Διακοσμητικά φωτάκια από ξερά κολοκύθια


Εκτός από τις πολλές μορφές που μπορείτε να δώσετε σε μεγάλες αποξηραμένες κολοκύθες και τα μικρά διακοσμητικά κολοκύθια, σε διάφορα σχήματα-χρώματα, που την περίοδο του καλοκαιριού θα βρείτε σε μεγάλα μανάβικα και λαϊκές αγορές μπορούν να αξιοποιηθούν διακοσμητικά για να φτιάξετε, για παράδειγμα, μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή φωτεινή γιρλάντα για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας.  
Τα κολοκύθια αυτά ανήκουν σε ειδικές "διακοσμητικές" ποικιλίες θα τα βρείτε σε αποχρώσεις κίτρινες-πράσινες-πορτοκαλί και άσπρο, ενώ η επιφάνειά τους συχνά παρουσιάζει ανομοιομορφίες και εξογκώματα που κάνει την τελική τους όψη όταν αποξηρανθούν ιδιαίτερα εντυπωσιακή
Κατ΄αρχήν θα χρειαστεί να αποξηράνετε τέτοια μικρά κολοκύθια σε διάφορα σχήματα
Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα το κάνετε.


Αφού βεβαιωθείτε ότι έχουν "στεγνώσει" εντελώς εσωτερικά, με ένα κοφτερό μαχαίρι, πριονάκι ή όποιο άλλο εργαλείο σας εξυπηρετεί κόψτε ένα κομμάτι στην βάση κάθε κολοκυθιού και αδειάστε εντελώς το εσωτερικό από σπόρια και υπολείμματα σάρκας. 

Με ένα λεπτό τρυπανάκι ανοίξτε μερικές τρύπες περιμετρικά στην επιφάνειά τους απ΄όπου θα διαχέεται το φως και μια μεγαλύτερη στο κέντρο της κορυφής τους όπου θα προσαρμοστεί το λαμπάκι. Περάστε - στερεώστε όλα τα λαμπάκια, από μια σειρά φωτάκια led ή μεγαλύτερες λάμπες (θα βρείτε τέτοιες "γιρλάντες" καλωδίου με λάμπες σε μεγάλα καταστήματα και eshop με ηλεκτρολογικό υλικό. 

Η φωτισμένη τους όψη είναι πολύ ιδιαίτερη, αν θέλετε μπορούν και να βαφτούν σε όποιες αποχρώσεις θέλετε ενώ χρησιμοποιώντας επεκτεινόμενες σειρές από φωτάκια μπορείτε να δώσετε σε μια τέτοια κατασκευή όσο μεγάλο μήκος θέλετε. 
Tip:Κατ΄εξαίρεση και μόνο στα μικρά διακοσμητικά κολοκύθια μπορείτε να δοκιμάσετε να τα κόψετε-τρυπήσετε-αδειάσετε όσο είναι ακόμη φρέσκα και στην συνέχεια να τα κρεμάσετε στον ήλιο για να αποξηρανθούν. Επειδή όμως, ανάλογα με τον τρόπο καλλιέργειάς τους, τις πρόσθετες λιπαντικές ουσίες που έχουν χρησιμοποιηθεί κλπ. δεν είναι βέβαιο ότι με αυτόν τον τρόπο θα στεγνώσουν και δεν θα σαπίσουν, κάντε απλά μια δοκιμή σε 1-2 κομμάτια και αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιήσει δουλέψτε με αυτόν τον τρόπο με τον οποίο πολύ πιο απλά και χωρίς χρήση τρυπανιού θα κάνετε όλα τα κοψίματα και τις τρύπες.  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: