το σχέδιο πάνω στο γυαλί. 

Η ποσότητα χρώματος στις γραμμές δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη, πριν ξεκινήσετε κάντε μια δοκιμή με το χρώμα πάνω σε ένα χαρτί για να δείτε πόση ακριβώς πίεση χρειάζεται να ασκείτε για να πετύχετε σωστό αποτέλεσμα.  

Αφού στεγνώσει το περίγραμμα γυρίστε το γυαλί από την ανάποδη όψη και -αν θέλετε- περάστε με πινέλο την συνολική επιφάνεια που καταλαμβάνει το σχέδιο με ατλακόλ. Προσδίδει μια ελαφρά ματ υφή στο γυαλί και επιτρέπει στα ακρυλικά χρώματα να "σταθούν" καλύτερα πάνω του. Αν χρησιμοποιήσετε χρώματα ειδικά για γυαλί ή θέλετε το αποτέλεσμα όσο πιο "διάφανο" παραλείψτε αυτό το στάδιο.   3. Αν χρησιμοποιήσετε κόλλα αφήστε να στεγνώσει εντελώς πριν ξεκινήσετε να χρωματίζετε το γυαλί με όποιες αποχρώσεις, ανά σημεία, έχετε επιλέξει χρησιμοποιώντας αντί για πινέλο ένα σφουγγαράκι ή σταμπαδόρο. 

Προσπαθείστε, κατά το δυνατόν, τα χρώματα να μην ξεφεύγουν από τις γραμμές, αν απλώς ακουμπούν ανά σημεία πάνω σε αυτές δεν είναι πρόβλημα αφού γυρνώντας το γυαλί από την καλή του όψη οι μικροατέλειες δεν θα διακρίνονται. 


 4. Τοποθετείστε το γυαλί σε ένα ξύλινο πλαίσιο, κολλώντας το περιμετρικά με πιστόλι σιλικόνης, είτε σε μια κανονική κορνίζα με ειδικά πιαστράκια στην πίσω όψη της. 


Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείτε να δουλέψετε μικρά-απλά ή πιο σύνθετα σχέδια πάνω σε γυαλί-τζάμι που θα μετατρέψετε σε κάδρα, όπως και να δημιουργήσετε faux βιτρώ πάνω σε γυάλινα αντικείμενα π.χ φαναράκια, τζάμια  παραθύρων κλπ. 

ΠΗΓΗ:
realitydaydream.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto
realitydaydream.com