Κατασκευές από Χάρτινες Αυγοθήκες


Ένα ακόμη ...σκουπίδι, που πριν αποφασίσετε να το πετάξετε, αξίζει πραγματικά να δείτε σε τι μπορεί να ...μεταμορφωθεί, αφού το χοντρό αλλά ευλύγιστο χαρτόνι από το οποίο είναι κατασκευασμένες οι χάρτινες αυγοθήκες τις κάνει κατάλληλες για να δημιουργήσετε χάρτινα λουλούδια που στην συνέχεια μπορούν να βαφτούν ακόμη και με απλές νερομπογιές ή ακρυλικά χρώματα και να συνδυαστούν σε πολλών ειδών εντυπωσιακές συνθέσεις-κατασκευές.  Για να τα δημιουργήσετε κόβετε ξεχωρίζοντας την κάθε θήκη και ανάλογα με το σχήμα της και το σχήμα λουλουδιού που θέλετε να φτιάξετε προσθέτετε εσωτερικά ή εξωτερικά ακόμη μια θήκη ή μικρότερα κομμάτια χαρτονιού.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούν να προκύψουν λουλούδια με στρογγυλό ή πιο κωνικό σχήμα, λουλούδια λεπτά ή πιο "γεμάτα" σε όγκο κλπ. ενώ το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα δημιουργείται από μικρά μικρά κομμάτια χαρτονιού που θα κόψετε και θα κολλήσετε μεταξύ τους σε σχηματισμό λουλουδιού.

Για την συγκόλληση τόσο των επιμέρους κομματιών χαρτιού σε κάθε λουλούδι όσο και για να ενώσετε το ένα λουλούδι με το άλλο δημιουργώντας π.χ ένα τέτοιο χάρτινο πλαίσιο-κορνίζα, ένα διακοσμητικό στεφάνι κλπ. θα χρησιμοποιήσετε είτε μια ισχυρή κόλλα για χαρτί είτε πιστόλι σιλικόνης.

Όταν η κόλλα στεγνώσει εντελώς μπορείτε να βάψετε τις κατασκευές με χρώμα σε σπρέϋ, ακρυλικά χρώματα για κατασκευές, νερομπογιές κλπ. ενώ μια πρακτική ιδέα που ίσως σας διευκολύνει είναι να βάψετε τις καρτέλες ή αυγοθήκες πριν ξεκινήσετε το κόψιμό τους.
Μετά την ολοκλήρωση κάθε κατασκευής περάστε 2-3 χέρια προστατευτικό βερνίκι που θα αδιαβροχοποιήσει την επιφάνειά τους και θα σας επιτρέπει να τις καθαρίζετε χωρίς πρόβλημα με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι. Το σχήμα των χάρτινων αυτών λουλουδιών, εκτός όλων των άλλων, τα κάνει κατάλληλα για να δημιουργήσετε ...φωτεινές δημουργίες περνώντας στο κέντρο κάθε λουλουδιού ένα λαμπάκι από μια σειρά χριστουγεννιάτικα φωτάκια. 

Αυτού του τύπου οι κατασκευές μπορεί να έχουν τελικά την μορφή φωτεινής γιρλάντας ή αν τα χάρτινα λουλούδια κολληθούν πάνω σε μια οποιαδήποτε βάση-αντικείμενο  π.χ ένα βάζο να πάρουν την μορφή διακοσμητικού επιτραπέζιου ή και κρεμαστού ...φωτιστικού. 

Μια ακόμη δυνατότητα είναι να εμπλουτίσετε τέτοια χάρτινα λουλούδια με στοιχεία από λεπτό σύρμα που απλώς θα περάσετε μέσα στο χαρτόνι και στην συνέχεια θα "ντύσετε" το σύρμα με κλωστή, χαρτί κλπ. δημιουργώντας έτσι πολύ όμορφα ψηλά τεχνητά λουλούδια σαφώς πολύ ανώτερης αισθητικής από οτιδήποτε αντίστοιχο πλαστικό.


Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν από τους εντυπωσιακότερους τύπους κατασκευών από ανακυκλώσιμα υλικά, το κόστος τους περιορίζεται αποκλειστικά στο χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε για το βάψιμό τους και το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να φτάσει πραγματικά όσο ...μακριά μπορεί να πάει η ...φαντασία σας. 


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: