Συμβουλές φροντίδας για τις ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ


Ο πιο εύκολος τρόπος για να προσθέσετε καλοκαιρινό ...χρώμα σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου ή του μπαλκονιού
Το φυτό ...πασπαρτού αφού οι Πετούνιες μπορούν να φυτευθούν και να είναι το ίδιο εντυπωσιακές σε παρτέρια, γλάστρες, ζαρντινιέρες ή κρεμαστά καλάθια, μόνες τους ή και συνδυασμένες και οποιοδήποτε άλλο είδος ανθοφόρου ή μη.  


PETUNIA
Η ποικιλία των χρωμάτων σε άσπρες, κόκκινες, πορτοκαλί, μωβ-μπλε, κίτρινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με την μακρά περίοδο ανθοφορίας τους από τέλος της άνοιξης έως τα μέσα του φθινοπώρου και τις λιγοστές απαιτήσεις τους σε φροντίδα κάνει τις Πετούνιες από τα πιο δημοφιλή καλλωπιστικά ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής ανθοφορίας.  
PETUNIAΤα λουλούδια τους σε κωνοειδές σχήμα είναι ιδιαίτερα μεγάλα, ειδικά σε σχέση με τα μικρά αλλά πυκνά φύλλα τους, το δε ύψος τους ανάλογα με την ποικιλία μπορεί να φτάσει έως και τα 50 εκατοστά.
Για φύτευση απευθείας στο έδαφος επιλέξτε νάνες-έρπουσες Πετούνιες, κάποιες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες και για εδαφοκάλυψη,  ενώ για δοχεία φύτευσης και κρεμαστά καλάθια κάποια από τις πάρα πολλές κρεμοκλαδείς ποικιλίες.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακές και οι δίχρωμες ποικιλίες, τόσο για μεμονωμένες φυτεύσεις όσο και σε συνδυασμό με άλλα εποχιακά ανθοφόρα.   

PETUNIA
PETUNIA
Έχει ανάγκη από κανονικό πότισμα, όμως οι απαιτήσεις της σε νερό διαφέρουν ανάλογα και με το σημείο που θα τις τοποθετήσετε, αφού Πετούνιες σε κρεμαστές γλάστρες - καλάθια που βρίσκονται πλήρως εκτεθειμένες στο ήλιο θα χρειαστούν ακόμη και καθημερινό πότισμα, την ζεστή περίοδο του καλοκαιριού. 
Οι πετούνιες γενικά αγαπούν τα ηλιόλουστα σημεία και ενώ ευδοκιμούν και σε ημισκιερές θέσεις η ανθοφορία τους μειώνεται. 

PETUNIA
Αντίθετα με το φως δεν ...συμπαθούν καθόλου το βρέξιμο των φύλλων και των λουλουδιών τους, γι΄αυτό και προτιμήστε να τις ποτίζετε με ποτιστήρι και όχι λάστιχο, ώστε το σώμα του φυτού να παραμένει στεγνό και αν είναι δυνατόν προστατέψτε τις Πετούνιες από το νερό της βροχής που καταστρέφει τα πολύ λεπτά λουλούδια τους και δίνει και στο φύλλωμα την όψη ...ταλαιπωρημένου φυτού.  
PETUNIA
Ένα φυτόχωμα καλής ποιότητας και ένα υγρό λίπασμα γενικής χρήσης για καλλωπιστικά, μία φορά το μήνα για το διάστημα της ανθοφορίας, ενισχύει την ανθοφορία και την γενική ευρρωστία του φυτού, ενώ και η αφαίρεση των ξερών λουλουδιών και το περιστασιακά κορφολόγημα στις άκρες των βλαστών, ειδικά αν αυτοί έχουν μεγάλο μήκος, βοηθά επίσης στο να διατηρούν την υγιή και όμορφη όψη τους.  
PETUNIA
Ανήκουν στα πιο οικονομικά εποχιακά φυτά και από τις αρχές της άνοιξης θα βρείτε  γλαστράκια Πετούνιας σε όλα τα φυτώρια ακόμη και με 0,50 ευρώ. Όμως αυτά τα ιδιαίτερα μικρά φυτά δεν θα ζήσουν για πολύ καιρό σε τόση μικρή ποσότητα χώματος, γι΄αυτό και επιλέξτε ή να αγοράσετε απευθείας μεγαλύτερες γλάστρες με Πετούνιες ή μεταφυτέψτε μερικά μικρά φυτά μαζί σε γλάστρες-ζαρντινιέρες ή κρεμαστά καλάθια.