Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές από Ξερές Κολοκύθες
Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα χρειαστεί παρά κυρίως να εκμεταλλευτείτε το ...στρουμπουλό τους σχήμα, που ευκολότερα από πολλά άλλα αντικείμενα θα μετατραπεί σε έναν διακοσμητικό άγιο βασίλη, σε χιονάνθρωπο ή θα πάρει όποια άλλη γιορτινή όψη θελήσετε. 


Μπορείτε να το κάνετε ζωγραφίζοντας τις μορφές πάνω στην κολοκύθα κι αν οι ικανότητές σας στην ζωγραφική δεν σας βοηθούν απλώς ...ξεπατικώστε, ως περίγραμμα, το βασικό σχήμα μεταφέροντας το με μολύβι από ένα χαρτί στην επιφάνεια της κολοκύθας και στην συνέχεια γεμίστε με το κατάλληλο χρώμα το κάθε σημείο.  


Ασφαλώς μπορείτε να δουλέψετε και με decoupage και χαρτιά σε χριστουγεννιάτικα σχέδια για να δημιουργήσετε το βασικό σχέδιο και τονίζοντας το στην συνέχεια ανά σημεία με χρώμα.


Mικρότερες κολοκύθες με τα κατάλληλα σχήματα μπορείτε και να τις ενώσετε-κολλήσετε μεταξύ τους, αν αυτό σας διευκολύνει για να τους δώσετε την τελική μορφή που θέλετε. 

Μια επίσης ιδιαίτερα καλαίσθητη τέτοιου τύπου κατασκευή είναι τα γιορτινά φαναράκια - κηροπήγια που μπορείτε να δημιουργήσετε από αποξηραμένες κολοκύθες. Το μόνο που επιπλέον θα χρειαστεί, από την βασική διαδικασία τέτοιων κατασκευών, είναι απλώς να επιλέξετε ένα γιορτινό μοτίβο ως σχέδιο με βάσει το οποίο είτε θα κόψετε την κολοκύθα σε ορισμένα σημεία είτε θα την τρυπήσετε δημιουργώντας τα σημεία απ΄όπου θα διαχέεται το φως ενός κεριού ή μιας σειράς από φωτάκια. 


Δείτε εδώ την βασική διαδικασία κατασκευής και απλώς διαφοροποιήστε ανάλογα το σχέδιο και εδώ που μπορείτε να αγοράσετε ήδη αποξηραμένες κολοκύθες για κάθε τύπου κατασκευή. 


Εδώ θα βρείτε όλες τις γενικές-βασικές οδηγίες για κατασκευές από κολοκύθες και τις λεπτομέρειες για το πως θα τις αποξηράνετε σωστά. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto