Πως θα φτιάξετε διακοσμητικά Φωτάκια με δαντέλαTα απλά χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν με πολλούς τρόπους να μετατραπούν σε ιδιαίτερα εντυπωσιακά διακοσμητικά για όλες τις εποχές και σε κάθε χώρο του σπιτιού.
Για παράδειγμα κρεμασμένα στο υπνοδωμάτιο ή και το καθιστικό, σε επιτραπέζιες διακοσμήσεις, σαν φωτεινή "γιρλάντα" σε καθρέφτες κλπ. Δείτε και εδώ ιδέες για τέτοιες κατασκευές.
Μία από τις πιο καλαίσθητες κατασκευές αυτού του τύπου μπορείτε να δημιουργήσετε με φωτάκια και κομμάτια δαντέλας, σεμέν ή όποιου άλλου είδους διάτρητο ύφασμα. Εκτός από υφάσματα που ίσως ήδη διαθέτετε θα βρείτε στην αγορά οικονομικές δαντέλες με το μέτρο, φτηνά τραπεζομάντηλα, πλεχτά καρέ κλπ. απόλυτα κατάλληλα για αυτή την χρήση.  Δείτε ενδεικτικά εδώ δαντέλα σε τιμή 4 ευρώ/μέτρο. 

Επιπρόσθετα θα χρειαστείτε μικρά στρογγυλά μπαλόνια (τα καταλληλότερα είναι εκείνα για παιδικές νερόμπομπες, που όμως θα φουσκώσετε κανονικά με αέρα και όχι νερό και  που θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με παιχνίδια) και ατλακόλ. 
Αρχικά φουσκώστε τα μπαλόνια και κόψτε κομμάτια από το ύφασμα σε σχηματισμό που με όσο λιγότερα κομμάτια να καλύπτεται πλήρως η επιφάνεια του κάθε μπαλονιού. Βουτήξτε το ύφασμα στην κόλλα και στην συνέχεια καλύψτε με αυτό την επιφάνεια του μπαλονιού. 
Αν χρειάζεται απλώστε λίγη επιπλέον κόλλα πάνω στο ύφασμα.
Αφήστε να στεγνώσουν εντελώς, μπορεί να χρειαστούν ακόμη και 1-2 ημέρες, ανάλογα με την ποιότητα του υφάσματος.
Σπάστε με μια καρφίτσα τα μπαλόνια και από το σημείο που βρισκόταν το δέσιμό τους βγάλτε τα προσεκτικά. Στο ίδιο ακριβώς σημείο κάθε μπαλονιού στερεώστε από ένα λαμπάκι. Για να στερεωθούν τα λαμπάκια ακόμη πιο σταθερά μπορείτε με βελόνα και χοντρή κλωστή να ράψετε το ύφασμα στο σημείο αυτό κλείνοντας εντελώς το άνοιγμα.


Ένας λίγο πιο ...μπελαλίδικος τρόπος για την ίδια κατασκευή που όμως το αποτέλεσμα είναι ολοστρόγγυλα και πανομοιότυπα φωτάκια, είναι αυτός που θα δουλέψετε λίγο διαφορετικά και όχι με μπαλόνια αλλά με μπαλάκια του πινγκ πονγκ. 


Αγοράστε από ένα κατάστημα με παιχνίδια μια συσκευασία με τέτοια πλαστικά μπαλάκια. 
Με ένα κοφτερό κοπίδι κόψτε το κάθε ένα ακριβώς στη μέση. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως και στη διαδικασία με τα μπαλόνια καλύψτε κάθε μισό μπαλάκι με ένα μόνο κομμάτι υφάσματος κομμένο στο κατάλληλο σχήμα. Όταν η κόλλα στεγνώσει εντελώς ενώστε με μια απλή ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης τα μισά κομμάτια μεταξύ τους συγκρατώντας ταυτόχρονα και από ένα λαμπάκι στο εσωτερικό κάθε υφασμάτινης μπάλας ή περάστε τα λαμπάκια από ένα άνοιγμα του υφάσματος. 
echodeco.gr
Εκτός από τα κλασσικά φωτάκια με καλώδιο, σε αυτού του είδους τις κατασκευές ιδιαίτερα πρακτικό και με εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι το σύρμα led μπαταρίας (string led). Αφ΄ενός είναι πολύ πιο εύκολο να το στερεώσετε σε 1-2 ανοίγματα του υφάσματος, αφ΄ετέρου σας επιτρέπει να τοποθετήσετε μια τέτοια σειρά φώτα σε οποιοδήποτε σημείο ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει μπρίζα, ενώ εύκολα μπορείτε και να το αφαιρέσετε για να πλύνετε προσεκτικά με λίγο νερό και σαπούνι τις υφασμάτινες μπάλες και αφού στεγνώσουν να το ξανατοποθετήσετε.
Δείτε τα, ενδεικτικά, εδώ σε μια από τις καλύτερες τιμές της αγοράς. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: