50+ Διακοσμήσεις με ΜΠΑΟΥΛΑ


Δ εν είναι αναγκαίο να πρόκειται για αυθεντικά παλιά κομμάτια, αφού κάθε  μορφής μεταλλικό ή ξύλινο μπαούλο μπορεί να πάρει λίγο ή περισσότερο παλαιωμένη όψη εφαρμόζοντας απλώς στην επιφάνειά του μια τεχνική παλαίωσης με χρώμα, την προσθήκη, εάν φυσικά το θέλετε,  πρόσθετων μεταλλικών διακοσμητικών στοιχείων κλπ.




Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έπιπλα με τεράστιο πλεονέκτημά τους  ότι μπορούν να σας εξασφαλίσουν έναν πολύτιμο κλειστό αποθηκευτικό χώρο για ρούχα, βιβλία ή όποιου άλλου είδους αντικείμενα, σε κάθε χώρο του σπιτιού, ενώ ταυτόχρονα θα λειτουργούν ως τραπέζι ή κάθισμα, ενώ ασφαλώς αν δεν σας ενδιαφέρει η αξιοποίηση με αυτόν τον τρόπο του εσωτερικού τους χώρου είναι ιδανικά για να δημιουργήσετε σε κάποιο σημείο μια ...vintage γωνιά, χρησιμοποιώντας ένα τέτοιο μπαούλο π.χ ως μπαρ, έναν ανοιχτό χώρο οργάνωσης-τακτοποίησης π.χ για μαξιλάρια, βιβλία-περιοδικά κλπ. 
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κεντρικά τραπεζάκια σαλονιού αλλά και ως βοηθητικά σε οποιοδήποτε σημείο δίπλα ή ανάμεσα σε καθίσματα, να μετατραπούν σε ένα πολύ όμορφο κομοδίνο ή έπιπλο εισόδου συνδυασμένα με καθρέφτες, κρεμάστρες κλπ. ενώ πολύ όμορφα θα αναδειχθεί το σύνολο αν τα τοποθετήσετε σε κάποιο σημείο και τα διακοσμήσετε με μερικά ακόμη παλιά ή παλαιωμένης όψης αντικείμενα.

Τόσο κλειστά με την προσθήκη ενός απλού μαξιλαριού όσο και ανοιχτά με την μορφή ενός πολύ ιδιαίτερου ...καναπέ, θα τα μετατρέψετε σε μικρά ή μεγαλύτερα καθίσματα.

Αν το επάνω μέρος της κεντρικής τους επιφάνειας σας δυσκολεύει στην μορφή που θέλετε να του δώσετε λόγω του ότι πιθανόν δεν είναι ίσιο-επίπεδο, μπορείτε να προσθέσετε ένα απλό κομμάτι ξύλο που απλώς θα καρφωθεί και στην συνέχεια θα βαφτεί- με τρόπο που να ταιριάζει με το σύνολο.

Εσωτερικά ένα τέτοιο μπαούλο, μπορεί να επενδυθεί είτε με χαρτί είτε με ύφασμα, θα χρειαστεί απλώς να τα κολλήσετε  με κόλλα. 
Ανάλογα βεβαίως και με το μέγεθος-σχέδιο ενός τέτοιου μπαούλου αλλά και με τον τρόπο που θα επεξεργαστείτε την επιφάνειά του μπορείτε να το μετατρέψετε σε ένα έπιπλο που να ταιριάζει σε χώρους διακοσμημένους τόσο σε κλασσικό όσο και σε πιο μοντέρνο ύφος ενώ ασφαλώς τέτοια κομμάτια είναι ιδανικά για χώρους διακοσμημένους σε ethnic ύφος. 
Ο τρόπος για να τα βάψετε-δώσετε παλαιωμένη όψη δεν διαφέρει σε τίποτα από την αντίστοιχη διαδικασία για κάθε είδους ξύλινο ή μεταλλικό έπιπλο. Δείτε εδώ λεπτομέρειες για το πως ακριβώς θα το κάνετε. Τόσο στον τρόπο όσο και στα είδη -χρωμάτων δεν υπάρχει διαφορά είτε πρόκειται για μεταλλικό είτε για ξύλινο μπαούλο.  



































ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
pinterest.com/soulouposeto


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

,