Χριστουγεννιάτικα Δέντρα από Kλαδιά


Πολύ όμορφη και εξαιρετικά ιδιαίτερη ιδέα από το rebeccasdiy για να κατασκευάσετε μικρά ή και μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα δέντρα από κλαδιά η τελική εμφάνιση των οποίων μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές. 

Για την βασική διαδικασία, θα χρειαστείτε:
* Kλαδιά από έλατο, κυπαρίσσι, τούγιες ή και πεύκο
* Ένα ίσιο ξύλο ή ξερό κλαδί που θα χρησιμοποιηθεί ως "κορμός"

* Μια πλαστική γλάστρα με τρύπες
* Μια διακοσμητική γλάστρα ή καλάθι, ξύλινο-μεταλλικό κουτί κλπ. μέσα στην οποία θα τοποθετηθεί τελικά το δέντρο.
* Πράσινο σπάγγο ή σύρμα ανδοθετικής. 
Το βασικό μέρος της κατασκευής θα το σχηματίσετε απλώς δένοντας πάνω στον "κορμό" σειρές από κλαδιά, τοποθετώντας τα με το φουντωτό μέρος τους προς τα κάτω, έτσι ώστε τελικά να δημιουργηθεί το σχήμα έλατου.

Στην ουσία "γεμίζετε" κάθετα τον κορμό με πρασινάδα, με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε σε κυκλικό σχηματισμό για ένα στεφάνι, έως το δέντρο να αποκτήσει τον όγκο που θέλετε. 


Στο κάτω μέρος μπορείτε στο τέλος και να κόψετε κλαδιά που τυχόν περισσεύουν ενώ στην κορυφή θα προσθέσετε μικρά τρυφερά κλαδιά με την πράσινη όψη τους προς τα πάνω και "κρύβοντας" το μέρος του κοτσανιού μέσα στο φύλλωμα. Τοποθετείστε μια πλαστική γλάστρα με τρύπες, γεμάτη χώμα, ανάποδα μέσα στην βάση που θα χρησιμοποιήσετε (γλάστρα, καλάθι, κουτί κλπ) και στερεώστε τον κορμό στην κεντρική τρύπα. Σε μεγάλες κατασκευές με αρκετό βάρος, γεμίστε με χώμα, πέτρες κλπ. και το δοχείο της βάσης ώστε το δέντρο να στέκεται απόλυτα σταθερά και ίσια και καλύψτε την επιφάνειά με πράσινα κλαδάκια. 

Στην ουσία, έχετε ήδη ολοκληρώσει την κατασκευή ενός δέντρου από κλαδιά που και σε αυτήν την τελική μορφή μπορείτε να στολίσετε με φωτάκια ή μερικά στολίδια και να το τοποθετήσετε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, στον κήπο ή το μπαλκόνι σας.  


Αν όμως θέλετε να του προσδώσετε ακόμη πιο ιδιαίτερη εμφάνιση, μπορείτε αφ΄ενός να προσθέσετε φυσικά στοιχεία όπως π.χ κουκουνάρια, ξερά κλαδάκια κλπ  ή αφού προσθέσετε μερικά ακόμη κλαδάκια στην κορυφή, τα οποία θα λυγίσετε προς τα κάτω και θα στερεώσετε με σύρμα, να τοποθετήσετε στην άκρη μια μπάλα που θα δώσει στην όλη κατασκευή μορφή ...αγιοβασιλιάτικου σκούφου.

Σε αυτήν την μορφή κατασκευής το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιο καλαίσθητο αν καλύψετε τα κλαδιά στο επάνω μέρος του δέντρου με διακοσμητικά βρύα .
Δείτε και ΕΔΩ λεπτομέρειες και βήμα-βήμα οδηγίες για το πως θα φτιάξετε μινιατούρες έλατου αποκλειστικά από διακοσμητικά βρύα. 


Εναλλακτικά και με την προσθήκη μιας ακόμη κόκκινης μπάλας στο κέντρο και μιας ...γενειάδας που θα φτιάξετε από βαμβάκι ένα τέτοιο δεντράκι μπορεί να πάρει την όψη ...άγιου βασίλη :)

Όποια εκδοχή και εάν επιλέξετε για την τελική όψη ενός δέντρου φτιαγμένο από κλαδιά, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα στολίσει εντυπωσιακά εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, ενώ ταυτόχρονα είναι μια κατασκευή χωρίς καμιά ιδιαίτερη δυσκολία και πολύ οικονομική αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κλαδιά από έλατο, κυπαρίσσι κλπ. που θα κόψετε ακόμη και από ένα δασάκι-άλσος στο κέντρο της πόλης ή θα μαζέψετε από τα ...σκουπίδια των σημείων που πωλούνται φυσικά έλατα. 


Σε όλους τους τύπους κατασκευών, ο κορμός μπορεί να στερεωθεί και σε μια πιο "μόνιμη" βάση από ξύλο, τσιμέντο κλπ. έτσι ώστε μετά το τέλος των γιορτών απλώς τον απογυμνώνετε από το πράσινο και τον κρατάτε έτοιμο για στολισμό τον επόμενο χρόνο, ενώ πολύ πιο όμορφα θα αναδειχθεί το σύνολο του στολισμού σας που θα περιλαμβάνει τέτοια δεντράκια αν δεν φτιάξετε μόνο ένα αλλά στο σημείο που θα επιλέξετε τοποθετήσετε 2-3 μαζί, σε διαφορετικά μεγέθη, διακοσμημένα και στολισμένα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: