Συμβουλές φροντίδας για τις ΠΕΤΟΥΝΙΕΣ


Ο πιο εύκολος τρόπος για να προσθέσετε καλοκαιρινό ...χρώμα σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου ή του μπαλκονιού
Το φυτό ...πασπαρτού αφού οι Πετούνιες μπορούν να φυτευθούν και να είναι το ίδιο εντυπωσιακές σε παρτέρια, γλάστρες, ζαρντινιέρες ή κρεμαστά καλάθια, μόνες τους ή και συνδυασμένες και οποιοδήποτε άλλο είδος καλλωπιστικού ή μη.  


PETUNIA
Η ποικιλία των χρωμάτων σε άσπρες, κόκκινες, πορτοκαλί, μωβ-μπλε, κίτρινες αποχρώσεις σε συνδυασμό με την μακρά περίοδο ανθοφορίας τους από τέλος της άνοιξης έως τα μέσα του φθινοπώρου και τις λιγοστές απαιτήσεις τους σε φροντίδα έχει κάνει τις Πετούνιες από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά λουλούδια. 
PETUNIAΤα λουλούδια τους σε κωνοειδές σχήμα είναι ιδιαίτερα μεγάλα, ειδικά σε σχέση με τα μικρά αλλά πυκνά φύλλα τους, το δε ύψος τους ανάλογα με την ποικιλία μπορεί να φτάσει έως και τα 50 εκατοστά. Για φύτεμα απευθείας στο έδαφος επιλέξτε νάνες-έρπουσες Πετούνιες, κάποιες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες και για εδαφοκάλυψη,  ενώ για δοχεία φύτευσης και κρεμαστά καλάθια κάποια από τις πάρα πολλές κρεμοκλαδείς ποικιλίες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές και οι δίχρωμες ποικιλίες φυτεμένες μεμονωμένα ή σε συνδυασμό με μονόχρωμα φυτά. 
PETUNIA
PETUNIA
Οι απαιτήσεις της σε νερό δεν είναι ιδιαίτερες, όμως διαφέρουν ανάλογα με το που βρίσκονται φυτεμένες. Φυτά σε μικρές κρεμαστές γλάστρες - καλάθια, ειδικά αν βρίσκονται πλήρως εκτεθειμένα στο ήλιο θα χρειαστούν ακόμη και καθημερινό πότισμα, την περίοδο του καλοκαιριού.
Οι πετούνιες γενικά αγαπούν τα ηλιόλουστα σημεία, σε συνθήκες σκιάς η ανθοφορία τους μειώνεται. 

PETUNIA
Αντίθετα με το φως δεν ...συμπαθούν καθόλου το βρέξιμο των φύλλων και των λουλουδιών τους, γι΄αυτό και προτιμήστε να τις ποτίζετε με ποτιστήρι και όχι λάστιχο ώστε το σώμα του φυτού να παραμένει στεγνό και αν είναι δυνατόν προστατέψτε τις Πετούνιες από το νερό της βροχής που καταστρέφει τα πολύ λεπτά λουλούδια τους και δίνει και στο φύλλωμα την όψη ...ταλαιπωρημένου φυτού.  
PETUNIA
Ένα φυτόχωμα καλής ποιότητας και ένα λίπασμα γενικής χρήσης για καλλωπιστικά, σε κόκκους ή υγρή μορφή, μία φορά το μήνα για το διάστημα της ανθοφορίας τους είναι αρκετά για να αναπτυχθούν σωστά, ενώ και η αφαίρεση των ξερών λουλουδιών και το περιστασιακά κορφολόγημα στις άκρες των βλαστών, ειδικά αν αυτοί έχουν μεγάλο μήκος, βοηθά επίσης στο να διατηρούν την υγιή και όμορφη όψη τους.  
PETUNIA
Ανήκουν στα πιο οικονομικά εποχιακά φυτά, από τις αρχές της άνοιξης θα βρείτε  γλαστράκια Πετούνιας σε όλα τα φυτώρια ακόμη και με 0,50 ευρώ. Όμως αυτά τα ιδιαίτερα μικρά φυτά δεν θα ζήσουν για πολύ καιρό σε τόση μικρή ποσότητα χώματος, γι΄αυτό και επιλέξτε ή να αγοράσετε απευθείας μεγαλύτερες γλάστρες με Πετούνιες ή μεταφυτέψτε μερικά μικρά φυτά μαζί σε γλάστρες-ζαρντινιέρες ή κρεμαστά καλάθια. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto