Ιδέες Οργάνωσης-Αποθήκευσης σε Πάγκους Εργασίας


Η ύπαρξη ενός χώρου, στο εσωτερικό ή σε εξωτερικό σημείο του σπιτιού, στο οποίο μπορείτε να δουλέψετε με άνεση όποιο και εάν είναι το χόμπυ, η καλλιτεχνική δραστηριότητα ή οι κάθε είδους κατασκευές που ασχολείστε και στον οποίο ταυτόχρονα θα μπορείτε να τοποθετήσετε τα εργαλεία/υλικά που χρησιμοποιείτε, είναι ένας παράγοντας που λειτουργεί είτε θετικά είτε αποτρεπτικά στο να ασχοληθεί κανείς παραπάνω με αυτό που πραγματικά του αρέσει.
Αν δεν υπάρχει ένας τέτοιος χώρος, αν τα υλικά σας βρίσκονται "καταχωνιασμένα" σε διάφορα σημεία και για να φτιάξετε κάτι θα πρέπει πριν να προηγηθεί μια μικρή ...μετακόμιση είναι σίγουρο ότι πολύ συχνά θα αναβάλλετε για ..."μια άλλη φορά" την υλοποίηση μιας κατασκευής ή ιδέας που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε, είτε αυτό που σας αρέσει είναι η κηπουρική, η ραπτική, το decoupage, η ζωγραφική, τα ψηφιδωτά, οι κατασκευές από χαρτί, οποιαδήποτε μορφή ...δημιουργίας.
Ασφαλώς το είδος και το μέγεθος ενός τέτοιου σημείου εξαρτάται και από τον συνολικά διαθέσιμο χώρο σας και από την συχνότητα που γενικά ασχολείστε με κατασκευές, μαστορέματα .


Έτσι ένας τέτοιος "χώρος-πάγκος εργασίας" μπορεί να δημιουργηθεί-οργανωθεί είτε γύρω από ένα κανονικό γραφείο, είτε σε ένα σημείο της αποθήκης ή του κήπου, ειδικά αν το είδος των κατασκευών που ασχολείστε απαιτούν εξωτερικό χώρο εργασίας, είτε με κάποιες ειδικές κατασκευές-συνθέσεις που θα πλαισιώσουν έναν απλό πάγκο-γραφείο και θα σας δώσουν την δυνατότητα να αποθηκεύσετε-οργανώσετε όλα τα εργαλεία και υλικά σας. 
Από την γενικότερη επίσης διακόσμηση-διαμόρφωση του δωματίου στο οποίο θα επιλέξετε για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σημείο, εξαρτάται και κατά το πόσο όλα σας τα χρειαζούμενα θα είναι εμφανή ή τοποθετημένα σε κλειστά ντουλάπια-συρτάρια. Το κυρίαρχο είναι να τοποθετηθούν με τρόπο που να μπορείτε να τα εντοπίσετε εύκολα ανά πάσα στιγμή καταλαμβάνοντας ταυτόχρονα τον μικρότερο δυνατό χώρο.


Κάθε είδους, γενικές, αποθηκευτικές λύσεις και οργάνωσης σπιτιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για αυτά τα είδη ενώ ιδιαίτερα πρακτικά είναι και τα ξύλινα ή μεταλλικά πανελς που μπορούν να τοποθετηθούν στον τοίχο και με την κατάλληλη διάταξη να χωρέσουν πραγματικά τα ...πάντα. 


Αν έχετε δυνατότητα επιλογής επιλέξτε να οργανώσετε έναν τέτοιο χώρο εργασίας σε σημείο με αρκετό φυσικό φως ή φροντίσετε για τον σωστό τεχνητό φωτισμό του και σε τακτά χρονικά διαστήματα ...ξεκαθαρίστε ότι δεν σας χρειάζεται πλέον, υλικά που από τον χρόνο έχουν αχρηστευθεί κλπ.

Eπίσης, ξεκινώντας να οργανώσετε μια τέτοια γωνιά εργασίας εκ του μηδενός, αν δηλαδή δεν χρησιμοποιήσετε ένα ήδη υπάρχον γραφείο, πάγκο κλπ. μελετήστε λύσεις ευρηματικές, οικονομικές και που μπορούν να προσαρμοστούν ακριβώς στις ανάγκες σας, όπως για παράδειγμα μετατροπές κάποιων επίπλων που ήδη διαθέτετε, συνθέσεις που μπορούν να δημιουργηθούν από απλές σανίδες, παλέτες κλπ ή αν ο όγκος των υλικών-εργαλείων σας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος κάποιες "φορητές" αποθηκευτικές λύσεις που θα σας επιτρέπουν να μεταφέρετε όσα όσα σας χρειάζονται σε κάποιο σημείο-τραπέζι του σπιτιού για να δουλέψετε. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: